skip to Main Content

Как всъщност работи WordPress зад кулисите (инфографика)

Замисляли ли сте се как WordPress всъщност работи зад кулисите? За повечето потребители изглежда просто, защото въвеждате URL адрес и страница се зарежда за няколко секунди, но има много неща, които се случват зад кулисите. В това ръководство ще ви запознаем с това как WordPress всъщност работи зад кулисите и създадохме и лесна за следване инфография.

Как работи WordPress зад кулисите

Защо трябва да научите как работи WordPress?
WordPress е софтуер с отворен код , което означава, че всеки може да изучава кода си и да пише свои приложения (приставки) и шаблони (теми) за него.

Научаването как работи WordPress и какво се случва зад кулисите може да ви помогне да разберете какво можете да направите с него. Можете да научите за подобряване на работата на WordPress и да напишете по-добър код за вашите собствени проекти.

Това ръководство ще ви преведе през целия процес стъпка по стъпка. Ще започнем от това, когато потребителят поиска страница и ще приключим, когато тази страница е напълно заредена.

Готов? Да започваме.

Кликнете, за да видите инфографиката за WordPress зад кулисите

Можете също да следвате нашия писмен урок по-долу за повече подробности.

 1. Заредете файла wp-config.php
  Wp-config.php е конфигурационният файл на WordPress. Той задава глобални променливи за WordPress сайт и съдържа информация за вашата база данни WordPress. Това е първият файл, който WordPress зарежда по очевидни причини. Научете повече за wp-config.php файла и как да го редактирате .
 2. Настройте константи по подразбиране
  След зареждане на wp-config.php файл, WordPress ще премине към задаване на константи по подразбиране. Това включва информация като местоположение за качване на WordPress по подразбиране , максимални размери на файлове и други константи по подразбиране, зададени във wp-config.php файл.
 3. Заредете файла Advanced-cache.php
  Ако на вашия сайт съществува файл Advanced-cache.php, тогава WordPress ще го зареди следващо. Този файл действа като отпадащ файл и се използва от няколко популярни приставки, по- специално приставки за кеширане на WordPress. Ако вашият сайт използва този файл, тогава на екрана с плъгини ще видите нов елемент, наречен Drop-ins.

Advanced-cache.php файл, който се показва като отпадащ

 1. Заредете wp-content / db.php файл
  WordPress позволява на разработчиците да създават свои собствени слоеве за абстракция на базата данни и да ги заредят във db.php файл, поставен в папката wp-content. Често се използва от кеширащите плъгини за WordPress за подобряване на производителността на базата данни. Ако вашият уебсайт има този файл, WordPress ще го зареди.
 2. Свържете MySQL и изберете Database
  WordPress сега има достатъчно информация, за да продължи по-нататък. Той ще продължи да се свързва към MySQL сървъра и ще избере базата данни.

Ако WordPress не е в състояние да се свърже с базата данни, тогава ще видите грешката „ Грешка при установяване на връзка с база данни “ и WordPress ще се откаже точно тук.

Ако всичко работи добре, тогава ще преминете към следващите стъпки.

 1. Заредете обект-cache.php или wp-включва / cache.php файл
  WordPress сега ще търси файл object-cache.php. Ако не съществува, WordPress ще премине към зареждане на wp-include / cache.php файл.
 2. Заредете wp-content / sunrise.php файл
  Ако това е многосайтова мрежа , тогава WordPress ще търси файл sunrise.php, ако съществува в папката wp-content.
 3. Зареждане на библиотеката за локализация
  WordPress ще зареди библиотеката l10n.php в папката wp-include. Този файл зарежда система за локализация на WordPress, зарежда преводи, задава локали и т.н. Вижте нашето ръководство за това как да използвате WordPress на други езици .
 4. Заредете многосайтови приставки
  Ако става въпрос за многосайтова мрежа, тогава WordPress ще зареди многосайтовите приставки. Научете повече за това как плъгините работят в многосайтовата мрежа на WordPress .

Мрежови активирани приставки

 1. Направете действие „muplugins_loaded“
  В действие muplugins_loaded сега се управлява от WordPress. Това действие е достъпно само за мрежово активирани плъгини на многосайтов WordPress.
 2. Заредете активни приставки
  WordPress вече ще зареди всички активни плъгини на сайта. Това прави, като погледнете в записа active_plugins в таблицата с опции на вашата база данни WordPress. Това позволява WordPress да игнорира приставки, които са инсталирани на вашия сайт, но не са активирани.
 3. Заредете pluggable.php файл
  Файлът pluggable.php съдържа функции, които могат да бъдат предефинирани от WordPress плъгини. WordPress вече ще види дали функциите в този файл вече са дефинирани от друг плъгин. В противен случай тя ще дефинира самите тези функции.
 4. Направете действие „plugins_loaded“
  WordPress вече ще изпълни действието „plugins_loaded“. Тя позволява на разработчиците да закачат функциите си да се изпълняват след зареждането на всички активни плъгини.
 5. Заредете правила за презапис
  WordPress вече ще зареди правилата за пренаписване. Тези правила за презаписване помагат на WordPress да използва SEO-приятелски URL адреси .
 6. Незабавно $ wp_query, $ wp_rewrite, $ wp
  В този момент WordPress зарежда следните обекти:

$ wp_query: Глобалната инстанция, която притежава клас WP_Query. Той казва на WordPress какво съдържание се изисква в типичен формат на WordPress заявка.

$ wp_rewrite: Глобалната инстанция, която съдържа вашия клас WP_Rewrite. Той съдържа вашите правила и функции за пренаписване, които казват на WordPress кой URL адрес да се използва за показване на исканото съдържание.

$ wp: Глобалният екземпляр от WP клас, който съдържа функции, които ще анализират вашата заявка и ще изпълнят основната заявка.

 1. Направете действие ‘setup_theme’
  WordPress вече ще продължи да изпълнява „setup_theme“ действие. Това действие се изпълнява преди да се зареди вашата тема на WordPress.
 2. Заредете функциите на темата за деца.php файл
  Файлът function.php действа като плъгин и се използва в WordPress теми, за да добавите специфични функции за вашия сайт. Ако използвате детска тема , тогава WordPress ще зареди файла function.php на вашата детска тема .

В противен случай тя ще продължи и ще зареди текущата активна тема във файла function.php.

 1. Заредете родителската тема с функции.php File
  Ако използвате детска тема, тогава WordPress ще зареди файла function.php на вашата тема за родители.
 2. Направете действие „after_setup_theme“
  Това действие се изпълнява, след като WordPress е настроил темата и е зареждал тематични функции. Това е първото действие, достъпно за темите.
 3. Настройка на текущия потребителски обект
  В този момент WordPress зарежда текущия потребителски обект. Тя позволява на WordPress да управлява заявката в съответствие с ролята и възможностите на потребителя .
 4. Направете действие „init“
  WordPress досега е заредил цялата важна информация, от която се нуждае. Сега той задейства действието „init“.

Това действие позволява на разработчиците да добавят код, който трябва да бъде изпълнен, след като WordPress зареди цялата спомената по-рано информация.

 1. Направете действие ‘widget_init’
  В widget_initдействие позволява на разработчиците да се регистрират джаджи и изпълнение на код че трябва да тичам в този момент.
 2. Изпълнете wp ()
  WordPress сега извиква wp()функция, която се намира във wp-includes/functions.phpфайла. Той настройва глобалните заявки за WordPress $ wp, $ wp_query, $ wp_the_query и след това извиква $ wp-> main.
 3. Искане за разбор
  Сега WordPress разполага с цялата информация, от която се нуждае, за да анализира потребителската заявка. Тя започва с проверка на правилата за пренаписване, за да съответства на заявката на потребителя.

И след това изпълнява заявки за променливи филтри, заявка за кука за действие и изпраща заявка на заглавието.

 1. Изпълнете заявка
  Ако няма съдържание съответства на заявката, тогава WordPress ще зададе променлива is_404.

В противен случай WordPress ще продължи да зарежда променливи на заявката.

След това ще стартира WP_Query-> get_posts ().

След това задейства DO_ACTION_REF_ARRAY действие „pre_get_posts“ с WP_Query обект.

WordPress вече ще стартира apply_filters, за да изчисти заявката и да извърши някои окончателни проверки.

Сега той извлича публикации от базата данни и прилага posts_resulta и the_posts филтри.

Частта за запитване завършва с връщане на публикациите в WordPress.

 1. Направете действие ‘template_redirect’
  WordPress сега ще стартира template_redirectдействието. Тази кука се изпълнява точно преди WordPress да определи коя страница с шаблони да се зареди.
 2. Заредете шаблон за подаване
  Ако исканото съдържание е RSS емисия , тогава WordPress зарежда шаблона на емисията.
 3. Заредете шаблона
  WordPress сега ще търси файла с шаблони въз основа на йерархията на шаблоните на WordPress. След това зарежда шаблона, който обикновено съдържа цикъл на WordPress .
 4. Направете действие „изключване“
  Точно преди да прекрати цялото изпълнение на PHP, WordPress задейства последното действие, наречено изключване.

WordPress спира да работи тук. Той е стартирал кода и е генерирал заявена от потребителя уеб страница.

Сега вашият уеб хостинг сървър отговаря на заявката на потребителя, като им изпраща уеб страницата, генерирана от WordPress. Тази страница съдържа HTML, CSS и Javascript код, който казва на браузъра на потребителя как да го покаже на екрана.

Невероятно нали? Всички тези неща се случват в рамките на милисекунди. Ако използвате една от тези най-добри WordPress хостинг услуги , в идеалния случай вашата страница ще се зареди след няколко секунди.

Надяваме се тази статия да ви помогне да научите как WordPress работи зад кулисите. Може да искате да видите нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да повишите скоростта и производителността на WordPress за начинаещи.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *