skip to Main Content

Безплатни срещу Premium WordPress теми (плюсове и минуси)

Често ни питат начинаещите как да избират между безплатни срещу премиум WordPress теми. Какви са предимствата и недостатъците? Ако и вие сте имали тези въпроси, значи сте на правилното място. В тази статия ще обсъдим безплатни теми за WordPress срещу премиум WordPress теми (плюсове и минуси).

Безплатни срещу Premium WordPress теми

Плюсове на безплатните теми за WordPress
Първо, бихме искали да споменем, че когато казваме безплатни теми, имаме предвид безплатни теми за WordPress, които са изброени в официалната директория за теми WordPress.org .

НЕ препоръчваме на потребителите да изтеглят и инсталират всякакви безплатни теми, които се разпространяват от други ненадеждни източници.

Безплатни теми за WordPress

Безплатно е

Най-голямото предимство на безплатна тема на WordPress е цената, безплатно. Понижава бариерата за влизане в старта на блог .

Въпреки това чуването на думата безплатно прави много хора предпазливи. Защо някой би ви дал безплатна тема за WordPress, когато други продават премиум теми? Каква е уловката?

Често хората мислят, че безплатните теми са с ниско качество. Точно обратното.

Строг процес на преглед

Безплатните теми за WordPress всъщност се държат на по-висок стандарт за качество. Всички теми в официалната директория на темите на WordPress преминават през строг процес на преглед на темата.

В екипа за преглед на теми има някои много талантливи хора, които разглеждат и тестват тези теми, преди да бъдат включени в директорията.

Можете да видите този списък за преглед на темата .

Безплатните теми за WordPress се тестват за стандартен съвместим код, поддръжка за стандартни функции на WordPress, качествен HTML и CSS, сигурност, поверителност и т.н.

Както можете да си представите, са необходими талантливи разработчици, за да създадат качествени теми на WordPress, които се одобряват в официалната директория.

Но защо го раздават безплатно?

Има много ползи от даването и споделянето.

Той помага на разработчиците на теми да изострят уменията си, защото по време на процеса на преглед екипът за преглед на темите проверява кода си и предлага подобрения.

Освен това им дава шанс да направят темата си достъпна за голяма потребителска база, където хората могат да я използват, да дават обратна връзка и да предлагат подобрения.

Други предимства са изграждането на репутация на квалифициран разработчик, изграждането на портфолио, получаването на платени работни места за персонализиране на тези безплатни теми или дори разработването на персонализирана тема за клиентите.

Така че, докато безплатните теми определено са добри, има някои недостатъци.

Минуси на безплатни теми за WordPress
Безплатните теми за WordPress обикновено имат по-малко възможности

Недостатъците на безплатните или премиум WordPress теми могат да бъдат много субективни. Това, което един човек би считал за недостатък, може да не е причина за безпокойство за много други.

Това са някои често срещани недостатъци на използването на безплатна тема на WordPress:

Ограничени възможности за поддръжка – Разработчиците на безплатни теми в WordPress предлагат поддръжка чрез форумите на WordPress, но те не са задължени да отговарят на заявки за поддръжка.
Ограничени функции и функционалност – Въпреки че безплатните теми поддържат повечето стандартни функции на WordPress, много от тях не предлагат допълнителни функции като създаване на бутони, използване на шорткодове, създаване на целеви страници и т.н.
Не е толкова уникален – безплатните теми се използват от много уебсайтове и блогове, така че уебсайтът ви няма да има уникален дизайн. Също така обикновено има ограничени опции за персонализиране на визуалния вид на безплатни теми.
Без задължение – Безплатните теми се разпространяват без гаранции, така че ако нещо се обърка, вие сте почти сами.
Ако използвате безплатна тема и тя няма специфична функционалност, която търсите (моля, не оставяйте оценка с 1 звезда). Не сте платили нищо за тази тема.

Вместо това, ако поискате хубаво или направите малко дарение, разработчиците са много по-склонни да добавят тази функция в.

Ето как правилно да поискате поддръжка на WordPress и да го получите .

Плюсове на Premium WordPress теми
Теми за Premium WordPress

За разлика от безплатните теми, премиум WordPress теми са достъпни за закупуване от многобройни тематични магазини и пазари на WordPress.

Повече функции и опции за персонализиране

Елементи, които можете да плъзнете и пуснете в Divi – първокласна тема WordPress

Най-голямото предимство на премиум тема е, че получавате повече функции и възможности за персонализиране.

Поради конкуренцията в премиум тематичната индустрия, тематичните магазини винаги се опитват да предлагат повече функции на по-ниски цени.

Като клиент получавате теми, които съдържат опции като конструктори за плъзгане и пускане , къси кодове , множество оформления и шаблони и неограничен избор на цвят.

Поддръжка и актуализации

Темите на Premium WordPress се предлагат с редовни актуализации и поддръжка.

Най-вече защото тези тематични магазини всъщност печелят пари срещу това го правят безплатно.

По-уникално

Тъй като има разходи, свързани с премиум теми, те се използват по-рядко в сравнение с безплатните теми.

Да не говорим за опциите за персонализиране ви дават възможност за персонализиране на вашата тема.

Комбинирайки двете, вашият уебсайт ще изпъкне и ще изглежда уникално.

Минуси на Premium WordPress теми
Изпълнение на премиум WordPress теми

Не всички премиум теми са перфектни.

Ето някои често срещани проблеми, които могат да бъдат недостатък.

Лош код – Понякога можете да купите премиум тема, която изглежда доста, но има лоши стандарти за кодиране, които биха могли да я направят несъвместима с някои плъгини. Главно защото тези теми не трябва да преминават през строг процес на преглед.
Твърде много функции – За да продават повече теми, разработчиците на теми могат да добавят твърде много ненужни функции в своите теми. Вероятно никога няма да използвате всички тези функции, но те все още са там, правейки уебсайта ви бавен.
Преминаване към домейн Plugins – Понякога темите на WordPress могат да преминат в домейн с плъгини, предлагайки функционалност, която не се очаква да предлага. Например създаване на персонализирани типове публикации, къси кодове и други неща, които биха изчезнали веднага след като превключите темата
Как да намерите премиум теми, които наистина са толкова добри, колкото са обещани?

Най-лесният начин да намерите добра надеждна премиум тема е като я закупите от един от надеждните тематични магазини и разработчици.

Двата добре уважавани премиум магазина за WordPress, които препоръчваме, са: StudioPress и Themify .

За създаване на страници за плъзгане и пускане на страница препоръчваме да използвате Beaver Builder .

Можете също да разгледате нашите секции за витрини за повече тематични магазини, които харесваме и на които се доверяваме.

Знайте какво купувате

Не забравяйте, че когато купувате първокласна тема на WordPress, вие не наемате този магазин или програмист, който да го настрои за вас. Освен това нямате изключителен лиценз и разработчикът на теми не предлага никаква гаранция.

Повечето добри магазини за теми ще ви дадат достъп до тяхната документация и форуми за поддръжка, където можете да получите повече помощ, ако е необходимо. Тази преференциална подкрепа е всъщност това, за което плащате.

Всеки добър магазин за теми трябва да има добра система за поддръжка, документация и помощ, за да настроите вашата тема.

Объркан съм … Как да избера?
Когато избирате тема на WordPress за вашия сайт, трябва да си зададете няколко въпроса.

  1. Наистина ли имате нужда от много функции, персонализирани опции за администриране на теми, плъзгачи и други екстри за вашия уебсайт?
  2. Можете ли да отстранявате проблеми сами с WordPress или имате нужда от помощ с тях?
  3. Искате ли професионално изглеждаща тема, която не е много често срещана или сте добре с основно оформление?

Ако тепърва започвате с личен блог или семеен уебсайт, тогава безплатна тема на WordPress би била достатъчна за вашите нужди. Ето нашия списък с 43 красиви безплатни теми за блог на WordPress, които да ви помогнат да започнете.

От друга страна, ако сте малък бизнес, тогава ще ви препоръчаме да преминете с платена тема. Той ви дава допълнителни функции и опции за персонализиране, като същевременно ви дава спокойствието, че е налична поддръжка, ако имате нужда.

Как да започнем с WordPress
Ако сте нови за WordPress и не сте съвсем сигурни как да започнете, тогава разгледайте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да стартирате блог на WordPress . Ще ви преведе през настройването на първия ви уебсайт WordPress като професионалист.

Можете също да видите това ръководство за това как да научите WordPress след седмица (или по-малко) .

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now ButtonОбади ни се сега