skip to Main Content

Избор на перфектната тема за WordPress – 9 неща, които трябва да имате предвид

Повечето начинаещи се чувстват претоварени, когато става въпрос за избор на тема за техния WordPress сайт. Има хиляди безплатни и платени опции. Всяка тема изглежда по-добре от другата. Как да изберете най-добрата тема за WordPress? В тази статия ще споделим 9-те неща, които трябва да имате предвид, за да можете да изберете най-добрата тема на WordPress за вашия сайт.

Избор на перфектната тема за вашия WordPress сайт

Защо трябва да бъдете внимателни при избора на тема за WordPress?
WordPress се използва за създаване на всякакъв вид уебсайтове . Ето защо всяка тема обслужва различен пазар.

Вашата тема на WordPress трябва да допълва съдържанието на вашия уебсайт. Например, ако започвате блог за политика или социални въпроси, тогава бихте искали тема, която подобрява четимостта .

четливост

Много теми на WordPress се предлагат с множество опции за персонализиране. Ако не са кодирани правилно, тези опции могат да ви затруднят да промените теми или да използвате други WordPress приставки . Ще бъдете заключени в тази тема или ще трябва да платите на програмист, който да ви помогне да превключите.

От друга страна, някои теми на WordPress, които изглеждат наистина страхотно, всъщност могат да направят вашия уеб сайт невероятно бавен. Никой не харесва бавните уебсайтове, особено Google, който предпочита да класира по-бързо уеб сайтовете.

Вашата тема е лицето на вашия WordPress сайт и играе важна роля за това как потребителите, както и търсачките го възприемат.

Вероятно сте чували поговорката: „Всичко, което блести, не е злато“ .

След като каза това, нека да разгледаме стъпките, които можете да предприемете, за да сме сигурни, че изберете най-добрата тема за вашия WordPress сайт.

 1. Стремете се към простотата
  Простотата е най-доброто правило в дизайна

Много теми на WordPress се предлагат с много цветове, сложни оформления, светкави анимации и др. Понякога може да се нуждаете от тези неща, но в повечето случаи всъщност не се нуждаете от всичко това.

Простота е крайната изтънченост.
~ Леонардо да Винчи

Потърсете тема, която има оформление на дизайна, което ви помага да подкрепите целта си. Трябва да изглежда добре, но без да се прави компромис с използваемостта и простотата.

Уверете се, че стилът на представяне на темата не е прекалено сложен. Целта на уеб дизайна е да помогне на потребителите да намерят информация, от която се нуждаят, и да помогне на собствениците на сайтове да постигнат целите си едновременно.

Ако дадена тема изглежда страхотно, но не ви помага да получите нов бизнес или абонати, тогава това не е добра тема. Също така не е добра тема, когато вашите потребители наистина не могат да намерят път около вашия уебсайт.

Разгледайте тези 37 прости WordPress теми за малко вдъхновение.

 1. Отзивчивото не е по избор
  Изберете отзивчива тема за WordPress

Отзивчивите теми коригират оформлението им в различни размери на екрана и устройства.

Значителен брой уеб трафик се генерира от мобилни и други ръчни устройства. В зависимост от темите на вашия уебсайт, този брой може да достигне дори над 50% от вашия трафик.

Google показва удобни мобилни уебсайтове отгоре в резултатите си от мобилно търсене. Независимо от темите и демографските данни на вашия сайт, всички уебсайтове трябва да са отзивчиви и напълно мобилни.

Повечето теми на WordPress вече отговарят по подразбиране. Но все още има продавачи, които продават оформления с фиксирана ширина, които изобщо не са удобни за мобилни устройства. Уверете се, че темата, която избирате за вашия уебсайт, е приятелска за мобилни устройства.

Тестване на тема за мобилна готовност

Най-лесният начин да тествате дали дадена тема е отзивчива или не, е чрез промяна на размера на екрана на вашия браузър. Докато преоразмерите екрана на браузъра си, ще забележите, че оформлението на темата ще се приспособи към ширината на екрана.

За по-задълбочено тестване можете да копирате URL адреса на демонстрационната страница на темата и да я залепите в страницата за тестове на Google за мобилни устройства .

Тестване на отзивчива тема спрямо Google Mobile Friendly Test

Моля, обърнете внимание, че този тест ще покаже някои предупреждения, независимо колко добра е темата. Потърсете всякакви червени знамена като текст твърде малък, съдържание по-широко от екрана и т.н.

 1. Съвместимост на браузъра
  Тестване на съвместимостта на браузъра

Вашите потребители ще използват различни браузъри. Темата ви може да изглежда перфектно в браузъра, който използвате, но може да има нещо счупено в други браузъри.

Това е мястото, където идва съвместимостта на браузъра. Повечето разработчици на теми за WordPress тестват строго темите си, като използват сложни инструменти за тестване на съвместимостта на браузъра.

Те могат ясно да споменат това на своя уебсайт. Но ако не го правят, винаги можете да стартирате някои основни тестове, за да проверите темата в различни браузъри като Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari и т.н.

Не забравяйте да тествате и в различни браузъри.

 1. Поддържани приставки
  Поддържани приставки

Истинската сила на WordPress идва с WordPress плъгини. Тези плъгини ви позволяват да правите каквото и да е с вашия WordPress сайт.

Въпреки че има много WordPress плъгини, някои от тях трябва да имат WordPress плъгини за всеки уебсайт. Като Gravity Forms , Yoast SEO , W3 Total Cache и т.н.

Уверете се, че вашата WordPress тема поддържа всички популярни приставки. Ако не сте сигурни, попитайте разработчика на тема за това.

 1. Превод + Многоезичен готов
  Многоезична и готова за превод WordPress теми

Голям брой сайтове на WordPress не са на английски език. Може да създавате уебсайт на език, различен от английски . Може би имате планове да създадете многоезичен WordPress сайт в бъдеще.

Уверете се, че вашата тема на WordPress е готова за превод и поддържа многоезични приставки за WordPress.

 1. Създатели на страници
  Плъзнете и пуснете създателите на страници за теми в WordPress

Създателите на страници са WordPress плъгини, които ви позволяват да създавате оформления на страници, като използвате потребителски интерфейс за плъзгане и пускане.

Много премиум WordPress теми идват с предварително инсталирани конструктори на страници. Някои от тези създатели на страници се използват само от този разработчик на теми.

Използването на такъв конструктор на страници за създаване на целеви страници може да създаде много нежелан код. Ако някога превключите темата, тогава тези страници ще изискват много почистване.

Трябва да изберете теми, които се доставят с един от най -използваните плъгини за създаване на страници . Можете също да закупите тези създатели на страници отделно, за да ги използвате и с други теми.

 1. Опции за поддръжка, когато имате нужда от помощ
  Поддръжка за вашата WordPress тема

Един недостатък на използването на безплатна тема на WordPress е, че няма гарантирана поддръжка. Докато някои разработчици предоставят отлична поддръжка на безплатните си теми, много безплатни теми нямат опция за поддръжка.

Ако объркате темата си за WordPress, тогава ще трябва да я разберете сами. Можете също така да платите на трети производител, за да разрешите най-малките проблеми.

Уверете се, че сте избрали тема на WordPress, която има добра документация и опция за поддръжка. Повечето премиум теми на WordPress предлагат подробна документация с 1 година поддръжка, базирана на имейл.

 1. SEO дружелюбност
  Проверете темата си за SEO дружелюбност

Вашата тема на WordPress играе решаваща роля за SEO приятелските характеристики на вашия сайт. Добре изглеждащата тема все още може да генерира лошо кодиран HTML, това може да повлияе на ефективността на вашия сайт в търсачките.

За начинаещите може да бъде трудно да анализират изходния код на дадена тема самостоятелно. Ето защо много първокласни разработчици на теми за WordPress ще ви информират, че техните страници са оптимизирани за SEO.

Можете също така да погледнете дали страницата генерира правилен HTML5, като я проверите с услугата за проверка на маркирането на W3C . Моля, обърнете внимание, че инструментът W3C ще генерира много предупреждения, за които няма какво да се притеснявате.

 1. Оценки и отзиви
  Проверете оценките и отзивите за тема на WordPress

Друг солиден показател за качеството на WordPress е оценките и отзивите, предоставени от техните потребители. Ако темата се продава на пазар на трети страни, тогава ще видите отзиви на клиенти.

Безплатни теми за WordPress ще намерите секцията с оценки точно под бутона за изтегляне. Той ще покаже броя на отзивите и звездите, дадени от потребителите. Ако кликнете върху 5 звезди, тогава той ще ви покаже всички отзиви, които дадоха темата 5 звезди.

Прочетете отзиви и оценки на теми от други потребители

Почти всички теми на WordPress могат да получат няколко лоши отзива. но ако броят на лошите отзиви е необичайно голям, тогава трябва да ги прочетете внимателно.

Нашите препоръки
Има много безплатни теми за WordPress, като новите се пускат ежедневно. Ето защо редовно публикуваме списъка с любимите ни безплатни теми в нашия раздел за витрини .

Някои от популярните артикули в нашата тематична витрина са:

41 най-добри безплатни теми за фотография на WordPress (експертен избор)
21 най-добри безплатни WordPress бизнес теми
37 прости теми за WordPress, които трябва да опитате
43 красиви безплатни теми за блог на WordPress
Както споменахме по-горе обаче, поддръжката е един от най-важните фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на тема. Безплатните теми за WordPress не идват с гарантирана поддръжка и актуализации.

Повечето премиум WordPress теми предлагат 1 година поддръжка и актуализации. Ето някои от тематичните магазини, които горещо препоръчваме.

Тема на Астра
Тема Divi от елегантни теми
Themify
StudioPress
Теми на Artisan
Как да инсталирате тема в WordPress
Инсталирането на тема на WordPress е наистина просто. Първо трябва да изтеглите zip файла на темата на вашия компютър.

След това влезте в административната си област на WordPress и отидете на „ Външен вид“ Страница с теми .

Страница с теми в администраторската област на WordPress

Отгоре на страницата с теми трябва да кликнете върху връзката Добавяне на ново.

Това ще ви отведе до страницата за добавяне на нова тема. Можете да използвате тази страница, за да търсите безплатни теми за инсталиране. Но тъй като вече сме изтеглили темата, трябва само да кликнете върху връзката за качване на тема в горната част.

Качване на тема

Сега ще видите полето за качване на тема. Кликнете върху бутона за избор на файл, за да изберете ципа на темата, който сте изтеглили на компютъра си по-рано и след това щракнете върху бутона Инсталиране сега.

Качете и инсталирайте zip файл с тема

WordPress вече ще качи темата от вашия компютър на вашия уебсайт и ще я инсталира за вас. След като го направите, ще видите съобщение за успех с връзки за преглед или активиране на темата.

Темата е успешна

Ако не искате да използвате тема веднага, можете да кликнете върху бутона за преглед на живо, за да тествате темата, без да я активирате.

Моля, обърнете внимание, че ще трябва да активирате тема, за да я използвате на уебсайта си.

За по-подробни инструкции вижте ръководството за начинаещи как да инсталирате тема на WordPress .

Как безопасно да промените темите на WordPress
За нови WordPress сайтове можете просто да изберете идеалната тема и да я инсталирате на вашия сайт. Ако обаче имате създаден WordPress сайт, тогава трябва правилно да превключите темата си, за да избегнете някакъв ефект върху работата на вашия сайт и SEO.

Първо трябва да разберете какво се случва със сайт на WordPress, когато превключвате теми. Ето нашето ръководство за това какво се случва, когато превключите вашата тема на WordPress .

Някои настройки на вашия WordPress сайт ще изчезнат и няма да се прилагат автоматично към новата ви тема. Трябва да разберете тези неща и как можете да ги върнете към новата си тема.

Съставихме удобен контролен списък на нещата, които трябва да направите, преди да промените темите на WordPress .

След това трябва да следвате инструкциите в нашия урок за това как правилно да превключвате WordPress теми на вашия сайт .

Надяваме се тази статия да ви помогне да изберете идеалната тема за вашия WordPress сайт. Можете също така да искате да видите нашия списък с трябва да има WordPress плъгини за бизнес уебсайтове .

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *