skip to Main Content

Как да научите безплатно WordPress за седмица (или по-малко)

Търсите ли да научите WordPress и да създадете уебсайт? Лесността на използване е едно от най-добрите неща за WordPress, което го прави най- популярният уебсайт строител .

Ученето на WordPress не изисква много време или пари. Можете да го направите сами, със собствено темпо и след това да надграждате върху него, докато вървите.

В тази статия ще ви покажем как да научите безплатно WordPress след седмица (или по-малко). Целта е да ви помогнем да се запознаете с WordPress и да можете да изградите уебсайтове самостоятелно.

Как лесно да научите WordPress безплатно за една седмица

Защо да научите WordPress?
WordPress е най-популярната система за управление на съдържание с отворен код . Това е фантастичен начин да се каже, че ви позволява да създавате всякакъв тип уебсайт .

WordPress захранва повече от 36% от всички уебсайтове в интернет. Това генерира хиляди възможности за работа по целия свят и има милиони уебсайтове, които печелят пари, използвайки WordPress .

Освен икономическите възможности, WordPress дава възможност на хората да споделят своите истории, идеи, да изграждат общности и да правят страхотни неща.

Идеално е за малкия бизнес да правят присъствието си онлайн, в същото време е достатъчно икономично блогърите да започнат първия си блог.

WordPress разполага и с най-популярната платформа за електронна търговия, наречена WooCommerce . Използва се от милиони малки и големи онлайн магазини. Можете да използвате WordPress за стартиране на онлайн магазин (без да пишете никакъв код).

С много плъгини и теми WordPress е лесен за разширяване и ви позволява да направите всякакъв вид уебсайт за въображаемо.

Какво трябва да науча WordPress?
Научаването на WordPress е лесно, стига да сте готови да отделите няколко часа всеки ден в продължение на седмица.

Ще ви трябват някои много основни умения за търсене (т.е. знаете как да използвате търсачки като Google) и способността да следвате инструкциите.

Не, не е необходимо да знаете HTML или други езици за програмиране, за да кодирате уебсайт . Ще бъде полезно да ги научите в бъдеще, но нямате нужда от тях да правят уебсайт, използващ WordPress за начинаещ.

Повечето потребители на WordPress нямат умения за кодиране или програмиране и те използват WordPress от години.

По подобен начин много успешни разработчици на WordPress започнаха точно като вас, и сега те правят уебсайтове като пълноценни уеб разработчици.

Сега, след като сте ангажирани с изучаването на WordPress, искаме да ви приветстваме в страхотната общност на WordPress и WPBeginner.

Да започваме.

Понеделник: Първи стъпки с WordPress
Приготвяме се да започнем

Има два типа уебсайтове на WordPress. Първо, има WordPress.org, известен също като самостоятелно хостван WordPress, а след това има и WordPress.com.

Препоръчваме да използвате самостоятелно хостван WordPress.org, защото той ви дава достъп до всички функции на WordPress извън кутията. За повече информация вижте нашето сравнение на WordPress.com с WordPress.org .

След като сте избрали правилната платформа, следващата стъпка е да изберете вашия домейн и уеб хостинг .

Вашият домейн е адресът на уебсайта, който потребителите ще въведат, за да ви посетят (пример wpbeginner.com). Имаме ръководство, което ще ви помогне да изберете най-доброто име на домейн за вашия уебсайт.

Следващата стъпка е да изберете уеб хостинг. Тук ще се съхраняват всички файлове на вашия уебсайт, така че потребителите да могат да виждат вашия сайт.

Обикновено един домейн струва $ 14,99 на година, а уеб хостингът започва от $ 7,99 на месец. Това са много пари, ако тепърва започвате.

За щастие Bluehost се съгласи да предложи на потребителите на WPBeginner безплатно име на домейн и щедра отстъпка при хостинг. По принцип можете да започнете за 2,75 долара на месец.

→ Кликнете тук, за да заявите тази изключителна оферта Bluehost ←

Ако искате да разгледате алтернатива на Bluehost , след това проверете SiteGround или вижте нашето ръководство за това как да изберете най-добрия хостинг на WordPress .

След като се регистрирате за име на домейн и уеб хостинг акаунт, е време да инсталирате WordPress.

WordPress е известен с лесната си инсталация и повечето доставчици на хостинг услуги също предлагат инсталатори на WordPress с едно кликване. Ако имате нужда от помощ, следвайте нашия стъпка по стъпка урок за инсталиране на WordPress .

Имаме и ръководство стъпка по стъпка за:

Как да започнем блог за WordPress
Как да създадете уебсайт с WordPress
Как да стартираме онлайн магазин с WordPress
Как да създадете WordPress сайт за членство
Как да започнете подкаст с WordPress
За други специализирани уроци вижте нашето ръководство за различни типове уебсайтове, които можете да създадете с WordPress.

Ако просто искате да научите и да създадете тестов сайт, можете също да инсталирате WordPress на вашия Mac или Windows компютър . Но не забравяйте, че местните уебсайтове не се виждат от другите потребители в интернет. За да го направите достъпно за всички, ще трябва да преместите WordPress от вашия компютър (локален) на сайт на живо .

След като инсталирате WordPress, ще стигнете до таблото за управление на WordPress или до администраторската област. Той има лъскаво оформление с лента с инструменти в горната част и админ меню на страничната лента вляво.

Табло за управление на WordPress

Поздравления, вие създадохте WordPress сайт. В момента обаче вашият уебсайт е празен и използва много основен дизайн и няма забележими функции.

В следващите няколко дни ще се запознаете с функциите на WordPress и ще научите как да го настроите да работи за вас.

Вторник: Научаване на основите на WordPress
Усвояване на основите на WordPress

След инсталирането на WordPress е време да се запознаете със системата. Можете да направите това, като преминете през опции в лявата лента.

Елементи на админ менюто на WordPress

Все пак може да се нуждаете от насоки как да използвате всеки от елементите, които виждате в таблото за управление на WordPress.

Най-доброто място за стартиране е нашата безплатна видео серия WordPress за начинаещи. Тези 34 видеоклипа ще ви преведат през таблото за управление на WordPress, ще ви покажат как да добавяте изображения, видеоклипове, аудио и т.н.

Препоръчваме да прегледате тези видеоклипове, докато работите на уебсайта си. Не се притеснявайте, ако не можете да ги гледате наведнъж. Винаги можете да се върнете и да възобновите мястото, където сте спрели.

Докато работите на уебсайта си, ще срещнете условия, които може да не разбирате. Имаме удобен речник на WordPress със списък на често използваната терминология на WordPress, заедно с подробно обяснение на всеки термин.

След това трябва да се запознаете с редактора на блокове на WordPress . Това е мястото, където ще прекарвате по-голямата част от времето си, когато създавате съдържание за вашия уебсайт.

Докато сте в това, нека да преминем през някои ключови WordPress концепции по пътя.

Разлика между публикации срещу страници в WordPress
Разлика между категориите срещу етикетите
Как се добавят изображения в WordPress
Ако все още ви остава малко време, тогава трябва да разгледате нашия раздел за ръководство за начинаещи, който е пълен с полезна информация.

Надяваме се, че до този момент сте се запознали добре с администраторската си област на WordPress и вероятно сте нетърпеливи да играете с плъгини.

Сряда: Използване на приставки за WordPress
WordPress плъгини

Истинската сила на WordPress е в плъгините.

Помислете за плъгини като приложения за вашия уебсайт WordPress. Те ви позволяват да добавяте нови функции към уебсайта си, като добавяне на формуляри за контакт , създаване на магазин и т.н.

Има повече от 55 000+ безплатни приставки само в официалното хранилище на WordPress плъгини. Това изобилие от приставки може да бъде непосилно за начинаещи.

Ето защо трябва да разгледате нашето ръководство за начинаещи как да изберем най-добрата приставка за WordPress .

Сега като начинаещ може би се чудите кои приставки за WordPress трябва да инсталирате. Подготвихме списък на основните WordPress плъгини за всички видове уебсайтове.

Препоръчваме на всеки потребител да инсталира резервна приставка за WordPress, приставка за WordPress SEO и WPForms за вашата форма за контакт.

Също така, разгледайте нашата категория приставки за WordPress, където ще намерите най-добрите WordPress приставки, за да направите всичко, което искате на вашия уебсайт WordPress.

Проучването на приставки ще ви държи заети през по-голямата част от деня. Отделете време за проучване на приставки, които могат да ви помогнат да развиете бизнеса си.

Когато се върнете, следващото нещо, което ще разгледаме, са теми на WordPress.

Четвъртък: Използване на WordPress теми
Теми на WordPress

Темите на WordPress контролират външния вид на вашия уебсайт. Темите са предварително направени шаблони, които можете да инсталирате и персонализирате за вашия сайт.

Налични са хиляди безплатни и премиум теми за WordPress. Можете да изтеглите безплатни теми от директорията WordPress Themes .

За премиум теми можете да посетите търговски тематични магазини като StudioPress , Elegant Themes , Themify и т.н.

Перфектната тема трябва да бъде баланс между красив дизайн и мощни функции. Твърде много функции не винаги са знак за добра Тема. Вижте нашето ръководство за избор на перфектната тема на WordPress за вашия уебсайт.

Ако искате да разгледате конкретни теми за WordPress, вижте нашите витрини за WordPress:

Най-добри и популярни теми за WordPress (за всички времена)
Най-добрите безплатни теми за блог на WordPress
Най-добрите безплатни WordPress бизнес теми
Най-добри теми за списание WordPress
Най-добрите WordPress теми за фотографи
След като намерите тема, следвайте инструкциите в нашето ръководство за това как да инсталирате тема на WordPress, за да я инсталирате правилно.

След това се върнете към нашите видеоклипове на WordPress от вторник, за да видите как можете да промените фона, да добавите изображения в заглавията, да добавите менюта и други в темата си за WordPress.

Петък: Персонализиране на WordPress
Персонализиране на WordPress

Всеки уебсайт има различни нужди за персонализиране. В зависимост от това какво искате да направите с вашия уеб сайт, ще попаднете на нови въпроси.

Например как да добавите формуляр за контакт или да създадете отделна страница за публикации в блога .

Препоръчваме да разгледате нашия раздел за уроци за WordPress, който съдържа 500+ стъпка по стъпка уроци за начинаещи.

Можете също така да се абонирате за YouTube канала на WPBeginner за безплатни видео уроци за WordPress.

Продължете да научавате WordPress
Продължете да изучавате WordPress

Да се ​​надяваме, че до края на седмицата сте успели да създадете своя уебсайт и да се запознаете с начина, по който работи WordPress.

Въпреки това WordPress е невероятно мощна платформа и вие ще продължите да откривате нови неща, докато работите на вашия уебсайт.

Следват няколко съвета, които ще ви помогнат да продължите да изучавате WordPress.

Когато срещнете проблем, можете да го търсите с помощта на функцията за търсене на нашия уебсайт.

Търсене в WPBeginner

Освен това можете просто да въведете въпроса си в Google и да добавите WPBeginner в края на заявката си за търсене, за да намерите най-полезния отговор.

Като най-големият сайт за WordPress ресурси в света, има голяма вероятност да намерите стъпка по стъпка ръководство, написано специално за начинаещи.

Не можете да намерите отговор? Присъединете се към нашата група WPBeginner Engage Facebook. Това е онлайн общност на потребители на WPBeginner с повече от 30 000 членове. Екипът ни от експерти и други ветерани от индустрията активно помагат на потребителите там (безплатно), а вие също ще получите съвет от други потребители на WordPress.

Как да започна да уча за разработка на WordPress?

Много от нашите начинаещи потребители често завършват до потребители на средно и напреднало ниво. Те ни молят за насоки как да научим как да кодираме собствените си решения.

WordPress се пише главно на езика за програмиране на PHP, заедно с HTML, CSS и JavaScript. Препоръчваме да започнете с HTML и CSS и след това да преминете към PHP и JavaScript .

След като сте научили много от тези езици, можете да започнете да научавате как да кодирате собствените си приставки и персонализирани теми на WordPress от нулата.

Можете да научите всички тези неща безплатно, като използвате Google и наличните безплатни ресурси. Съществуват обаче уебсайтове, предлагащи курсове за професионално обучение в различни области на WordPress за развитие.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now ButtonОбади ни се сега