skip to Main Content

Изработка на сайт цена

Всички разходи, свързани със създаването на блог
Всички разходи, свързани със създаването на блог

Споделянето на вашите идеи чрез блог е чудесен начин да съберете последователи от съмишленици. Няколко платформи ви позволяват да пишете блог безплатно, но ще имате разходи за по-професионален подход.

Също така няма нищо лошо да започнете с безплатна платформа и да изберете платена опция по-късно. Въпреки това, избора на име на домейн и уеб хостинг на собствения си от самото начало има значителни ползи. Няма да се налага да се занимавате с мигриране на вашия блог, можете да установите вашата марка от самото начало и да имате много повече свобода при мащабиране на вашия блог.

Гарантирани повтарящи се разходи
Разходите за име на домейн и хостинг на вашия уебсайт са минималните разходи за стартиране на блог . Останалото зависи от вашия опит като уеб разработчик. За начинаещи обаче препоръчваме да започнете своя блог на популярна платформа, наречена WordPress.

Можете да намерите много ресурси в Интернет, които да ви помогнат да настроите вашия блог със или без WordPress.

Разходи за хостинг за блогове
Стартиращият блог не изисква много ресурси по отношение на сървърните възможности. Така че, получаването на най-евтината сделка за споделен хостинг е достатъчно добро, за да започнете и да намалите разходите. След като започнете да виждате малко повече трафик и усетите, че имате нужда от повече мощност и функции, повечето доставчици на услуги са щастливи да надстроят.

Ето някои примерни ценови диапазони за опции за споделен хостинг:

Споделен хостинг на Hostinger.com : $ 0.99 – $ 3.99 / месец или $ 11.88 до $ 47.88 / година (най-евтино с 4-годишен ангажимент)
Споделен хостинг на Bluehost.com : $ 2,75 – $ 13,95 / месец или $ 33,00 до $ 167,40 / година (най-евтино с 3-годишен ангажимент)
GoDaddy.com споделен хостинг : $ 1,00 – $ 12,99 / месец или $ 12,00 до $ 155,88 / година (най-евтино с 3-годишен ангажимент)
Разходи за имена на домейни за блогове
Помислете за името на домейна като за марката на вашия блог. В зависимост от типа блог, който създавате, името на домейна може да бъде вашето име или препратка към индустрия, за която пишете. Типичното име на домейн се състои от поне две части; домейнът от най-високо ниво (.com, .net, .blog) и поне един домейн от второ ниво (WebsiteSetup, JohnDoe, Thoughts AboutBooks).

Получаването на лично име на домейн помага на вашия блог да се открои и да изгради марка още от самото начало. След като закупите комбинацията от имена на домейни, вие притежавате собствеността, докато редовно плащате таксите за регистратор.

Ето няколко евтини регистратори на домейни :

GoDaddy.com, започвайки от $ 11.99 / година
NameCheap.com, започвайки от $ 6.98 / година
Domain.com, започвайки от $ 9.99 / година
Конструктори на уебсайтове, подходящи за блогове
Има и опция за услуга „всичко в едно“, която се грижи за хостинга и има вграден конструктор на уебсайтове. С тези конструктори на уебсайтове е най-лесно да започнете, тъй като всичко необходимо за изграждането на блог е под един покрив. Също така се възползвате от много функции, които може да се наложи да закупите допълнително, когато използвате хостинг услуга и комбинация от имена на домейни.

Тъй като обаче таксите за конструктор на уебсайтове са малко по-високи, може да не ви е необходим за обикновен стартиращ блог, особено ако искате да намалите разходите си. И все пак те са надеждна опция за създаване на блог, ако искате безпроблемно изживяване.

Разгледайте някои примерни цени за някои от най-добрите доставчици на уебсайтове :

Wix.com: $ 13.00 – $ 39.00 / месец ($ 156 – $ 468 / година)
Squarespace.com: $ 12.00 – $ 18.00 / месец ($ 144 – $ 216 / година)
ConstantContact.com: $ 10,00 / месец ($ 120 / година)
Най-добрите WordPress теми за блогове
Ако създавате блог с помощта на платформа WordPress, тогава ви е необходима тема на WordPress, за да го използвате. Помислете за темата като оформление за вашия блог и заден план, където можете да персонализирате различните аспекти на вашия сайт.

След като изберете тема , можете да отидете и да я персонализирате по ваш вкус. Не можете обаче да персонализирате всичко, затова се уверете, че шаблонът, който искате, отговаря на вашата цел. Можете да изпробвате повечето теми на WordPress безплатно и да продължите да ги използвате безплатно с недостатъка на ограничените функции.

В зависимост от вашия бюджет, можете да получите най-популярните теми като пълна версия доста евтино. Имайки предвид допълнителната полза и лекотата на използване, инвестицията струва цената.

Нека да разгледаме някои примери за най-популярните теми на WordPress и техните разходи:

Hello Elementor : Безплатно – $ 49,20 / година
Elementor е тема на WordPress с функционалност за плъзгане и пускане. Той действа като конструктор на уебсайтове, а не като обикновена тема на WordPress – най-лесната тема за създаване на блог.
Neve : Безплатно – $ 49 / година
Силно приспособима тема на WordPress. Той също така има вграден бустер за усилване на блогове с пълната платена версия.
Astra : Безплатно – $ 44 / година
Това е лека WordPress тема, идеална за създаване на блог във всяка индустрия. Бързо е да започнете и лесно да се управлява.
Най-добрите приставки за блогове
Приставките са най-незадължителните части от изграждането на блог. И все пак, това може да е нещо, което или прави, или нарушава успеха на вашия сайт.

Има много различни опции, от пакет SEO пакет до специфични функции, които ви позволяват да създавате формуляри или да интегрирате вашите акаунти в социалните медии. Въпреки това, не е нужно нито едно от тях, за да накарате вашия блог да работи. С нарастването на сайта Ви винаги можете постепенно да добавяте повече функции.

Препоръчваме ви да разгледате приставките, които са специално създадени за блогове или да забележите уебсайтове. Предупреждение: въпреки че някои приставки може да са безплатни, можете да получите достъп до пълния им набор от функции само с платена версия – и тези разходи могат да се увеличат доста бързо.

Нека разгледаме някои от най-полезните плъгини за блогъри и цените на техните пълни версии:

WPForms : Безплатно – $ 39,50 / година
Този плъгин ви позволява да създавате формуляри за контакт, формуляри за абонамент по имейл, формуляри за онлайн поръчки, формуляри за плащане и др.
Akismet : Безплатно – $ 60 / година
Този плъгин филтрира спам коментарите. Ако започнете да получавате много коментари, този инструмент ще ви спести малко време.
Smash Balloon : $ 49 / година – $ 299 / година
Smash Balloon е приставка за социални медии, която интегрира реално съдържание от Facebook, Instagram, Twitter и Youtube във вашия блог.
Yoast SEO : Безплатно – $ 89 / година
Ако планирате да станете релевантни в резултатите от търсачката, тогава използването на Yoast SEO е задължително. Помага ви, като дава предложения и подкани за неща, които можете да подобрите на вашата уеб страница по отношение на SEO.
Други инструменти, подходящи за блогъри
Освен приставките, можете да използвате няколко инструмента като блогър, за да направите професионалния си живот по-управляем. Тези инструменти на трети страни са насочени най-вече към автоматизация, която ви спестява много време – което означава, че можете да отделите повече време за писане.

В зависимост от бюджета ви те могат да помогнат или да разбият банката ви, когато добавите всичко заедно.

Разгледайте някои от инструментите, подходящи за блогъри:

Удобно за ползване : Безплатна 3-дневна пробна версия – $ 228 / година
Ако обичате да пишете в Google Docs, Уордабел ви позволява да премествате публикациите си от там в WordPress много лесно.
Grammarly : Безплатно – $ 139,92 / година
Това е инструмент за проверка на правописа и правилна граматика, който работи във вашия браузър. Той ви предупреждава за всякакви проблеми, докато пишете, и предлага корекции в движение.
Hemingway : Безплатно – $ 19,99 / за цял живот
Този инструмент разширява блоговете ви, като идентифицира многословни и сложни изречения, пасивен глас, наречия и синоними на трудни думи.
КРАЙНА ЦЕНА
В общата цена започва от 18,86 $ на година ($ 1,57 на месец) за абсолютния минимум. Можете също така да похарчите над $ 1000 + годишно в зависимост от всички екстри, които искате да получите.

Не става въпрос обаче нито за най-евтиния, нито за най-скъпия. Изграждането на блог ви дава голяма гъвкавост по отношение на допълнителни разходи и можете да го мащабирате въз основа на наличния бюджет. Не се нуждаете от най-фантастичните надстройки и приставки от първия ден, въпреки че някои могат да ви помогнат да растете по-бързо.

Можете също така да изпробвате много плъгини и надстройки безплатно, за да видите дали работят за вас. Препоръчваме им да опитате преди да похарчите пари или да ги пренебрегнете напълно.

Всички разходи, свързани с изграждането на уебсайт за малък бизнес
Всички разходи, свързани с изграждането на уебсайт за малък бизнес

Създаването на уебсайт е чудесен начин да поставите бизнеса си на картата. Вашите потенциални клиенти могат да получат цялата важна информация от едно място. Освен това ви спестява много време и усилия, които иначе трябва да отделите, за да се свържете с клиентите един по един. Почти всеки уважаван бизнес има уебсайт днес.

Изграждането на уебсайт за вашия бизнес е много лесно. Дори не се нуждаете от сложна навигационна система и можете да създадете една целева страница с цялата жизненоважна информация. Можете обаче да отидете по-далеч от там и да създадете интерактивен сайт, за да подкрепите продажбите си или да съберете потенциални клиенти.

Нека разгледаме някои от разходите, които ще имате за изграждането на уебсайт за малък бизнес.

Гарантирани повтарящи се разходи
Подобно на създаването на блог, минималните разходи за уебсайт за малък бизнес са името на домейна и разходите за хостинг услуги. Можете отново да използвате популярната платформа WordPress, за да изградите уебсайта си лесно и бързо.

Разходи за хостинг на уебсайтове за малък бизнес
Основен уебсайт за малък бизнес, подобен на блог, не изисква голяма производителност на сървъра. Въпреки това, един от критичните фактори, които трябва да търсите, е времето за работа и скоростта на хостинг услугата. Никой не иска да загуби разпродажба, защото уебсайтът му не работи или се зарежда твърде бавно.

Можете да стартирате уебсайта си с най-евтините възможности за споделен хостинг там. Препоръчваме обаче да получите управляван план за хостинг на WordPress, който е предназначен за потребители на WordPress. Това не е най-евтиният вариант, но не нарушава и вашата банка. Внимавайте обаче за по-високите цени за подновяване след първия срок.

Можете да създадете своя уебсайт, като използвате най-евтиния хостинг на WordPress и да надстроите от там, ако имате нужда от повече ресурси или функции.

Ето някои от най -добрите разходи за доставчици на хостинг на WordPress :

Hostinger.com WordPress хостинг : $ 1,59- $ 11,59 / месец или $ 19,08 до $ 139,08 / година (най-евтино с 4-годишен ангажимент)
Bluehost.com Споделен WordPress хостинг : $ 2,75 – $ 5,45 / месец или $ 33,00 до $ 65,40 / година (най-евтино с 3-годишен ангажимент)
GoDaddy.com WordPress хостинг : $ 6.99 – $ 15.99 / месец или $ 83.88 до $ 191.88 / година (най-евтино с 3-годишен ангажимент)
Разходи за имена на домейни за бизнес уебсайтове
Името на домейна е един от най-важните аспекти на изграждането на уебсайт за малък бизнес. Обикновено името се избира въз основа на името на бизнеса или името на марката, която искате да създадете.

Можете да закупите налична комбинация от имена на домейни от регистратор на име на домейн. Типичното име на домейн се състои от домейн от най-високо ниво (.com, .net, .business) и поне един домейн от второ ниво (WebsiteSetup, LocalStandUp, TheFenceBuildingCompany).

Ето няколко примерни цени за име на домейн от няколко евтини регистратори:

GoDaddy.com: започвайки от $ 11.99 / година
NameCheap.com: започвайки от $ 6.98 / година
Domain.com: започвайки от $ 9.99 / година
Конструктори на уебсайтове, подходящи за бизнес уебсайтове
Конструкторите на уебсайтове са лесни алтернативи на комбинации от хостинг и имена на домейни, защото всичко, което ви е необходимо за изграждането на уебсайт, е под един покрив. Тези конструктори на уебсайтове ви позволяват да използвате съвременен метод плъзгане и пускане или ви дават проста модулна настройка за създаване на вашия сайт. Получавате и някои допълнителни функции, които могат да работят добре с уебсайта на вашия малък бизнес.

Ако обаче искате да създадете само няколко страници за сайта на вашия малък бизнес, използването на конструктор на уебсайтове може да е твърде скъпо. Ако планирате да развивате сайта си с течение на времето, тогава използването на конструктор на уебсайтове е чудесна икономия на време.

Разгледайте някои примерни цени за популярни доставчици на уебсайтове :

Wix.com: $ 13.00 – $ 39.00 / месец ($ 156 – $ 468 / година)
Squarespace.com: $ 12.00 – $ 18.00 / месец ($ 144 – $ 216 / година)
ConstantContact.com: $ 10,00 / месец ($ 120 / година)
Най-добрите WordPress теми за бизнес уебсайтове
Изграждането на уебсайт на WordPress е доста лесно и рентабилно. Това е платформа, която също препоръчваме въз основа на функционалността и лекотата на използване.

Подобно на блог, ако създавате уебсайт с помощта на платформа WordPress, тогава ви е необходима тема на WordPress, за да го използвате. Можете също така да получите някои теми безплатно, ако не се интересувате от допълнителни функции. Помислете обаче за пълните версии, когато искате да продължите да разработвате сайта си.

Разгледайте някои примери за най-популярните теми за WordPress за уебсайтове:

Здравей Elementor : Безплатно – $ 49,20 / година
Elementor е тема на WordPress, която действа като конструктор на уебсайтове. Той има интуитивна функционалност за влачене и пускане и е лесен за използване.
OceanWP : Безплатно – $ 29 / година
Една от най-популярните теми в WordPress. Освен това е много персонализиран.
Divi by Elegant Themes : $ 89 / година
Тази тема на WordPress е алтернативен конструктор на уеб сайтове за плъзгане и пускане за Hello Elementor. Той има полезни предварително направени дизайни за уебсайтове и е много персонализиран.
Най-добрите приставки за бизнес уебсайтове
Приставките за уебсайтове са донякъде незадължителни, но ви дават повече функционалност за вашия уеб сайт. Има голям избор от различни опции, от SEO функции до функционалност за чат на живо. Изборът на тези, които са подходящи за вашия уебсайт, зависи най-вече от функциите, които търсите, и от бюджета, който имате.

Имаме обаче някои препоръки за приставки за уебсайтове, които добавят най-голяма полза. Някои от тях имат безплатна версия с ограничена функционалност, за да ги изпробват, преди да вземат решение.

Ето някои полезни приставки за уебсайт:

Yoast SEO : Безплатно – $ 89 / година
Yoast SEO е чудесен инструмент, за да сте сигурни, че съдържанието на уебсайта Ви е удобно за SEO. Той дава предложения и подсказва черновите на вашата страница, ако трябва да подобрите нещо по отношение на SEO.
W3 Total Cache : Безплатно – $ 99 / година
Това е приставка за кеширане, която прави уебсайта Ви да работи по-бързо и по-гладко.
WP Smush : Безплатно – $ 84 / година
Този плъгин работи като компресор на изображения, така че уебсайт с много снимки може да се зареди по-бързо за посетителя. Той също така идва с функция за мързеливо зареждане, която не зарежда изображения извън екрана за зрителя.
LiveChat : Безплатна 14-дневна пробна версия – $ 192 / година
Този плъгин добавя функция за чат на живо към вашия уебсайт, така че посетителите ви да могат незабавно да се свържат.
WPML : $ 29 / година – $ 79 / година
Тази приставка ви позволява да създадете многоезичен уебсайт лесно, за да разширите обхвата на вашия малък бизнес.
Популярни решения за имейл маркетинг за малкия бизнес
Имейл маркетингът е една от икономически най-ефективните маркетингови области там. Като малък бизнес можете да използвате имейли, за да получите повече работа или да популяризирате ефективно вашата марка.

Можете ръчно да създавате и изпращате имейли до клиентите си и да събирате имейл адреси. Но с напредването на бизнеса ви, работата с имейли лично става много неефективна. Тук на помощ ви идва софтуерът за имейл маркетинг.

Ето някои от най-популярните решения за имейл маркетинг за малкия бизнес:

Постоянен контакт : 30-дневен безплатен пробен период – $ 240 / година
Постоянният контакт предлага отличен набор от инструменти за имейл маркетинг. Освен това е пълен с други полезни маркетингови функции, които поддържат вашия имейл маркетинг.
MailChimp : Безплатно – $ 119,88 / година
Тази платформа ви позволява да събирате имейли на посетителите, да изпращате автоматизирани имейли и да персонализирате шаблони, позволявайки по-личен контакт с вашите абонати.
Подател : Безплатно – $ 120 / година
Този инструмент ви позволява лесно да създавате бюлетини по имейл за вашите абонати и автоматизирана поредица от имейли.
Най-добрите опции за сигурност за уебсайтове
Поддържането на защитата на уебсайта Ви срещу потенциални атаки е от съществено значение с напредването на бизнеса Ви. Може да не се нуждаете от допълнителни функции за сигурност от самото начало, но ви препоръчваме да помислите за това. Също така е полезно да запомните, че защитата на вашия сайт срещу атаки е много по-евтина от справянето с последствията.

Ето няколко опции за сигурност за уебсайтове:

WordFence : $ 99 / година
WordFence е защитата на крайната точка на WordPress в реално време. Той включва черни списъци с IP, защитна стена, сканирания за сигурност за злонамерен софтуер и много други функции за сигурност.
Cerber Security & Anti-Spam : Безплатно – $ 99 / година
Този инструмент осигурява сигурност за уеб сайтове, базирани на WordPress. Той блокира злонамерената дейност, има антиспам функции и сканира и премахва всякакъв зловреден софтуер от вашия уебсайт.
Други инструменти, подходящи за бизнес уебсайтове
Можете също така да използвате допълнителни инструменти на трети страни, които правят развитието на вашия сайт по-лесно. За уебсайт препоръчваме инструменти за разбиране на посетителите, за да го направите по-добър.

Разгледайте няколко инструмента, подходящи за уебсайтове и техните ценови диапазони:

Google Analytics : Безплатно
Получавате основния си анализ на уебсайтове от проследяване на реализациите до уникални посетители и много други.
Crazy Egg : 30-дневен безплатен пробен период – $ 288 / година
Този инструмент предоставя отчети за топлинна карта за активността на вашите посетители на вашия уебсайт. След това можете да използвате тези данни, за да подобрите обменните си коефициенти, като поставите информация в горещите точки.
КРАЙНА ЦЕНА
Основните разлики в цената се свеждат до характеристиките, които искате за вашия уебсайт. В сравнение с разходите за блог, имате допълнителни разходи за имейл маркетинг и сигурност, които не са задължителни, но силно препоръчителни.

В общия брой стартирания полети от най-малко 26,06 $ на година (~ $ 2.17 на месец) за най-евтиния вариант изграждане на уеб сайт с WordPress хостинг. Добавяйки заедно всички допълнителни плъгини, инструменти и мерки за сигурност, бихте могли да харчите над $ 1000 + годишно.

Допълнително четене: Как да направите уебсайт сам (стъпка по стъпка)

Всички разходи, свързани с изграждането на онлайн магазин / уебсайт за електронна търговия
Всички разходи, свързани с изграждането на онлайн магазин / уебсайт за електронна търговия

В сравнение с магазините за тухли и хоросан, онлайн магазините стават все по-популярни всеки ден.

Онлайн магазините са идеалното място за уникални продукти, които искате да продадете директно на клиентите. Изграждането на онлайн магазин е съвсем просто, но изисква специфични функции, които ги правят малко по-скъпи от обикновените уебсайтове.

Подобно на блоговете и уебсайтовете за малък бизнес, бюджетът зависи от размера на вашия онлайн магазин и функционалностите, които искате да имате. Нека да разгледаме потенциалната разбивка на разходите за изграждане на уебсайт за електронна търговия.

Гарантирани повтарящи се разходи
Подобно на блоговете и уебсайтовете, изграждането на онлайн магазин има гарантирани разходи за хостинг и име на домейн. Тези разходи обаче не съставляват минимума и трябва да похарчите допълнително за функционалността на електронната търговия.

Разходи за хостинг за онлайн магазини
Можете да стартирате онлайн магазин с евтини планове за споделен хостинг. Въпреки това можете да очаквате да надраствате нуждите от производителност доста бързо и може да искате да надстроите сигурността на вашия онлайн магазин. Хостинг доставчиците са доста гъвкави и могат да ви помогнат с надграждането на нуждите на вашия сървър в рамките на техните предложения.

Предлагаме да помислите за усъвършенствани хостинг решения преди време. Споделеният хостинг е най-евтиното хостинг решение, но повече мощност, по-висока сигурност и свобода идват със значително по-висока цена.

Ето няколко примера за ценови диапазони за различни типове хостинг:

Споделен хостинг на Hostinger.com : $ 0.99- $ 3.99 / месец ($ 11.88 до $ 47.88 / година)
Bluehost.com VPS хостинг : $ 18.99- $ 59.99 / месец ($ 227.88 до $ 719.88 / година)
Специален хостинг на GoDaddy.com : $ 94,99- $ 354,99 / месец ($ 1139,88 до $ 4259,88 / година)
Разходи за имена на домейни за онлайн магазини
Името на домейна е особено важно за онлайн магазините. Тъй като клиентите ви извършват транзакции на вашата страница, те трябва да чувстват, че това е законно и безопасно. Страхотното име на домейн помага на вашите продажби, както и на развитието на вашата марка за електронна търговия.

Името на домейна на вашия онлайн магазин се състои от поне две части; домейн от най-високо ниво (.com, .net, .store) и поне един домейн от второ ниво (Amazon, KidsClothes, DebbysFurniture). Можете да търсите и купувате налични комбинации от имена на домейни от регистратора на имена на домейни.

Разгледайте някои от най-евтините регистратори на имена на домейни:

GoDaddy.com, започвайки от $ 11.99 / година
NameCheap.com, започвайки от $ 6.98 / година
Domain.com, започвайки от $ 9.99 / година
Конструктори на уебсайтове на онлайн магазини
Интернет магазините се нуждаят от допълнителни функции за плащания, доставка и управление на запасите. Можете да използвате платформите за електронна търговия, за да добавите лесно функционалността на онлайн магазина към вашия сайт.

Тези строители работят подобно на създателите на уебсайтове, но са специално проектирани да побират онлайн магазини. Съвременните версии са оборудвани с функции за плъзгане и пускане и множество полезни добавки, които можете да използвате, като интеграция на социални медии и шлюзове за плащания.

Ако добавите опции за плащане към вашия онлайн магазин, очаквайте да платите такса за транзакция на доставчика на платформата за плащане. Внимавайте, че някои от доставчиците на електронна търговия ви начисляват допълнителни такси за интегриране с платежни шлюзове на трети страни. Вземете предвид тези разходи, когато избирате платформата за изграждане на вашия онлайн магазин.

Тук можете да намерите най-популярните платформи за онлайн магазини:

Shopify.com, започвайки от $ 29 / месец или $ 348 / година
Таксите за транзакции започват от 2,9% + 0,30 $ и 2%, ако използвате други доставчици на плащания.
Squarespace.com, започвайки от $ 18 / месец или $ 216 / година
3% такса за транзакция само с най-евтиния план; по-високите планове имат 0% такси за транзакции
WooCommerce.com безплатно за стартиране *
Без такси за транзакции по подразбиране и без допълнителни такси за транзакции за интегриране на доставчици на плащания от трети страни.
* допълнителни разходи за WordPress теми, плъгини и разработка.
WordPress теми, подходящи за онлайн магазини
Изграждането на онлайн магазин на WordPress изисква съвместима с WooCommerce тема и приставката за платформа за електронна търговия WooCommerce. Тази комбинация добавя функции на онлайн магазина към вашия интерфейс на WordPress.

След като изберете тема, можете да я персонализирате като всяка друга тема на WordPress и да добавите функции на онлайн магазина. За разлика от безплатните шаблони за уебсайтове и блогове, допълнителните функции на онлайн магазина обикновено идват с платената пълна версия на тези теми.

Ето някои от най-добрите теми на WordPress със съвместимост с WooCommerce:

Здравейте Elementor, започвайки от $ 49,20 / година
Лесен за използване и можете да плъзгате и пускате елементи наоколо. Безплатната версия не поддържа функции на онлайн магазина.
Divi by Elegant Themes : $ 89 / година
Тази тема на WordPress е алтернативен конструктор на уеб сайтове за плъзгане и пускане за Hello Elementor. Той има полезни предварително направени дизайни за уебсайтове и е много персонализиран.
Jevelin : $ 59 / година
Една от най-популярните теми за онлайн магазини на платформата на WooCommerce. Той разполага с конструктор за плъзгане и пускане и има много шаблони за различни видове продукти.
Най-добрите приставки за онлайн магазини
Някои от платформите за електронна търговия имат вградени полезни приставки за онлайн магазини. Можете обаче да се възползвате от някои добавени приставки, които ви помагат да разширите клиентската си база и да достигнете по-ефективно.

Подобно на уебсайтовете и блоговете, има много различни опции за приставки. Можете също така да изградите своя онлайн магазин, без да използвате допълнителни плъгини, но това може да направи вашия магазин да изглежда основен и по-нисък от някои съвременни. Най-малкото препоръчваме да опитате безплатните им версии, за да видите дали те добавят някаква полза към вашия онлайн магазин.

Изброихме някои от най-полезните приставки за онлайн магазини:

Yoast SEO : Безплатно – $ 89 / година
Yoast SEO е чудесен инструмент, ако планирате да добавите маркетинг на съдържание към вашия онлайн магазин. Той дава предложения и подсказва черновите на вашата страница, ако нещо може да бъде подобрено по отношение на SEO.
WPForms : Безплатно – $ 39,50 / година
Този плъгин ви позволява да създавате формуляри за контакт, формуляри за абонамент по имейл, формуляри за онлайн поръчки, формуляри за плащане и др.
W3 Total Cache : Безплатно – $ 99 / година
W3 Total Cache е приставка за кеширане, която прави уебсайта Ви да работи по-бързо и по-гладко.
WP Smush : Безплатно – $ 84 / година
Този плъгин работи като компресор на изображения, така че уебсайт с много снимки може да се зареди по-бързо за посетителя. Той също така идва с функция за мързеливо зареждане, която не зарежда изображения извън екрана за зрителя.
MonsterInsights : $ 99,50 / година
Това е приставка за анализ на WordPress, която се интегрира с Google Analytics и ви предоставя широк набор от отчети. Освен това има функции за проследяване, така че да можете по-добре да разберете поведението на посетителите си на вашия сайт.
LiveChat : Безплатна 14-дневна пробна версия – $ 192 / година
Този плъгин добавя функция за чат на живо към вашия уебсайт, така че посетителите ви да могат незабавно да се свържат.
OptinMonster : $ 108 / година – $ 588 / година
Този плъгин ви позволява да настроите подкана да поискате абонамент за имейл, когато посетителят ви е напуснал сайта ви. Можете да персонализирате подканите въз основа на нишата на вашия онлайн магазин.
Най-добрите доставчици на имейл маркетинг за онлайн магазини
Имейл маркетингът е изключително полезен за онлайн магазините за привличане на лоялни клиенти и напомняне на посетителите за изоставените им колички. Това е икономически ефективен начин за извършване на маркетинг с допълнителната полза от автоматизацията, който спестява много време.

Много доставчици на имейл маркетинг също ви позволяват да използвате техните платформи безплатно, докато бизнесът ви се разрасне, за да поеме разходите. Можете да използвате това, за да създадете маркетингов план, покриващ таксите за маркетинговите инструменти, а след това и някои.

Разгледайте нашите най-препоръчителни доставчици на имейл маркетинг за онлайн магазини:

Постоянен контакт : 30-дневен безплатен пробен период – $ 240 / година
Постоянният контакт предлага отличен набор от инструменти за имейл маркетинг. Освен това е пълен с други полезни маркетингови функции, които поддържат вашия имейл маркетинг.
MailChimp : Безплатно – $ 119,88 / година
Тази платформа ви позволява да събирате имейли на посетителите, да изпращате автоматизирани имейли и да персонализирате шаблони, позволявайки по-личен контакт с вашите абонати.
HubSpot : Безплатно – $ 480 / година
Освен маркетинг по имейл, HubSpot предоставя пълна CRM за вашия онлайн магазин. Техният безплатен план също е впечатляващ, с много полезни функции в рамките на маркетинговите усилия.
Най-добрите опции за сигурност за онлайн магазини
Сигурността на уебсайта е от решаващо значение, когато става въпрос за онлайн магазини и доверието на посетителите. Никой не иска да въвежда своята чувствителна информация на даден сайт, когато не се чувства в безопасност при споделянето му.

Според Детективи безопасност , над 70% от фирмите не са подготвени да се намалят дори основните нарушения на сигурността . Само този номер ни препоръчва да получите допълнителни функции за сигурност за вашия онлайн магазин, тъй като разходите за справяне с нарушение на сигурността могат да бъдат в пъти по-високи.

Препоръчваме следните опции за сигурност за вашия онлайн магазин:

WordFence : $ 99 / година
WordFence е защитата на крайната точка на WordPress в реално време. Той включва черни списъци с IP, защитна стена, сканирания за сигурност за злонамерен софтуер и много други функции за сигурност.
Cloudflare : Безплатно – $ 240 / година
Cloudflare ви осигурява защита срещу DDoS атаки и има вградена защитна стена. Предлага се и с CDN мрежа за кеширане на уебсайтове.
Sucuri, започвайки от $ 199,99 / година
WordPress плъгин за защита срещу злонамерен софтуер, DDoS атаки и премахване на черен списък.
Други инструменти, подходящи за онлайн магазини
Онлайн магазините се възползват предимно от инструменти, които използвате за уебсайтове и блогове. Някои инструменти обаче са специално създадени за уебсайтове за електронна търговия, което им дава допълнителна функционалност.

Ето няколко инструмента, които според нас могат да се възползват най-много от онлайн магазин:

Stripe : Такси само от транзакции; 2,9% + 0,30 щ.д. / на транзакция
Това е процесор за плащания на трети страни за приемане на онлайн плащания и управление на транзакции. Той поддържа основни кредитни карти и някои дигитални портфейли.
Лесни често задавани въпроси : Безплатно – $ 99 / година
Вместо да имате отделна страница за често задаваните въпроси на вашия онлайн магазин, можете да добавите раздела с често задавани въпроси в страничната лента, за да имат достъп посетителите ви. Той е полезен най-вече за често задавани въпроси относно плащане, доставка и връщане, за да се увеличи доверието.
КРАЙНА ЦЕНА
Онлайн магазините са по-скъпи за изграждане от уебсайтове или блогове за малък бизнес. Основната разлика в разходите идва от добавената функционалност за електронна търговия. Можете също така да изберете да изградите своя магазин без никакви функционалности на онлайн магазина, но това затруднява покупките на вашите клиенти, което води до загуба на продажби.

С напредването на бизнеса ви се нуждаете от по-голяма сигурност и повече мощност във вашите сървъри, за да улесните нарастващото търсене. Като цяло, по-добрата производителност на сървъра води до по-високи разходи за хостинг услуги и увеличава общия Ви бюджет.

WordPress базиран онлайн магазин
Общата цена варира от $ 68.06 / година за минималния минимум и достига до над $ 5000 / година, в зависимост от приставките, функциите за сигурност и маркетинговите инструменти, които ще използвате.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *