skip to Main Content

Имам изработен сайт как да печеля пари от него

10 най-често срещани начина да печелите пари с вашия уебсайт
Печеленето на пари от вашия уебсайт не е лесно. Тези десет съвета са може би най-добрият ви залог, за да започнете.

1. Партньорски маркетинг (.. и партньорски връзки)
Партньорски маркетинг (Метод 1)
Примери за успешен партньорски сайт: Booking.com
Партньорският маркетинг е един от най-популярните (да не говорим за най-бързите) начини да печелите пари от вашия уебсайт или блог.

Започнете с намирането на продукт, който харесвате и бихте препоръчали. След това на вашия уебсайт вие одобрявате продукта и го популяризирате сред посетителите на вашия уебсайт и абонатите на имейли. Ако продуктът или услугата резонират с тези хора, те ще кликнат върху вашата партньорска връзка , закупувайки продукта (докато получавате разделяне на продажната цена).

Комисионната може да бъде от 30% от цената на продукта или услугата до 70%. Например, ако разделянето е 50% и популяризирате електронна книга, която струва $ 100, ще получите $ 50 за просто насочване на купувача. Доста сладка сделка, а ?!

Къде мога да намеря продукти за популяризиране?

Комисионна връзка – предлага надеждни продукти с навременни плащания.
ShareASale – предимно дрехи, аксесоари и други офлайн стоки.
Clickbank – висок процент изплащания, но липсват ДОБРИ продукти за популяризиране.
2. Реклама „Плащане на кликване“ (Google Adsense)
AdWords са рекламите, които се показват в горната част на страниците с резултати от търсенето с Google.

AdSense е обратното, позволявайки на издателите да се включат в огромната рекламна мрежа на Google, така че други рекламодатели да могат да пускат реклами на своя уебсайт.

Най-хубавото при тази система е колко просто е всичко.

След като се регистрирате, Google ще постави прост код на вашия уебсайт, който ще идентифицира съдържанието на вашия сайт и ще започне да показва подходящи реклами. Например, ако вашият сайт е за домашни любимци (кучета и котки), Google AdSense ще започне да показва на посетителите ви реклами за котешка храна, обучение на кучета и други.

Плащате всеки път, когато някой кликне върху рекламата. (Да, наистина е толкова лесно!)

Вашият разрез може да бъде някъде от $ 0,50 до $ 5 на кликване. Когато вашият сайт има достатъчно трафик, можете да печелите стотици (ако не и хиляди долари) всеки месец.

Как да кандидатствам за Google Adsense?

Кандидатствайте за AdSense – Преди да кандидатствате, уверете се, че сте в крак с най-новите им Общи условия . Google има много строги правила, така че е трудно да бъде одобрен (и да остане).
3. Продавайте рекламно пространство
В Продажба на рекламно пространство (метод 3)корпоративен на Google AdSense на вашия сайт е само един начин да се правят пари от онлайн реклами.

Другото е просто да продадете собственото си рекламно пространство директно на компании, които искат да спонсорират различни блогове. Можете да излезе с цена за всяко пространство, като например: „Sidebar б anner реклами ще струва $ ххх на месец „.

Можете да получите плащане в зависимост от това колко посетители получавате. Обикновено се котира като доларова сума за хиляда импресии (или CPM) . Може да го видите като $ 5 CPM. Ако уебсайтът получава 100 000 посещения на месец, тази рекламна цена се превръща в 500 долара.

Хубавото на този подход е, че ако вашият сайт получава много трафик от различни източници, цената на вашите прости рекламни банери може да достигне до $ 5000 на месец! Очевидният недостатък е, че ако вашият сайт не получава много трафик, вие също не можете да очаквате да спечелите много.

Другият често срещан метод при продажба на рекламно пространство директно от вашия уебсайт е проста директна цена . Просто посочвате цена (въз основа на това, което смятате, че си струва, спрямо това, което конкуренцията може да начисли) и получавате предварително заплащане в началото на всеки месец. Това ценообразуване също обикновено е проста фиксирана такса, която не е обвързана с цена на кликване като AdSense.

Къде мога да уведомя другите, че уебсайтът ми продава рекламно пространство?

BuySellAds – Най-популярната среда, за да уведомите всички, че продавате рекламно пространство.
4. Продайте собствения си цифров продукт (Ebook за пример)
Продажба на дигитален продукт (метод 4)Имате потенциала да спечелите най-много пари на база продажби, когато можете да продадете свои собствени директно.

Това е така, защото между вас и купувача няма посредник или човек, който да вземе „разрез“ от спечелените пари.

Този подход изглежда доста ясен, защото можете просто да продавате тези продукти директно през уебсайта си и да получавате незабавно плащане. За съжаление не е толкова просто в действителност.

Създаването на добри продукти, които са добре направени и полирани, изисква много време и допълнителни ресурси (като дизайн, съдържание и т.н.). Има много „скрити разходи“ както в прекараното време, така и на изпълнителите, с които да си сътрудничат. Продажбата на собствени продукти на вашия сайт също води до проблеми като шлюзове за плащане, доставка и данъци .

Ако вече не ви се струва достатъчно работа, ще ви трябва и добре проектирана, убедителна целева страница, за да сте сигурни, че вашият продукт има силен процент на конверсия.

За допълнително четене:

Как да продавате продукти на вашия уебсайт.
5. Приемайте дарения от посетители
Приемане на дарения (метод 5)Ако нямате много месечни посещения, но имате силна, ангажирана общност? Просто помолете читателите си да дарят!

Приемането на еднократни дарения не е бърз път към богатството, но може да ви помогне в краткосрочен план да покриете разходите си, ако хората харесват това, което имате да кажете и искат да подкрепят вашето пътуване.

Например, PayPal предлага малки бутони за дарения, които отнемат само около десет минути, за да добавите към вашия уебсайт. Тези бутони ви предлагат бърз начин да възстановите това, което бихте искали да похарчите за добър уеб хостинг, създаване на нови продукти, изследвания и всички останали разходи за поддържане на здравословен, активен блог.h

Например web.archive.org прави много пари от дарения (най-вероятно поради милионите им посетители на месец).

Как да настроите бутони за дарение?

Как да приемате дарения на вашия уебсайт
6. Продавайте спонсорирани публикации (… но използвайте маркер Nofollow)
Спонсорирани публикации и статии (метод 6)Един от често срещаните начини да печелите повече пари от уебсайта си означава да увеличите тези номера на посетителите.

След като свършите упоритата работа по изграждането на постоянен трафик към вашия сайт с ангажирана общност, има няколко различни начина да си осигурите приходи от вашата упорита работа.

Например, много компании се стараят да търсят блогове, които ще съдържат тяхното спонсорирано съдържание. „ Естествената реклама “ като тази работи добре, тъй като тя се подчинява на основното съдържание на вашия сайт и е толкова подходяща и прозрачна.

Можете също така да прегледате продуктите на компания в „рекламен материал“, който е част от съдържание, част от реклама. Например, ако уебсайтът ви е посветен на най-новите игри за iOS за iPhone и iPad, създателят на една от тези реклами ще ОБИЧА да прегледате и представите тяхното приложение на вашите фенове.

Когато се направи правилно, това може да създаде сценарий за победа / печалба. Въпреки това – направено лошо, с неподходящо или неаутентично съдържание на сайта, то може да подкопае цялата добра воля на читателя, за която сте работили толкова много, за да създадете първо.

За допълнително четене:

Как да печелите пари чрез спонсорирани публикации и рецензии – About.com
7. Генерирайте „потенциални клиенти“ за други компании
Получавайте възможни клиенти към други компании (метод 7)Бизнесът процъфтява с нови потенциални клиенти, които идват пред вратите им, за да се интересуват от техните продукти или услуги.

Не е изненадващо, че те винаги са нащрек, търсейки творчески начини да намерят нови източници на потенциални клиенти, които да им помогнат да растат.

Например:

Да предположим, че имате уебсайт за преподаване на математически умения. Информацията на вашия читател (като техния имейл адрес или телефонен номер) би била от голяма полза за различни онлайн училища, които искат да продадат своите курсове на нетърпеливи, инициативни студенти.

По принцип свързвате точките; играейки сватовника, като въведете две страни, които могат да се облагодетелстват. Въпреки че е подобно на начина, по който работи партньорският маркетинг, в този случай всъщност няма значение дали вашият читател в крайна сметка купува техния продукт или не. В този момент те просто търсят въведение.

Къде мога да намеря такива оферти?

MaxBounty
Neverblue
Peerfly
8. Съставете „Списък с имейли“
Изграждане на имейл списък (метод 8)Прекарайте каквото и да е време в четене на съвети за растеж на блогове и със сигурност ще попаднете на хора, които казват „ парите са в списъка “.

Те се позовават на вашия имейл списък, който включва най-лоялните ви читатели. Целта е да превърнете колкото се може повече непознати, които посещават сайта ви за първи път, в страстни последователи, които искат да бъдат в течение на последната ви работа или съдържание.

Разбира се, това е дългосрочна стратегия (и определено няма да забогатеете за една нощ). Но това е един от най-добрите, дългосрочни методи за печелившо развитие на вашия блог в пълноценно предприятие, което печели пари.

Никога не изпускайте от поглед създаването на отношения с последователите си. Предлагането на чудесна информация или безплатна помощ е идеалният начин да започнете. Спамирането на хора с непоискани оферти е един от най-бързите начини да злоупотребите с доверието на читателя и да саботирате дългосрочните си цели.

Как работи ТОЧНО?

Изграждане на списъци 101 – Може би най-доброто въведение в интернет.
9. Настройте сайт за електронна търговия (изисква се упорита работа)
Настройте сайт за електронна търговия (метод 9)Уебсайтовете не трябва да са само със съдържание. Те могат да бъдат центрирани около инструменти или продукти в онлайн магазин.

Бъдете предупредени:

Има буквално стотици хиляди уебсайтове за електронна търговия или онлайн магазини. Уверете се, че вашата запълва уникална ниша, с подробна стратегия и най- новите маркетингови техники, които да се открояват от тълпата.

Как да създам успешен онлайн магазин / магазин?

Как да направите WooCommerce Shop (WordPress)
Как да направя Shopify магазин за електронна търговия (Shopify)
10. Обърнете уебсайтовете си (Създайте -> Продайте -> Реинвестирайте)
Продайте своя уебсайт (метод 10)Вярвате или не, почти винаги има пазар за вашия уебсайт.

Това означава, че ако сте създали следното (или евентуално дори сте продали няколко продукта или сте включили реклама на вашия сайт), може да успеете да го продадете на някой друг и да спечелите бързо .

За да бъдем честни, обикновено не предлагаме на хората да планират да обръщат уебсайта или блога си (ние сме по-голям фен да създаваме нещо в дългосрочен план).

Не можете да отречете колко доходоносно може да бъде. Например, ако вашият уебсайт печели $ 500 на месец чрез продажба на рекламно пространство, може да можете да продадете сайта за $ 5000 – $ 10,000 (което е около 12x – 22x месечен доход).уебсайт за продажба

Друг интересен вариант е да продавате готови сайтове . Те са МНОГО по-евтини, но все още има пари, които трябва да се направят.

Къде мога да продам моя сайт?

Flippa – Най-популярният пазар на уебсайтове.
Купуваме уебсайтове – Друг популярен пазар.
FEinternational – Предимно за уебсайтове от висок клас.
Досега сме преброили някои от най-популярните начини да печелите пари от вашия уебсайт.

И все пак все още само надраскваме повърхността .

По-долу има още 23 начина да печелите пари с вашия уебсайт .

(Имайте предвид, че някои от тях са леко свързани с горепосочените, но са малко „ извън кутията“ .)

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *