skip to Main Content

Как да добавите вашия WordPress сайт към конзолата за търсене на Google

Една от най-важните стъпки за оптимизиране на вашия WordPress сайт за SEO е добавянето му в конзолата за търсене на Google (преди това Google Webmaster Tools).

Google Search Console предлага конкретни инструменти за уеб администратори, за да помогне на собствениците на уебсайтове да наблюдават и поддържат присъствието си и класирането си в търсенето.

В това ръководство ще ви покажем как лесно да добавяте и потвърждавате вашия WordPress сайт в Google Search Console, известен също като Инструменти за уеб администратори.

Как лесно да добавите вашия сайт WordPress към конзолата за търсене на Google

Какво е Google Search Console?
Google Search Console е безплатен инструмент, предлаган от Google, за да помогне на собствениците на уебсайтове да наблюдават присъствието на уебсайта си в резултатите от търсенето с Google.

Той ви помага да проследявате класирането на търсенето, както и да ви информира за грешки в сайта, проблеми със сигурността и проблеми с индексирането, които могат да повлияят на резултатите от търсенето ви в уебсайта.

Ако сериозно се занимавате с отглеждането на уебсайта си, тогава трябва да го добавите към инструментите за уеб администратори на Google от първия ден.

Ето защо, нека да разгледаме как лесно да добавите вашия сайт към Google Search Console.

Добавяне на вашия WordPress сайт към конзолата за търсене на Google
Първо, трябва да посетите уебсайта на Google Search Console и да кликнете върху бутона „Start Now“.

Стартирайте конзолата за търсене на Google

След това ще трябва да влезете с вашия акаунт в Google / Gmail.

След като влезете, ще бъдете помолени да въведете URL адреса на вашия уебсайт.

Има два метода за проверка на сайта: име на домейн или префикс на URL. Препоръчваме метода на префикса на URL, защото той е по-гъвкав.

Добавете URL адреса на уебсайта

Имайте предвид, че Google разглежда HTTP и HTTPS като два различни протокола. Освен това той разглежда https://www.example.com и https://example.com като два различни уебсайта.

Трябва да въведете правилния URL адрес на уебсайт, използван от WordPress.

Ако не сте сигурни, тогава има лесен начин да разберете точния URL адрес, който трябва да въведете. Просто влезте в администраторската си област на WordPress и отидете на Настройки »Обща страница.

Там ще видите URL адреса на вашия уебсайт в полето за адрес на сайта.

Копирайте адреса на вашия сайт от страницата за настройки на WordPress

След като въведете правилния си адрес на уебсайта в съветника за настройка на инструменти за уеб администратори на Google, кликнете върху бутона „Продължи“, за да преминете към следващата стъпка.

Сега ще бъдете помолени да потвърдите собствеността върху вашия уебсайт. Има няколко начина за това, но ще покажем метода на HTML маркера, защото той е най-лесният.

Копирайте HTML маркера

Кликнете върху HTML маркера, за да го разширите и след това копирайте кода вътре в него.

Сега трябва да добавите този мета маркер за потвърждаване на сайта на Google в WordPress, така че Google да може да потвърди, че сте собственик на уебсайта.

Повечето уроци за WordPress ще ви насочат просто да редактирате файла header.php във вашата WordPress тема и да добавите кода точно над маркера.

Не препоръчваме обаче този метод, защото ако актуализирате или промените темата си, HTML маркерът ще изчезне.

Google периодично проверява HTML маркера и ще забрани достъпа ви до данните на сайта в конзолата за търсене, ако не може да намери маркера за потвърждение.

Ето как да се уверите, че Google винаги може да потвърди вашата собственост върху уебсайта.

Първо, трябва да инсталирате и активирате приставката Insert Headers and Footers . За повече подробности вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да инсталирате приставка за WordPress .

След активиране отворете страницата Настройки »Вмъкване на заглавки и колонтитули и поставете кода на HTML маркера, който сте копирали по-рано, в полето„ Сценарии в заглавието “.

Добавете HTML маркера за потвърждение в заглавката на сайта

Не забравяйте да кликнете върху бутона „Запазване“, за да съхраните промените си.

Сега можете да се върнете в настройките на Google Search Console и да кликнете върху бутона „Потвърждаване“.

Потвърдете собствеността

Google Search Console вече ще търси HTML маркера в кода на уебсайта ви и ще ви покаже съобщение за успех.

Вашият уебсайт успешно е добавен към Search Console

Забележка: Ако не виждате съобщение за успех, тогава трябва да изчистите кеша на WordPress . Това ще гарантира, че Google може да получи най-новата версия на вашия уебсайт.

Това е всичко. Успешно добавихте вашия сайт към конзолата за търсене на Google (инструменти за уеб администратори). Вече можете да кликнете върху връзката „Отидете до собственост“, за да посетите таблото за управление на Google Search Console.

Табло за управление на Google Search Console

От тук можете да видите докладите за ефективността на вашия уебсайт и покритието на индекса.

Преди да направите това, нека разкажем на Google малко повече за вашия уебсайт. Това ще помогне на Google да обходи вашия уебсайт малко по-ефективно.

Добавете XML Sitemap към Google Search Console
Един XML карта на сайта е файл, който съдържа всички Ваши съдържанието на уеб сайта в XML формат, така че търсачките могат лесно да открият и индекс на съдържанието си.

Най-лесният начин да добавите XML Sitemap към уебсайта си WordPress е чрез инсталиране и активиране на приставката Yoast SEO .

След активиране отидете на SEO »Общи и преминете към раздела ‘Функции’. Оттук трябва да превъртите надолу до опцията „XML Sitemap“ и да се уверите, че тя е включена.

Опция за XML Sitemap в Yoast SEO

След това трябва да получите връзката на XML карта на сайта. Просто кликнете върху иконата на въпросителен знак до опцията за XML карта на сайта и ще видите връзка към вашата XML карта на сайта.

Прегледайте вашата XML карта на сайта

Кликването върху връзката ще ви отведе до вашата XML карта на сайта. Оттам можете просто да копирате URL адреса от адресната лента на браузъра си.

Копирайте вашия XML URL адрес на сайта

Освен това можете директно да получите достъп до вашата XML карта на сайта, като добавите sitemap_index.xmlв края на адреса на уебсайта си. Например:

https://www.example.com/sitemap_index.xml

След като вече имате готов файл за XML, нека помогнем на Google да го намери бързо.

Просто преминете към таблото за управление на Google Search Console и кликнете върху менюто на Sitemap от лявата колона.

Добавете вашия URL адрес на Sitemap към конзолата за търсене на Google

След това трябва да добавите последната част от URL адреса на вашата карта на сайта в секцията „Добавяне на нова карта на сайта“ и да кликнете върху бутона Изпращане.

Сега Google ще добави URL адреса ви за Sitemap към конзолата ви за търсене на Google.

Това е всичко, успешно добавихте уебсайта си към конзолата за търсене на Google.

Следващата стъпка е да научите как да използвате съкровищницата информация в конзолата за търсене на Google, за да развиете бизнеса си. Имаме пълно ръководство за конзолата за търсене на Google за начинаещи, което ви показва как да използвате максимално данните от конзолата за търсене на Google.

Често задавани въпроси за конзолата за търсене на Google и WordPress
След като помогнахме на хиляди читатели да добавят и потвърдят своя уебсайт в конзолата за търсене на Google, видяхме почти всеки въпрос, който можете да се сетите. Ето отговорите на някои от най-често задаваните въпроси.

  1. Как мога да кача файл за потвърждение на HTML в моя блог за WordPress?

Google Search Console позволява няколко различни начина за проверка на собствеността на уебсайта. В тази статия разгледахме най-лесния метод, който е да използвате мета маркера за потвърждение на сайта на Google. Въпреки това някои собственици на уебсайтове предпочитат да качат HTML файла, за да проверят собствеността на сайта.

За да качите HTML файл за потвърждение на конзолата за търсене на Google в WordPress, ще трябва да влезете в своя cPanel хостинг на WordPress или да се свържете с хостинг акаунта си с помощта на FTP .

След това трябва да качите HTML файла за потвърждение в / public_html / папката на вашия уебсайт. Това е основната директория, където ще видите други WordPress папки като / wp-admin /, / wp-content / и т.н.

  1. Трябва ли да използвам плъгин за потвърждение на сайта на Google за WordPress?

Има много приставки за WordPress, които са създадени специално да ви помогнат при проверката на сайта на Google. Въпреки това не е необходимо да ги използвате, защото вероятно ще трябва да потвърдите собствеността върху други инструменти и платформи за уеб администратори като Bing, Yandex, Pinterest и т.н.

Много по-добре е да използвате приставката Insert Headers and Footers, защото ви позволява да добавяте проверка на сайта за всички платформи (в един плъгин).

  1. Как мога да стана мощен потребител на Google Search Console?

Конзолата за търсене на Google има много полезна информация, която можете да използвате за разрастване на бизнеса си. Създадохме най- новото ръководство за конзолата за търсене на Google, което можете да използвате, за да станете потребител на захранването.

  1. Изпитвам проблеми, има ли телефонен номер на конзолата за търсене на Google, с който мога да се свържа?

Не, няма телефонен номер на конзолата за търсене на Google, с който можете да се свържете. Ако имате проблеми с конзолата за търсене на Google, тогава можете да използвате техния онлайн център за поддръжка . За конкретни въпроси относно WordPress, винаги можете да се присъедините към нашата безплатна помощна група за WordPress, за да зададете вашите въпроси.

Надяваме се, че тази статия ви е помогнала да научите как лесно да добавяте вашия сайт WordPress към конзолата за търсене на Google. Може също да искате да видите нашето ръководство за това как да получите повече трафик към вашия уебсайт и нашето сравнение на най -добрите услуги за маркетинг по имейл за малкия бизнес.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *