skip to Main Content

Какво е поддръжката на уебсайтове и защо е толкова важно за вашия бизнес

Независимо дали вашият бизнес е малък или голям, ще ви трябва поддръжка на уебсайтове. Но какво е това? Кои са основните ползи? Нека да проучим по-подробно темата и да отговорим на всички подходящи въпроси.

Мислете за уебсайтовете като за нещо, което трябва редовно да се смазва. За целта на тази статия, нека ги сравним с кола. Колата ви се нуждае от правилна месечна поддръжка, за да гарантирате, че ще ви стигне там, където искате. Купихте го и сега трябва да го поддържате добре поддържан и привлекателен, така че винаги да е готов и работещ.

Същото се отнася и за вашия уебсайт. Инвестирали сте пари в неговото създаване и сте отделили ценно време в създаването на съдържание и представянето на вашия бизнес в най-добра светлина. Но уебсайтът не е нещо, което създавате веднъж и тогава просто изчаквате той да функционира самостоятелно. Така не работи дигиталният свят – поне засега.

Какво представлява поддръжката на уебсайтове?

Какво представляват услугите за поддръжка на уебсайтове?

Защо е важно?

Колко струва на месец?

Какви са моите опции?

Плащане за услуги за поддръжка на уебсайтове: Предимствата

Планове за поддръжка на уебсайтове

Exai може да помогне на вашия малък бизнес

Какво представлява поддръжката на уебсайтове?
Знаете ли как редовно проверявате колата си за течове и повреди? Е, поддръжката на уебсайта е процесът на проверка, за да се види дали уебсайтът ви се представя добре. Става въпрос за поддържане на актуализации за сигурност, насърчаване на растежа на трафика и гарантиране на това, че Google е щастлив. Всъщност услугите за поддръжка на уебсайтове са основна съставка за ангажиране и задържане на вашите клиенти. Всички знаем трудността при работа с сайтове за WordPress.

За да сте сигурни, че уебсайтът Ви е в здравословно и подходящо състояние, трябва да извършвате редовни проверки. Не веднъж годишно, не два пъти годишно. Говорим за редовен мониторинг, който ще ви помогне да поддържате бизнеса си спокойно и клиентите да се наслаждават на потребителското им изживяване.

Търсите рентабилни услуги за поддръжка на уебсайтове ?

DOTCOM.BG може да поддържа вашия сайт и да подобри неговата работа бързо и икономически ефективно.

Оставете ни вашите данни за контакт и ние скоро ще се свържем с вас!

Първо име
Фамилия
Код на държавата (2 букви)
Телефонен номер
електронна поща
уебсайт
коментар

Хайде да си чатим!

Какво представляват услугите за поддръжка на уебсайтове?
Знаете ли колко често трябва да премахвате спам коментари от публикации? Седмичен! Или колко често трябва да подновите името на домейна си? Годишно!

Веднага след като уебсайтът ви е стартиран, е време да започнете да се грижите за най-основните и важни задачи за поддръжка на уеб. Организирали сме тези услуги по отделни задачи и от това колко често трябва да ги изпълнявате.

Годишни задачи
Подновете името на домейна на уебсайта си.
Помислете за актуализиране на дизайна на вашия уебсайт.
Прегледайте всяка страница на сайта, за да се уверите, че съдържанието му е точно.
Намерете най-добрите си блогове и помислете за актуализирането им.
Тримесечни задачи
Прегледайте уебсайта си и проверете дали има място за подобрения.
Актуализирайте вашата уеб графика и снимки.
Проверете съдържанието на уебсайта си и се уверете, че е актуално.
Актуализирайте своите мета описания и мета заглавия.
Уверете се, че уебсайтът е удобен за мобилни устройства и се показва добре във всички браузъри.
Тествайте и актуализирайте изскачащи прозорци, формуляри и призиви за действие.
Проверете дали нещо трябва да бъде променено или актуализирано с вашите рекламни и маркетингови кампании.
Възстановете най-новото архивиране, за да проверите здравето на архива.
Месечни задачи
Тествайте скоростта на зареждане на уебсайта си. Ако зареждането ви отнема повече от три секунди, трябва да поговорите със своя уеб програмист.
Анализирайте своите сканирания за сигурност и ако има проблеми, уверете се, че са разрешени.
Анализирайте статистиката на уебсайта.
Проверете местната видимост на търсенето.
Седмични задачи
Проверете уебсайта си за 404 грешки и ако има такива, поправете или 301 ги пренасочете .
Актуализирайте основните си приставки и софтуер за уебсайтове.
Публикувайте една или повече публикации в блога, за да дадете подходяща информация на клиентите си и да подобрите вашия SEO трафик.
Проверете за счупени връзки.
задачи за поддръжка на уебсайтове
Защо е важно да се поддържа поддръжка на уебсайтове?
Ако очите са прозорци към душата, тогава уебсайтовете са прозорци за вашия бизнес. Когато клиентите или търсачките кацат на вашия уебсайт, те търсят нещо, което ще им даде да разберат, че сте професионален бизнес. Професионален бизнес, който предлага нещо ценно. С редовни актуализации и поддръжка на уебсайтове вашият бизнес ще привлича и задържа клиенти, ще предлага полезно съдържание и ще поддържа добри класирания на търсачките.

Нека да анализираме по-подробно най-важните предимства на редовното обслужване!

Клиентски опит
Нека да си представим за секунда, че сте клиент и кацате на уебсайт. На този уебсайт изпитвате бавни времена на зареждане, спам съобщения ви поздравяват на всеки 5 секунди, а прекъснатите връзки са навсякъде. Вероятно ще се почувствате раздразнени и разочаровани.

Сега си представете, че кацате на професионално поддържан уебсайт. Виждате красив дизайн на уебсайт, намирате подходящо съдържание в блога и лесно се движите през уебсайта. Ще се почувствате щастливи и удовлетворени.

Днес почти 89% от предприятията се конкурират предимно въз основа на опита на клиентите. За сравнение, само 36% го направиха през 2010 г. Така че, това е толкова светло като ден: редовната поддръжка на сайта може да доведе до положително клиентско изживяване.

И не само, че ще впечатлите клиентите си, но и ще имате допълнителни приходи. Клиентите ще бъдат мотивирани да купят вашия продукт или услуга, защото уебсайтът ви остави положително впечатление. Нещо повече, тези клиенти ще станат ваши промоутъри. Те ще разпространят думата за вашия уебсайт и ще насочат бизнеса ви към семейството и приятелите им. Всички безплатно.
SEO
Клиентите не са единствените посетители на вашия уебсайт. Има и други неща, които обхождат вашия уебсайт и обичаме да ги наричаме уебсайтове. Тези сканери могат да популяризират или заравят бизнеса ви до основи. Но какво е нещата със SEO и защо е толкова важно?

С две думи Google анализира уебсайта ви с помощта на своите ботове в Google. Тези ботове на Google търсят ключови битове информация, които сигнализират на Google за стойността на вашия уебсайт. Google ще анализира оптимизацията на ключовите думи на вашия уебсайт, структурата и организацията на вашия сайт и грешките в сайта.

Например, ако Googlebot обхожда вашия уебсайт и открие лошо направени пренасочвания, дублиращи се страници и страници за грешки, вашето SEO класиране значително ще намалее. Това означава, че вашият бизнес ще се класира лошо в търсачките и вашите клиенти ще имат трудности да намерят вашия уебсайт. Привличането на валиден трафик към уебсайта ви е спасителната линия за вашия бизнес, така че да се уверите, че всичко е правилно оптимизирано е задължително.
Бизнес репутация
Клиентите търсят бизнес, на който могат да се доверят. Въпреки това, лошо поддържаният уебсайт с много прекъснати връзки, остаряло съдържание и мъртви страници е отблъскващ за клиентите. Те ще останат с впечатлението, че вашият бизнес е без значение, старомоден и несигурен.

Така че, ако искате да представите бизнеса си в положителна светлина и да се утвърдите като сигурна и иновативна компания, редовното поддържане е от основно значение. Поправете вашите счупени връзки, създайте ново съдържание и пренасочете старите си страници. Само по този начин ще успеете да направите добро впечатление и да спечелите доверието на клиентите си.
Намаляване на разходите
Игнорирането на здравето на уебсайта Ви дълго време може да доведе до натрупване на проблеми и проблеми. Неправилната поддръжка на сайта ще доведе до прекъсвания или пълна загуба на бизнес. Ако няколко неща се объркат, ще трябва да похарчите хиляди долари, за да ги поправите.

Така че винаги е по-интелигентна идея да инвестирате в услуги за поддръжка на уеб и постоянно поддържате уебсайта си здрав и без грешки. Вашият бизнес и вашият бюджет ще ви благодарят.
Колко струва поддръжката на уебсайтове на месец?
Поддръжката на уебсайтове може да бъде пълна болка. Въпреки това, колкото по-дълго го оставите, толкова по-лошо ще стане. Инвестирането в поддръжка на услуги изглежда като умно нещо. Ще спестите време, усилия и стрес в дългосрочен план.

Ето подробна информация за разходите през 2019 г.:

Тип на уебсайта

Малък уебсайт за личен блог / портфолио

Активен блог и голяма аудитория

Компания за малък бизнес

Неудобен уебсайт за електронна търговия

Персонализиран уебсайт за електронна търговия

Цена на месец

$ 5 – $ 30 (име на домейн + хостинг услуги)

$ 5 – $ 100 (име на домейн + хостинг + актуализации + маркетинг + архивиране)

$ 35 – $ 300 (име на домейн + хостинг + актуализации + маркетинг + архивиране + съдържание + дизайн)

$ 150 – $ 1500 + (персонализиране на съдържанието + код + клиентски данни)

$ 300 – $ 2000 + (персонал на разработчиците, които да следят внимателно поддръжката)

Петте най-често срещани разходи за поддръжка в мрежата , които ще разгледаме по-подробно са следните:

Разходи за подновяване на домейна: Цената на името на вашия домейн зависи от вашата хостинг компания. Всеки хост има свои собствени цени, пакети и такси. Средната цена на име на домейн е $ 10 – $ 15 на година.
Хостинг услуги: Месечните планове за хостинг могат да варират от 10 до 99 долара за управляван хостинг .
Актуализации на рамката на уебсайта: Трябва редовно да актуализирате своя уебсайт, ако искате той да работи добре. Това включва планиране на време за престой на актуализации, тестване на функционалността на вашия сайт след актуализациите и отстраняване на грешки в изходния код за отстраняване на грешки. Ако нямате ИТ специалист, работещ вътрешно, трябва да помислите за наемане на ИТ консултант или компания за поддръжка на уеб. Имате две възможности: поддръжка на изплащане, която струва около $ 120 / час, или фиксиран план за ценообразуване, който струва някъде от $ 50 – $ 100 на час
Разходи за съдържание: Вашият бизнес може да предложи най-добрата услуга или продукт на пазара, но ако не предлага подходящо и актуално съдържание, всичко останало ще намалее. Трябва да наемете копирайтър, който да създава ангажиращо съдържание и да помогне на вашия уебсайт да се класира по-добре с търсачките. Безплатни копирайтъри се таксуват на час, за брой или на дума.
SEO разходи: SEO е това, което прави вашия уебсайт добре класиран в Google. Без него никой няма да знае, че вашият бизнес съществува. Експертите по SEO се уверяват, че вашият сайт е добре настроен, за да се покаже на първата страница в Google. Можете да наемете SEO експерт или да работите с компания, която предлага SEO услуги. Месечните разходи за SEO варират от $ 200 до $ 800 и включват услуги като изследване на ключови думи, анализ на уебсайтове, анализиране на сайтове, изграждане на връзки извън страницата и анализ на конкурентите.
Какви са опциите за поддръжка на моя уебсайт?
Собствениците на фирми имат четири възможности, когато става въпрос за поддръжка на уеб:

Наемете собствен уеб и маркетинг екип. Това е по-скъп вариант. Трябва да плащате за заплатата, обезщетенията, режийните разходи на всеки човек и т.н.
Наемете различни специализирани фрийлансъри. Наемането на фрийлансъри е по-малко скъпо, но изисква добра координация и комуникация. Проблемът тук може да е, че фрийлансърите работят независимо и не виждат по-голямата картина на вашия бизнес.
Наемете компания за поддръжка на уеб. Работата с компания за поддръжка на уеб е интелигентен вариант. Той ще разполага с всички ресурси, необходими за поддръжка на уеб, включително стратегии, маркетинг и услуги за програмиране.
Направи го сам. Ако решите сами да се справите с поддръжката в мрежата, бъдете готови да инвестирате достатъчно количество от вашето време и търпение.
услуга за поддръжка на уебсайт
Плащане за услуги за поддръжка на уебсайтове: Предимствата
Защита на вашата марка
Нека си представим този сценарий. Влизате в офиса на служителя си само, за да ги намерите, че са дълбоко заспали. Вместо да изпълнят задачите за деня, те тръгват към мечтания рай. Е, така се чувстват посетителите на вашия уебсайт, когато кацнат на вашия сайт, само за да установят, че той не се представя добре.

Добре, ако се случи веднъж, не е голяма работа. Може би актуализирате съдържанието си или се занимавате със съображения за сигурност. Ако това се случи три или повече пъти, клиентите ще загубят уважение към вашата марка. Те ще смятат вашия бизнес за ненадежден и опасен за тях да пазаруват там.

Крайните резултати? Бавно ще започнете да губите клиенти и много пари. Брандът ви се превръща в шега и може да завършите компанията си. Най-лошият ви кошмар става реалност.

За да избегнете кошмара, трябва да инвестирате в правилни услуги за грижа за уебсайтове. Погрижете се за вашата марка и направете вашия сайт да е модерен и отзивчив. Вашите клиенти ще го оценят и няма да ви оставят за конкуренцията.
Бъдете в крак с времето
Интернет, както и всичко останало, непрекъснато се развива. Нови плъгини, функционалности и дизайни излизат на пазара всеки месец. Продължаването на тези нови версии може да помогне на уебсайта ви да остане здрав и подходящ.

Нещо повече, вашият уебсайт трябва да работи добре с настолни устройства, той трябва да работи безотказно с други устройства, като таблети и смартфони. Експертите смятат, че 72% от хората до 2025 г. ще използват само мобилен интернет.

Ако сайтът ви не е актуален, рискувате да загубите клиенти и още по-лошо, да спечелите хакери. Хакерите обичат остарели уебсайтове на WordPress, за да хакнат и атакуват. Уверете се, че вашият сайт отговаря на стандартите за сигурност и е защитен от нежелани посетители.
Избягвайте да губите приходи
Целта на всеки бизнес е да генерира приходи. Без него не можете да поддържате вашата компания и да плащате на служителите си. Е, какво, ако ви кажем, че ако не успеете да инвестирате в услуги за поддръжка на уебсайтове, ще доведе до загуба на големи суми приходи?

Не, това не е надумано понятие. Просто помисли за това. Всеки път, когато уебсайтът ви се провали, вие губите клиенти. Знаете ли, че 77% от потребителите са казали, че ще се откажат от опит да влязат в уебсайт, ако видят грешка 404? Нещо повече, 47% от потребителите очакват уеб страница да се зареди за 2 секунди или по-малко!

Така че, вместо да имате посетители на вашия сайт, да разглеждате съдържанието ви и да направите покупка, ще разочаровате хората да напуснат сайта ви и да отидат при вашите конкуренти.

Ако вашият уебсайт изпитва редовни престоя, хората ще започнат да разпространяват лошите новини. Ще започнете да губите клиенти един по един. Ако не можете да си позволите да загубите приходи, ще ви е необходим надежден сайт.

Актуален и модерен уебсайт е магнит за клиентите. Чрез поддържане на съдържанието на вашия сайт и в крак с протоколите за сигурност и актуализации, ще успеете да увеличите онлайн продажбите си. Хората ще получат цялата необходима информация за вашия бизнес и услуги / продукти, а вие ще получите необходимите приходи, за да поддържате бизнеса си жив.
Съсредоточете се върху основния си бизнес
Поддържането на уебсайт WordPress или Joomla е отнемаща много време работа. От анализиране на вашите сканирания за сигурност и тестване на скоростта на зареждане на уебсайта ви до актуализиране на основните ви приставки, трябва сами да се грижите за всичко.

Кога ще намерите време да се съсредоточите върху основния си бизнес? Кога ще работите върху вашата бизнес стратегия и промотиране на вашия бизнес? Е, получавайки професионална помощ чрез наемане на хора, които да поддържат уебсайта Ви, ще имате достатъчно време да управлявате бизнеса си.

Плащайки услуги за поддръжка на уебсайтове, няма да се налага да прекарвате часове за отстраняване на проблем със сайта. Можете да оставите задачата на експертите и да прекарате времето си в работа върху нещо, което обичате и за което имате умения. Приемете факта, че не знаете всичко и че не е нужно да правите всичко сами. Инвестирайте в здравето на вашия бизнес, защото това е единственият път към успеха.
404 статистика за грешки
планове
Повечето компании за поддръжка на уебсайтове предлагат три типа планове , включително:

Месечни планове. Тези месечни планове могат да поддържат вашата компания сигурна, функционална и актуална за вашите потребители. Те включват услуги като актуализации, поддръжка по имейл / уеб поща / мобилни устройства, онлайн поддръжка на клиенти, отчети за трафика на Google Analytics и др.
Часови планове. Почасовите планове са идеални за всеки бизнес, който не се нуждае от рутинна поддръжка на месечен пакет. Тези почасови планове включват същите услуги като месечните пакети. Единствената разлика е, че ще бъдете таксувани от часа.
Планове след часове. Ако имате нужда от поддръжка 24/7, повечето компании за поддръжка на уебсайтове предлагат планове за поддръжка след часа. Вашият уебсайт ще се следи ден и нощ.
пакет за поддръжка на уебсайт
Exai може да помогне на вашия малък бизнес
Поддържането на уебсайта си WordPress самостоятелно може да отнеме време и да се разочарова. Работата с фрийлансъри може да доведе до лоша координация и незадоволителна поддръжка на вашия уебсайт. Наемането на вътрешен екип е много скъп вариант. Това ни отвежда към последния и най-добър вариант: работа с компания за поддръжка на уеб като Exai. Компанията, обслужваща уебсайт, може да се грижи за вашия уеб сайт и да подобри неговата производителност и сигурност бързо и с бюджет.

Exai е най-доброто решение за изграждане, хостинг и поддръжка на вашия уеб сайт. Услугите ни са огромни и включват услуги за уеб управление, хостинг и поддръжка. Exai прави автоматични актуализации, за да може да поддържа уебсайта Ви до стандартите.

Някои от услугите, които предлагаме са:

Миграция на уебсайтове на платформата Exai
Хостинг услуги.
SEO актуализации.
Актуализации на приставките.
Управление на време за работа 24/7.
Сканиране за сигурност и злонамерен софтуер.
Пълно мобилно съответствие.
Актуализации на съдържанието.
Актуализации на системата и софтуера.
Ние предлагаме три вида пакети, включително:
Малък пакет: ако вашият уебсайт има 20 страници или по-малко, тогава малкият пакет е правилният избор за вас. За еднократно плащане в размер на 690 долара вашият уебсайт ще го прехвърли към напълно управлявано решение в платформата Exai. За допълнителни $ 11 / месец, таксувани годишно, ще получите хостинг услуга за вашия уебсайт с пълно обслужване на услуги, включени в таксата. Или можете да изберете да плащате такси по 15 долара на месец месечно и да получите услуга за първокласен хостинг за услугите за поддръжка на вашия сайт и уебсайт.
Среден пакет: средният пакет е насочен към уебсайт, който има 40 страници или по-малко. За еднократно плащане от 870 долара вашият уебсайт ще го прехвърли към напълно управлявано решение на платформата Exai. Ние ще се погрижим за всички актуализации на уебсайтове, включително плъгини, SEO, актуализации на съдържанието и актуализации на софтуера. Екип от инженери и търговци ще се грижи за вашия уебсайт, 24/7. Възможно е също така да бъдете таксувани $ 11 / месец годишно или 15 $ / месец месечно, за да получите достъп до нашите услуги за поддръжка на хостинг и уебсайтове.
Персонализиран пакет: Персонализираният пакет е за уебсайт с до 100 страници. Трябва да поискате лична оферта. Свържете се с нас в чата, за да получите персонализирана оферта.
Ако решите да работите с Exai, ние обещаваме да предоставим на вашата компания изчерпателен план, който ще помогне на вашия бизнес да осигури сигурно и безпроблемно онлайн изживяване.
Общи въпроси
Какво представлява поддръжката на уебсайтове?
Поддръжката на уебсайтове е процес на проверка, за да видите дали вашият уебсайт се представя добре. Става въпрос за поддържане на актуализации за сигурност, насърчаване на растежа на трафика и гарантиране на това, че Google е щастлив.
Какво представляват услугите за поддръжка на уебсайтове?
Услугите за поддръжка на уебсайтове са основна съставка за ангажиране и задържане на клиенти. Те се организират по отделни задачи: годишни, месечни и седмични задачи. Ето няколко примера:

 • Подновяване на име на уебсайт
 • Прегледайте уебсайта си и проверете дали има място за подобрения.
 • Тествайте скоростта на зареждане на уебсайта си. Ако зареждането ви отнема повече от три секунди, трябва да поговорите със своя уеб програмист.
 • Анализирайте своите сканирания за сигурност и ако има някакви проблеми, уверете се, че са разрешени.
 • Проверете уебсайта си за 404 грешки и ако има такива, ги поправете или пренасочете.
 • Актуализирайте основните си приставки и софтуер за уебсайтове.
  Защо е важно да се поддържа поддръжка на уебсайтове?
  С редовни актуализации и поддръжка на уебсайтове вашият бизнес ще привлича и задържа клиенти, ще предлага полезно съдържание и ще поддържа добри класирания на търсачките.
  Колко струва поддръжката на уебсайтове на месец?
  Поддръжката на уебсайтове може да струва от 30 $ за малки лични блогове, до 2000 $ за уебсайт за електронна търговия, създаден по поръчка.
  Какви са опциите за поддръжка на моя уебсайт?
 1. Наемете вътрешен и маркетинг екип
 2. Наемете различни специализирани фрийлансъри
 3. Наемете компания за поддръжка на уеб
 4. Направете сами

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *