skip to Main Content

Как да стартирате първият си блог на WordPress в 7 лесни стъпки

Искате ли да стартирате WordPress блог по правилния начин? Знаем, че стартирането на блог може да бъде ужасяваща мисъл, особено когато не сте отвратителен. Познайте какво – не сте сами. След като сме помогнали на над 370 000+ потребители да създадат блог, решихме да създадем най-изчерпателното ръководство за това как да стартираме WordPress блог без технически познания.

Стартирайте блог на WordPress

Процесът е лесен за проследяване дали сте на 20 години или на 60 години. Ако обаче имате нужда от помощ, нашият екип от експерти ще ви помогне да настроите своя блог безплатно. → Кликнете тук, за да получите вашата безплатна настройка на блог на WordPress! ←

Какво ви е необходимо, за да стартирате блог на WordPress?
Има три неща, от които се нуждаете, за да създадете WordPress блог:

Идея за име на домейн (това ще бъде името на вашия блог, т.е. wpbeginner.com)
Акаунт за уеб хостинг (това е мястото, където уебсайтът ви живее на интернет)
Вашето неделимо внимание за 30 минути.
Да, добре сте го прочели. Можете да започнете блог от нулата за по-малко от 30 минути и ние ще ви преведем през целия процес, стъпка по стъпка.

В този урок ще разгледаме:

Как да регистрирате безплатно име на домейн
Как да изберем най-добрия уеб хостинг
Как да инсталирате и настроите блога на WordPress
Как да промените вашия шаблон за дизайн на блога
Как да напишете първата си публикация в блога
Как да персонализирате WordPress блог с приставки
Как да добавите формуляр за контакт
Как да настроите проследяване на Google Analytics
Как да оптимизирате вашия уеб сайт за SEO
Как да печелите пари от вашия блог
Ресурси за обучение и овладяване на WordPress
Готов? Да започваме.

Видео урок

Абонирайте се за WPBeginner
Ако видеото не ви харесва или имате нужда от повече инструкции, продължете да четете.

Стъпка 1. Настройка
Най-голямата грешка, която правят начинаещите при изграждането на блог е избора на грешна платформа за блогове . За щастие сте тук, така че няма да направите тази грешка.

За 95% от потребителите има по-голям смисъл да използват WordPress.org, известен също като самостоятелно хостван WordPress. Защо?

Тъй като той е безплатен за използване, можете да инсталирате приставки, да персонализирате дизайна на блога си и най-важното да печелите пари от блога си без никакви ограничения (вижте разликата между WordPress.com срещу WordPress.org ).

WordPress е и платформа номер едно за уебсайтове, използвана от всички успешни блогове. В перспектива 34% от всички уебсайтове в интернет използват WordPress!

Сега може би се чудите защо WordPress е безплатен ? Каква е уловката?

Няма улов. Това е безплатно, защото трябва да направите настройката и да го домакинствате сами.

С други думи, имате нужда от име на домейн и уеб хостинг .

А името на домейна е това, което хората тип за да стигнем до вашия сайт. Това е адресът на вашия уебсайт в интернет. Помислете google.com или wpbeginner.com

Уеб хостингът е мястото, където живеят файловете на вашия уебсайт. Това е къщата на вашия уебсайт в интернет. Всеки уебсайт има нужда от уеб хостинг .

Името на домейн обикновено струва около $ 14,99 / година, а уеб хостингът обикновено струва $ 7,99 / месец.

Това са много пари за начинаещи, които тепърва започват.

За щастие, Bluehost , официален доставчик на хостинг услуги, препоръчан от WordPress, се съгласи да предложи на нашите потребители безплатно име на домейн и над 60% отстъпка от уеб хостинг.

→ Кликнете тук, за да заявите тази ексклузивна оферта Bluehost ←

Bluehost е една от най-старите уеб хостинг компании в интернет. Те са и най-голямото търговско наименование, когато става дума за хостинг на WordPress, тъй като те хостват милиони уебсайтове, включително много от нашите собствени.

На всичкото отгоре Bluehost работи с WordPress от 2005 г. и те се ангажират да върнат. Ето защо ни обещаха, че ако не можете да получите блога си онлайн в рамките на 30 минути, следвайки това ръководство, тогава нашият експертен екип ще приключи процеса за вас без никакви разходи. Те ще ни компенсират, така че не е нужно. Свържете се с нас за безплатна помощ за настройка на блога.

ЗАБЕЛЕЖКА: В WPBeginner вярваме в прозрачността. Ако се регистрирате в Bluehost с помощта на нашата реферална връзка, ние ще спечелим малка комисионна без допълнителни разходи за вас (всъщност ще спестите пари и ще получите безплатен домейн). Ние ще получим тази комисионна за препоръчване почти за всяка хостинг компания WordPress , но препоръчваме само продукти, които лично използваме и вярваме, че ще добавят стойност за нашите читатели.

Нека да продължим и да закупим вашия домейн + хостинг.

Отворете Bluehost в нов прозорец и следвайте по-нататък.

Първото нещо, което трябва да направите, е да кликнете върху зеления бутон Първи стъпки сега, за да започнете.

Започнете с Bluehost

На следващия екран изберете плана, от който се нуждаете (основен и плюс са най-популярните).

След това ще бъдете помолени да въведете името на домейна за вашия уебсайт.

Изберете името на вашия домейн

И накрая, ще трябва да добавите информация за вашия акаунт и да финализирате информацията за пакета, за да завършите процеса. Препоръчваме да отидете с 36-месечния план, защото това е най-добрата стойност.

На този екран ще видите допълнителни екстри, които можете да закупите. От вас зависи изцяло дали купувате или не, но обикновено не препоръчваме да ги купувате веднага. Винаги можете да ги добавите по-късно, ако решите, че имате нужда от тях.

Хостинг каси за стартиране на блог

След като приключите, ще получите имейл с подробности за това как да влезете в контролния панел на вашия уеб хостинг (cPanel). Тук управлявате всичко от поддръжка, имейли, наред с други неща. Но най-важното е, че тук инсталирате WordPress.

Стъпка 2. Инсталирайте WordPress
Когато се регистрирате с новата версия на Bluehost, използвайки нашата връзка , те автоматично ще инсталират WordPress за вас. Тази нова версия беше наскоро пусната, за да улесни нетехнологичните потребители да създават своя блог.

Това означава, че просто трябва да влезете в акаунта си в Bluehost и след това да натиснете бутона Вход в WordPress, за да започнете.

Влезте в блога си за WordPress от таблото на Bluehost

Можете също да влезете в WordPress, като просто отидете на yoursite.com/wp-admin/ директно от вашия браузър.

Ако използвате друга услуга за хостинг на блогове в WordPress като SiteGround , HostGator , WP Engine и т.н., тогава можете да видите нашето цялостно ръководство за това как да инсталирате инструкции за стъпка по стъпка на WordPress за тези доставчици.

След като WordPress се настрои, вие сте готови да персонализирате външния си вид на блога си, за да го направите свой собствен и да започнете блогове.

Стъпка 3. Избор на вашата WordPress тема
Визуалният облик на вашия WordPress блог се контролира от теми. Когато за първи път посетите блога си, той ще изглежда така:

Тема за WordPress по подразбиране

Това не е много привлекателно за повечето хора.

Персонализирането на външния вид на вашия блог далеч е една от най-вълнуващите и най-възнаграждаващата част в пътуването на създаването на вашия WordPress блог.

Има хиляди предварително направени WordPress теми, които можете да инсталирате на вашия сайт. Някои от тях са безплатни теми, докато други са платени.

Можете да промените темата си, като отидете на таблото за управление на WordPress и кликнете върху Външен вид »Теми .

Добавете нова тема на WordPress

Продължете напред и кликнете върху бутона Добавяне на нов.

На следващия екран ще можете да търсите от 7 400+ безплатни WordPress теми, които са достъпни в официалната директория с теми WordPress.org. Можете да сортирате по популярни, най-нови, представени, както и други филтри с функции (т.е. индустрия, оформление и т.н.).

Изберете тема

Можете да отведете мишката до тема и ще видите бутона за преглед. Щракването върху него ще отвори визуализацията на темата, където можете да видите как би изглеждал дизайнът на вашия уебсайт.

Визуализация на темата

Визуализацията на вашата тема може да не изглежда точно както е показано на екрана, което е нормално, тъй като ще трябва да персонализирате и зададете по-късно. Това, което трябва да търсите, е дизайн, цветове, типография и други елементи.

Най-добрият съвет за избор на перфектната тема на WordPress е да се стремите към простота в дизайна. Помага ви да поддържате нещата чисти и ясни, като същевременно предлагате добро изживяване на потребителите си.

Когато намерите темата, която ви харесва, просто поставете мишката върху нея и тя ще покаже бутона Install. Кликнете върху него и изчакайте темата да бъде инсталирана. След това бутонът за инсталиране ще бъде заменен с бутон Активиране. Трябва да кликнете върху него, за да активирате темата.

Инсталирайте и активирайте темата на WordPress

След като инсталирате темата си, можете да я персонализирате, като кликнете върху връзката Персонализиране под менюто Външен вид.

Ако имате нужда от помощ при избора на тема, моля, вижте нашето ръководство за 9 неща, които трябва да имате предвид, когато избирате перфектна тема на WordPress .

След като сте избрали вашата тема на WordPress, вече сте готови да създадете първата си публикация в блога.

Стъпка 4. Създаване на първата ви публикация в блога
За да напишете публикация в блог, щракнете върху публикациите »Добавяне на ново меню в таблото за управление на WordPress.

Ще видите област за редактор, в която можете да напишете първата си публикация в блога.

Писане на публикация в блог в WordPress

WordPress използва редактор, базиран на блок, където всеки елемент е блок. Това ви позволява да създавате красиви оформления на съдържание за публикациите в блога си.

За да се запознаете с редактора, вижте нашия урок за редактор на WordPress блок .

След като приключите с писането, продължете напред и кликнете върху бутона Публикуване в горния десен ъгъл на екрана, за да направите публикацията на блога си обществено достъпна.

Публикуване на блог

На екрана за публикации ще забележите няколко други раздела, като Категории и Тагове. Можете да ги използвате, за да организирате публикациите си в блогове в секции. Имаме страхотно записване на разликата между категории спрямо маркери , което горещо ви препоръчваме да прочетете.

За да използвате всички функции на екрана с публикации, трябва да прочетете нашата статия за това как да добавите нова публикация в WordPress (включено видео) .

Често начинаещите се бъркат между публикации и менюто на страниците в таблото за управление на WordPress. Затова сме написали и пълен справочник за разликата между публикациите спрямо страниците в WordPress .

Стъпка 5. Приставки и персонализиране
След като сте написали първата си примерна публикация в блога, вероятно искате да започнете с добавяне на други обичайни елементи на уебсайта си, като например формуляри за контакти, галерии, плъзгачи, формуляри за абонамент за бюлетин и т.н.

За да добавите всички тези допълнителни функции, трябва да използвате плъгини.

WordPress плъгините са приложения, които ви позволяват да добавяте нови функции към вашия уебсайт (без да пишете никакъв код).

Има над 55 000 WordPress плъгини, достъпни само в безплатната директория на WordPress плъгини. Това означава, без значение какво искате да постигнете, има приставка за него.

Имаме стъпка по стъпка ръководство за това как да инсталирате приставка за WordPress .

Като се има предвид, нека да разгледаме как да използвате плъгини, за да добавите някои основни функции към вашия WordPress блог.

Как да създадете формуляр за контакт в WordPress
Всеки уебсайт се нуждае от форма за контакт. Тя позволява на вашите потребители да ви пишат директно по имейл. Тъй като WordPress не се предлага с вградена форма за контакт, ще ви е необходима приставка за създаване на формуляр WordPress, за да добавите контактна форма на вашия сайт.

Препоръчваме да използвате плъгин WPForms Lite . Това е безплатна версия на популярния плъгин WPForms, който е №1 в нашия списък с най-добрите приставки за контакти за WordPress.

Над 3 милиона уебсайта използват WPForms!

Можете да инсталирате приставката, като отидете на Приставки »Добавяне на нова страница и въведете WPForms в полето за търсене. След това трябва да щракнете върху „Инсталиране“ и след това „Активиране“. След активиране трябва да преминете към WPForms »Добавяне на нова страница, за да създадете първата си форма.

Добавяне на нова форма за контакт в WordPress

Това ще отвори интерфейса за създаване на WPForms.

Първо, трябва да въведете име за формата си за контакт и след това да кликнете върху шаблона ‘Simple Contact Form’.

Проста форма за контакт

WPForms вече ще създаде проста форма за контакт за вас с всички необходими полета. Можете да кликнете върху всяко поле, за да го промените, или да добавите ново поле от лявата колона.

Редактиране на вашата форма за контакт

След като приключите с редактирането на формата, кликнете върху бутона за запазване в горния десен ъгъл и след това излезте от съставителя на формуляри.

Вече можете да създадете нова страница в WordPress, като отидете на Страници »Добави нова и я наречете„ Контакт “. На екрана за редактиране трябва да въведете блока WPForms в редактора.

Добавете блок WPForms в редактора

След това изберете формата, която сте създали по-рано от падащото меню и WPForms ще зареди преглед на формата на реда в редактора.

Изберете формата за контакт

Сега можете да запазите и публикувате страницата и да я посетите във вашия браузър, за да видите вашата форма за контакт в действие.

Ако имате нужда от по-подробни инструкции, вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да създадете контактна форма в WordPress .

Как да настроите проследяване на Google Analytics
Google Analytics ви помага да видите колко хора посещават блога ви, откъде идват и какво правят на вашия уебсайт?

Най-добре е да инсталирате Google Analytics, когато стартирате блога си, за да можете да видите колко блогът ви е нараснал с течение на времето.

Първо, трябва да посетите уебсайта на Google Analytics и да влезете с вашия акаунт в Gmail.

След като влезете, можете да продължите напред и да се регистрирате за безплатен акаунт в Google Analytics.

Регистрирайте се в Google Analytics

Ще бъдете помолени да предоставите вашата информация и URL на уебсайта. След това ще ви бъде представен проследяващият ви код на Google Analytics.

Можете да спрете до тук, защото ще използваме плъгин за автоматично извличане и добавяне на този код към вашия блог (заедно с настройка на правилното проследяване на WordPress).

Преминете към администраторската си област на WordPress, за да инсталирате и активирате приставката MonsterInsights . Това е безплатната версия на най-добрия плъгин на Google Analytics за WordPress и това е най-лесният начин да добавите Google Analytics на вашия сайт (доверен от над 2 милиона уебсайтове).

След активиране е необходимо да посетите Статистика »Настройки, за да конфигурирате настройките на приставката.

Свържете Google Analytics с MonsterInsights

На страницата с настройки щракнете върху бутона „Свържете MonsterInsights“, за да свържете Google Analytics към вашия WordPress сайт.

Следвайте инструкциите на екрана, за да завършите настройката. След като сте готови, ще можете да видите отчета за анализа на уебсайта си направо от таблото за управление на WordPress под раздела MonsterInsights.

Отчети за уебсайтове в MonsterInsights

За подробни инструкции вижте нашата статия за това как да инсталирате Google Analytics в WordPress .

Как да оптимизирате вашия WordPress блог за SEO
Повечето начинаещи не оптимизират за SEO при създаване на блог. SEO или оптимизация за търсачки помага на потребителите да намерят блога ви в търсачките. Ако искате повече трафик, тогава е изключително важно да оптимизирате блога си за SEO от самото начало.

За да започнете, първо трябва да инсталирате и активирате приставката Yoast SEO . Това е пълната приставка за WordPress SEO, която ще ви помогне да оптимизирате вашия блог.

След активиране ще видите нов елемент от менюто, озаглавен „SEO“. Кликването върху него ще ви отведе до страницата с настройки на плъгините.

Настройки на Yoast SEO

Плъгинът идва с съветник за бърза конфигурация, който ще ви помогне да преминете през настройката. Можете също да следвате инструкциите в нашето ръководство за Yoast SEO за ръчна настройка.

Също така ви препоръчваме да следвате пълното стъпка по стъпка ръководство за WordPress SEO, за да настроите SEO на вашия блог.

Още приставки и персонализиране на WordPress
Има много други WordPress плъгини, които можете да инсталирате. Често начинаещите го намират за малко преобладаващо да търсят плъгините, от които се нуждаят.

В WPBeginner често предлагаме най -добрите WordPress плъгини, за да ви помогнем да добавите функционалността, която ви е необходима.

Ето нашия експертен избор на най-добрите WordPress плъгини, които трябва да проверите.

Резервно копие – UpdraftPlus е най -добрата приставка за архивиране на WordPress . Трябва да създавате редовни архиви на вашия уебсайт, в случай че нещо някога се обърка.
Сигурност – Sucuri Security е безплатен скенер за сигурност за WordPress. Имаме пълен стъпка по стъпка ръководство за сигурност на WordPress за начинаещи, което ще ви помогне да защитите вашия блог.
Производителност – Препоръчваме да използвате или WP Rocket (премиум), или WP Super Cache (безплатен), за да ускорите WordPress. За повече информация по тази тема вижте нашата статия за скоростта и производителността на WordPress с инструкции стъпка по стъпка.
Дизайн и персонализиране – Препоръчваме да използвате или Beaver Builder, или Divi page builder, за да персонализирате дизайна на началната си страница, да създадете персонализирани целеви страници или дори да създадете персонализирани теми (без да пишете никакъв код). За повече информация по тази тема вижте нашата статия за най-добрите WordPress създатели на страници (в сравнение) .
Ако се интересувате от плъгините и инструментите, които използваме на нашия сайт, прегледайте плана на WPBeginner . Той има всички плъгини и инструменти, които използваме в блога на WPBeginner.

Нуждаете се от повече препоръки? Вижте нашия експертен избор на задължителните плъгини и инструменти за WordPress за всички уебсайтове (подбрани ръчно от нашия основател, Syed Balkhi).

Стъпка 6. Печелене на пари от вашия блог
Сега, когато сте създали блога си и го персонализирате по ваш вкус, вероятно се чудите как всъщност мога да печеля пари от моя блог?

Има много различни начини за успешно осигуряване на приходи от вашия блог. Въпреки това няма такова нещо като схема за обогатяване бързо.

Не се заблуждавайте от снимките на скъпи коли и имения, защото всички те са фалшиви.

За разлика от други статии „печелете онлайн“, ние създадохме най-изчерпателното ръководство за това как да печелите пари от вашия блог с помощта на WordPress.

Правете пари онлайн блогове с WordPress

Това е 4000+ ръководство за думи, което всички, които искат да правят пари с блога си, трябва да прочетат. Споделихме нашите 15+ години онлайн мъдрост в това крайно ръководство.

Стига да сте готови да положите усилия и усилия, ще пожънете наградата. Не забравяйте, че няма преки пътища.

Ето някои от най-добрите начини да печелите пари от вашия блог.

  1. Google AdSense

Google AdSense

Много блогъри печелят пари, като показват реклами в блога си. Ако правите блог с монетизация, тогава Google AdSense е най-добрият начин да направите това.

Това е най-голямата рекламна платформа за блогъри и издатели. Действайки като посредник между вас и рекламодателя, Google позволява на рекламодателите да наддават за ключови думи, съответстващи на вашето съдържание. Това ви позволява да получите възможно най-добрите цени за рекламите.

За повече подробности вижте нашата статия за правилното добавяне на Google AdSense към вашия блог на WordPress .

  1. Партньорски маркетинг

Партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг е втората най-използвана стратегия за монетизиране сред блогърите. По принцип препоръчвате любимите си продукти / услуги на вашите читатели, а когато правят покупка, получавате комисионна за препоръчване.

Ключът в партньорския маркетинг е да препоръчате висококачествени продукти и услуги, които вече използвате и на които имате доверие. Има много плъгини и инструменти за партньорски маркетинг за WordPress, които могат да ви помогнат да спечелите повече пари при популяризиране на партньорски продукти.

Имаме също така пълен стъпка по стъпка ръководство за партньорски маркетинг за начинаещи, което ще ви помогне да започнете.

  1. Онлайн магазин

Добавете онлайн магазин към вашия блог за WordPress

Много блогъри правят пари, продавайки неща директно от своя блог. Това могат да бъдат физически продукти, цифрови изтегляния като електронни книги, произведения на изкуството, музика и други. Някои блогъри дори предлагат консултантски услуги.

Препоръчваме да използвате WooCommerce, защото това е най -добрият плъгин за електронна търговия за WordPress . Това е и най-често използваната платформа за електронна търговия в света.

За подробни инструкции вижте нашето ръководство за лесно създаване на онлайн магазин с помощта на WordPress .

На всичкото отгоре на 3-те метода по-горе, можете да направите много повече с вашия блог на WordPress. Можете да правите WordPress блогове специално за ревюта , модни блогове , блогове за храни с рецепти и други. Всеки от тези типове блогове ви носи повече уникални възможности да печелите пари.

Можете също така да превърнете блога си в сайт за членство, за да предлагате премиум съдържание и курсове.

Стъпка 7. Овладяване на WordPress
Бизнес обучение и поддръжка

WPBeginner е най-големият сайт за безплатни ресурси на WordPress за начинаещи.

В WPBeginner основната ни цел е да предоставим авангардни полезни уроци за WordPress, които са лесни за разбиране за малки фирми, блогъри и нетехнологични собственици на уебсайтове на WordPress (вижте повече за нас ).

За да разширите знанията си за WordPress, трябва да проверите:

WPBeginner Dictionary – Най-доброто място за начинаещите да започнат и да се запознаят с езика на WordPress
WPBeginner Видеоклипове – Ново в WordPress? Гледайте тези 23 видеоклипа, за да овладеете WordPress.
WPBeginner Blog – Централното място за всички наши уроци за WordPress.
За повече дискусии може да искате да се присъедините към нашата безплатна Facebook група WPBeginner Engage . С повече от 24 000 членове, групата е фокусирана върху подпомагане на начинаещи и нетехнологични потребители да правят повече с WordPress.

Можете също да се абонирате за YouTube канала на WPBeginner, където редовно споделяме видео уроци, за да ви помогнем да научите WordPress.

И накрая, можете да използвате Google, за да въведете въпроса си и да добавите WPBeginner пред него. Нашите потребители намират този трик за винаги полезен, тъй като ви улеснява да намерите ПРАВЕН отговор за вашите WordPress въпроси.

В случай, че не намерите отговор на въпроса си, не се притеснявайте. Просто използвайте нашата форма за контакт, за да ни изпратите съобщение. Нашият винаги полезен екип за поддръжка на WPBeginner на пълен работен ден ще се радва да ви помогне. Обичаме да помагаме на потребителите да започнат работа с WordPress.

Често задавани въпроси (често задавани въпроси)
След като помогнахме на хиляди хора да започнат блог, ние отговорихме на доста въпроси. По-долу са отговорите на най-често задаваните въпроси за създаването на блог.

Мога ли да създам блог без WordPress?

Да, има няколко други блог платформи . Сравнихме ги всички и WordPress е най-доброто решение на пазара да направите блог с пълна собственост и свобода.

Мога ли да създам блог без хостинг?

Не, това не е възможно. Уеб хостингът е мястото, където се съхраняват файловете на вашия уебсайт. Всички уебсайтове се нуждаят от уеб хостинг.

Колко струва стартирането на блог?

Цената зависи от добавките, които купувате. Имаме пълно ръководство за това колко струва уебсайтът на WordPress, както и съвети как да спестите пари.

Мога ли да създам блог без родителите ми да знаят за него?

Да. Можете да направите своя блог за WordPress частен и да го скриете от интернет. Ето стъпка по стъпка ръководство за това как да направите своя блог за WordPress напълно частен .

Мога ли да стартирам блог на WordPress и да печеля пари с Google Adsense?

Да, можете да използвате блога си за WordPress, за да печелите пари от Google AdSense . Имаме стъпка по стъпка ръководство за това как да добавим Google AdSense в WordPress .

Как мога да създам блог и да остана анонимен?

Ако искате да имате публичен блог, но искате да останете анонимни, тогава трябва да сте сигурни, че вашият домейн е включен WHOIS поверителност. Често хората използват псевдоним / псевдоним, за да пишат под. Вие също трябва да създадете уникален имейл само за вашия блог. Разбира се, не публикувайте вашите снимки или нещо в блога. За по-подробни инструкции вижте нашата статия за това как да анонимно блог използвате WordPress .

Как да добавя подкаст към моя блог за WordPress?

WordPress прави супер лесно да стартирате блог и да добавите подкаст към него. Имаме стъпка по стъпка ръководство за това как да стартирате подкаст с WordPress .

Как да измисля идеи за блогове, за които да пиша?

Ето едно отлично ръководство, което има 103 идеи за публикации в блога, за които можете да пишете днес. Ето още едно ръководство за 73 вида публикации в блогове, за които е доказано, че работят.

Можете също да следвате този урок от Blogtyrant за това как да напишете добра публикация в блога (12 съвета на експерти), която ще ви помогне да напишете страхотно съдържание.

Мога ли да създам блог на моя собствен език?

Да, можете да използвате WordPress на други езици . Можете да изберете езика си по време на инсталирането или от страницата Настройки в администраторската област на WordPress. WordPress е напълно преведен на повече от 56 езика и частично преведен на десетки други езици. Много топ теми и плъгини за WordPress също са достъпни на няколко езика. Можете също така да преведете тема или плъгин , които искате да използвате на уебсайта си.

Как да създам блог на няколко езика?

Искате ли да започнете блог на хинди, испански или няколко езика? Ето стъпка по стъпка ръководство за това как да създадете многоезичен уебсайт в WordPress .

Мога ли да създам блог без умения за кодиране?

Абсолютно. Не се нуждаете от никакви умения за програмиране, кодиране или дизайн, за да създадете професионално изглеждащ блог на WordPress.

Темите на WordPress са лесни за персонализиране и можете просто да насочите и щракнете, за да настроите вашата тема. Има теми на WordPress като Astra, която се предлага с готови уеб сайтове за начинаещи, които можете да импортирате с едно щракване.

Има и други мощни теми като Divi, които ви дават пълни опции за дизайн с плъзгане и пускане за персонализиране на вашия блог.

След това има мощни конструктори за плъзгане и пускане на страници като Beaver Builder и Divi builder, който работи с всяка тема на WordPress. Можете да го използвате, за да плъзнете и пускате елементи и да проектирате свои собствени страници.

Можете дори да създадете собствена персонализирана тема, без да пишете никакъв код.

Мога ли да добавя фотогалерия към блога си?

Да, WordPress се предлага с вградена функция за галерия, която улеснява добавянето на фотогалерии в публикациите в блога ви.

Професионалните фотографи могат също така да използват първокласни приставки за галерия WordPress, за да покажат по-добре своите снимки и дори да продават снимки, за да печелят пари от своя фотографски бизнес.

Как мога да създам професионален имейл адрес за моя блог?

Ако се отнасяте сериозно към блога си, тогава силно препоръчваме да създадете професионален бизнес имейл адрес (безплатен е).

Всички успешни блогъри използват професионален имейл адрес, за да се откроят и да направят по-добри сделки за партньорство, за да развият своя блог.

Надяваме се, че сте намерили нашия урок за това как да стартирате блог на WordPress да бъде полезен. Може да искате да разгледате и нашата статия за 19 съвета за действие, за да насочите трафика към вашия нов сайт на WordPress .

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *