skip to Main Content

Как да отстраним често срещаните проблеми с изображението в WordPress

WordPress се предлага с някои доста спретнати инструменти за управление и редактиране на изображения. Можете лесно да качвате изображения, да ги подравнявате и дори да ги редактирате в WordPress.

Повечето начинаещи не са запознати с тези функции за редактиране на изображения в WordPress. Отнема време на потребителите да открият някои от тях, докато други функции остават напълно незабелязани.

Ако някога сте имали въпрос относно изображенията в WordPress, значи имате късмет. В тази статия ще разгледаме най-често срещаните проблеми с изображението в WordPress и как да ги отстраним.

Коригиране на често срещани проблеми с изображението в WordPress

Тъй като това е подробна статия, ето списъкът с проблеми, свързани с изображенията, които ще обхванем тази статия.

Как да качвате изображения в WordPress?
Как да подравните изображението наляво или надясно в WordPress?
Как да добавите надпис под изображения?
Как да показвате снимки в колони и редове?
Създайте красиви отзивчиви галерии с изображения в WordPress
Как да поправим липсващите миниатюри на публикацията / представено изображение?
Как да добавяте корични изображения в WordPress публикации и страници
Как да коригираме два пъти издадени изображения?
Изображението е твърде голямо? Как да изрежете изображения в WordPress?
Как да добавите изображение на заглавие в WordPress?
Как да добавите фоново изображение в WordPress?
Как да намерите безплатни изображения за вашите WordPress блог публикации?
Как да маркирате изображения в WordPress?
Как да импортирате външни изображения в WordPress?
Как да изисквам представено изображение за публикации в WordPress?
Как да зададете избрано изображение по подразбиране в WordPress?
Как да премахнете връзката към изображението по подразбиране в WordPress?
Нека започнем с най-очевидния.

 1. Как да качвате изображения в WordPress?
  WordPress улеснява качването на изображения в публикации, страници и несъдържателни области като странични ленти.

За да качите изображения в публикации и страници на WordPress, просто трябва да добавите блока с изображения в редактора на съдържание.

Добавяне на блок с изображения към публикация или страница в WordPress

Можете също да добавите блока на изображението, като просто напишете / изображение в блок с абзаци. Редакторът ще започне да показва блокове, които можете да вмъкнете веднага след като започнете да пишете.

Добавяне на изображение на блок

WordPress вече ще добави блока на изображението в редактора. Трябва да кликнете върху бутона „Качване“, за да изберете и качете изображението от вашия компютър.

Изберете и качете изображение

Можете също да изберете качено по-рано изображение от вашата медийна библиотека.

След като качите изображението, в редактора на съдържание ще видите предварителен преглед на изображението.

Визуализация на изображението

На десния панел ще видите куп настройки на изображението. От там можете да предоставите текст с алт изображение, да изберете размер на изображението и стил на изображението.

 1. Как да подравните изображението наляво или надясно в WordPress?
  WordPress улеснява подравняването на изображенията вляво, вдясно или в центъра. Просто изберете изображението, като щракнете върху него, след което щракнете върху бутона за подравняване от лентата с инструменти на блока.

Опции за подравняване на изображението

Може би сте забелязали как някои популярни блогове използват изображения с текст, увит около тях. Това става с помощта на функцията за подравняване.

Изображението се подравнява вляво с текст отдясно

Освен това можете да използвате блока „Медия и текст“ вместо блока на изображението. Този блок е направен специално за добавяне на изображения до текста.

Медия и текстов блок

След това можете да качите изображение и текст един до друг. Можете също да използвате лентата с инструменти на блок, за да промените изображението или текстовата страна.

Изображение до текста в WordPress

 1. Как да добавите надпис под изображения?
  WordPress ви позволява лесно да добавяте надпис за изображения. След като качите изображение, ще видите опцията да добавите надпис точно под визуализацията на изображението.

Напишете надпис за изображение в WordPress

По подобен начин можете да добавяте надписи към галерии с изображения в WordPress. За повече подробности вижте нашето ръководство за добавяне на надписи към изображения в WordPress .

 1. Как да показвате снимки в колони и редове?
  Често потребителите ни питат как правилно да показваме снимки в колони и редове.

Да речем, че искате да споделите снимки на рожден ден или снимки на ваканция. Можете да ги добавите едно по едно в публикация, но това ще изглежда като дълъг списък с изображения.

По-добрият начин за групиране на вашите снимки е чрез създаване на галерии с изображения.

WordPress се предлага с вграден блок за галерия, който ви позволява лесно да добавяте изображения в редове и колони с преглед на миниатюри.

Просто добавете блока на галерията към редактора на публикации и изберете изображенията, които искате да качите.

Добавяне на галерия в WordPress

За по-подробни инструкции вижте нашето ръководство за създаване на галерия с изображения в WordPress .

 1. Създайте красиви отзивчиви галерии с изображения в WordPress
  Галерия Envira

Ще забележите, че по подразбиране в WordPress галерии с изображения липсват няколко функции. Например, те също не са много лесни за разглеждане.

Ако често качвате изображения и снимки на вашия WordPress сайт, тогава ще ви е необходим подходящ плъгин за фотогалерия на WordPress .

Препоръчваме да използвате Галерия Envira . Тя ви позволява лесно да създавате красиви и напълно мобилни галерии с изображения на вашия WordPress сайт.

Най-добрата част е, че тя добавя допълнителна функционалност като албуми, шаблони на галерия, споделяне на социална информация, слайдшоу, водна маркировка, страници, защита с парола, маркиране, изглед на цял екран и много други.

 1. Как да поправим липсващите миниатюри на публикацията / представено изображение?
  Повечето теми на WordPress ви позволяват да показвате добре представено изображение с вашите статии. Ето как да зададете представено изображение в WordPress, за да избегнете липсващи миниатюри.

Задаване на представено изображение за публикация в WordPress

Сега можете да кликнете върху „Задаване на представено изображение“, за да качите миниатюрата на публикацията си. След като качите изображението, ще можете да видите миниатюрата на публикацията си в мета полето на изобразеното изображение по следния начин:

Преглед на изображението в редактор на публикации

За повече подробности вижте нашето ръководство за добавяне на представено изображение или миниатюра в WordPress .

 1. Как да добавяте корични изображения в WordPress публикации и страници
  Изображенията на корицата са изображенията с широка или пълна ширина, които могат да бъдат използвани като разделител между различни раздели на артикул или дълга страница за продажби.

Те са силно ангажирани и помагат на потребителите лесно да сканират страница, без да се чувстват претоварени от твърде много текст.

За да добавите изображение на корица, просто трябва да добавите блок ‘Cover’ към редактора на съдържание.

Добавяне на коричен блок към редактора на публикации в WordPress

След това трябва да качите изображението, което искате да използвате от вашия компютър, или да изберете такова от медийната библиотека. Ако не искате да използвате изображение, можете също да изберете цветен фон като корица.

Съвет: Най-добре е да използвате голямо изображение за по-добър резултат.

Сега ще видите преглед на черния дроб на коричното си изображение в редактора. Можете да промените опциите за показване на изображението на корицата от лентата с инструменти на блок или с помощта на настройките вдясно.

Визуализация на изображението на корицата

За да научите повече, вижте нашето ръководство за разликата между коричното изображение и представеното изображение в WordPress и как да ги използвате ефективно.

 1. Как да коригираме представен образ, който се появява два пъти?
  Вмъкването на представеното изображение вътре в съдържанието е често срещана грешка, допусната от начинаещи.

След като зададете представено изображение, няма нужда да го вмъквате в редактора на публикации заедно със съдържанието на публикацията.

По този начин, вашето представено изображение ще се появи два пъти. Веднъж като представено изображение и веднъж като изображение вътре в публикацията.

Представено изображение се появява два пъти

Можете да добавяте други изображения в публикацията си, но вашето представено изображение влиза в полето за представено изображение.

За повече подробности вижте нашето ръководство за това как да коригирате представено изображение, което се появява два пъти в публикации в WordPress .

 1. Изображението твърде голямо? Как да изрежете изображения в WordPress?
  Когато качвате изображения от телефона или камерата, те обикновено са твърде големи.

WordPress автоматично създава малки, средни и големи размери на изображението за вашето първоначално качване. Но понякога може да се наложи да изрежете изображението в различен размер.

WordPress не е Photoshop, но идва с някои основни функции за редактиране на изображения като мащаб, изрязване, прелистване и завъртане на изображенията.

Отидете в Media »Добавяне на ново и качете вашето изображение. След като качите изображението, ще видите връзка Редактиране до каченото изображение.

Щракването върху него ще отвори екрана Edit Media, където ще видите бутон Edit Image точно под изображението. Това ще отвори редактора на изображения на WordPress.

Редактиране на изображение в WordPress

От тук можете да кликнете върху бутона „Редактиране на изображението“ под прегледа на изображението. Това ще отвори екрана за редактиране на изображения.

На екрана на редактора на изображения ще видите бутони за изпълнение на някои основни задачи за редактиране на изображения като изрязване, завъртане, промяна на размера и т.н.

Функции за редактиране на изображения в WordPress

За по-подробни инструкции вижте нашето ръководство за изрязване, завъртане, мащабиране и обръщане на изображения в WordPress .

 1. Как да добавите изображение на заглавие в WordPress?
  Заглавното изображение в WordPress е тема тема. Много безплатни и премиум теми в WordPress се предлагат с поддръжка на изображението в заглавието.

Можете да качите ваше собствено персонализирано заглавно изображение от страницата Външен вид »Персонализирайте .

Опции на хедъра

Тъй като е тематична функция, много теми на WordPress се предлагат със собствени опции на заглавието. Някои ви позволяват да зададете изображение на заглавката за целия сайт, докато други ви позволяват да зададете само изображение на заглавка за началната страница.

 1. Как да добавите фоново изображение в WordPress?
  Точно като изображението на персонализирано заглавие, персонализираното фоново изображение също е тема на WordPress. Много теми на WordPress идват с поддръжка за персонализирани фонови изображения.

Посетете Външен вид »Персонализирайте, за да стартирате персонализатора на теми. Ако можете да видите опцията за фоново изображение, тогава вашата тема има поддръжка за персонализирани фонове.

Персонализиран фон

Това е функция, поради която тя варира от една тема до друга. В зависимост от вашата тема ще видите различни опции за стилизиране на вашето фоново изображение.

Ако темата ви не поддържа фоново изображение, тогава все още можете да използвате плъгин, за да добавите цели екранни фонови изображения към уебсайта си.

 1. Как да намерите безплатни изображения за вашите WordPress блог публикации?
  Намиране на изображения за публикации в блога

Изображенията могат да изпъкнат вашите статии. Трябва обаче да уважавате авторските права на други хора и да се опитвате да намерите изображения, които по закон можете да използвате.

Често ни питат нашите читатели как да намерят най-добрите безплатни изображения, които да използват в публикациите си?

Има много уебсайтове, където можете да намерите безплатни изображения, които да използвате. Скоро обаче ще забележите, че изображенията на тези сайтове изглеждат прекалено използвани и общи.

Вижте нашия списък с най -добрите източници за безплатни публични домейни и CC0 лицензирани изображения в интернет.

 1. Как да маркирате изображения в WordPress?
  Ако ръководите фотографски блог, тогава ще забележите, че WordPress не ви позволява да сортирате снимки и изображения.

Не би ли било чудесно, ако можете да добавите маркери към изображенията си, така че вие ​​и вашите потребители да ги преглеждате лесно?

За щастие има няколко страхотни приставки, които ви позволяват да правите точно това.

За блог, свързан с фотография, най-добрият вариант е да използвате Envira Gallery, която се предлага с добавка за добавяне на маркери.

Envira Gallery ви позволява да създавате красиви, готови за мобилни устройства, фото галерии в WordPress. Използвайки маркери, вашите потребители могат лесно да филтрират и сортират снимки, без дори да презареждат страница.

Характеристика на етикетите на Галерия Envira

За повече подробности вижте нашата статия за това как да добавяте категории и маркери към медийната библиотека на WordPress .

 1. Как да импортирате външни изображения в WordPress?
  Този въпрос често възниква, когато мигрирате вашия сайт към WordPress. Някои изображения на уебсайта ви все още могат да сочат към по-старо местоположение.

Специално потребителите, които импортират блогове от Blogger , Squarespace или WordPress.com, може да се сблъскат с този проблем.

Въпреки че изображенията на вашия сайт могат да се показват правилно, те все още се зареждат от външен източник. За да разрешите този проблем, всичко, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате приставката за автоматично качване на изображения .

Автоматично качване на настройки на изображението

Приставката ще провери за външни изображения, след като актуализирате или запазите някоя публикация или страница. Можете да го направите ръчно за всяка публикация или страница или можете да редактирате групово всички публикации и просто щракнете върху бутона за актуализиране.

За подробни инструкции вижте нашето ръководство за това как да импортирате външни изображения в WordPress .

 1. Как да изисквам Featured Image за публикации в WordPress?
  Когато стартирате уебсайт с много автори в WordPress, някои от вашите автори може да не са запознати с функцията на представените изображения.

В този случай може да искате да напомните на себе си или на потребителите си да качват представено изображение винаги, когато изпращат публикация в WordPress.

Можете да направите това, като инсталирате и активирате приставката за Изискване на Featured Image .

След като се активира, приставката ще покаже поле за известяване в областта за редактиране на публикации, като информира потребителите, че тази публикация изисква представено изображение.

Изискване на представено изображение

Вие и вашите потребители ще можете да запазвате публикации като чернови, но не можете да публикувате публикацията, докато не добавите представено изображение.

Вижте нашата статия за това как да изисквате представени изображения за публикации в WordPress за още инструкции.

 1. Как да зададете избрано изображение по подразбиране в WordPress?
  Намирането на перфектно представено изображение за всеки пост или статия е трудна задача. Понякога може да не искате да добавяте представено изображение към публикация, но темата ви може да изглежда неловко без представено изображение.

Именно тук може да бъде полезно изображението по подразбиране. Използвано изображение по подразбиране се използва, когато статия няма собствено представено изображение.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Call Now ButtonОбади ни се сега