skip to Main Content

Как да увеличим продажбите си в интернет?

За да увеличим продажбите си в интернет е нужна много работа, време и най-вече стратегия. Продажбите в глобалната мрежа не са рядкост в днешно време, напротив почти всеки бизнес днес има свой онлайн сайт, където предлага своите стоки и услуги. Когато обаче правим това ние попадаме в една друга виртуална категория на продажби, която е тясно свързана с дизайна на сайта, неговата оптимизация, добра навигация и редица други фактори. По правило в един интернет магазин винаги има неща, които може да допълните и обновите, за да увеличите продажбите си, като това става с няколко клика на мишката. Потребителите търсещи услуги и продукти днес до голяма степен използват интернет за това. Над 90% от хората намират необходимите им продукти и услуги именно по интернет. И така сред тази голяма конкуренция в мрежата логично стигаме до въпросът – как да увеличим продажбите си в интернет?

Отговорът на този въпрос съвсем не е еднозначен! За увеличаването на продажбите в мрежата най-вече се залага на онлайн платената реклама в социалните мрежи, като Фейсбук и на платената реклама в Google AdWords. Преди да се впуснем в обяснения, как точно може да рекламирате в тези платформи и да увеличите печалбите си онлайн, нека отбележим ключовите фактори, които са важни за оформянето на онлайн магазина ви, за да е успешен!

Какво да има задължително в онлайн магазина ни и за какво да помислим?

На първо място добре изградения онлайн магазин има добър и свеж дизайн, който лесно упътва клиентите. Всеки продукт и услуга във вашия сайт трябва да имат детайлно описание и собствена страница. Относно описанието много добре подберете и свържете ключовите си фрази и изрази с естеството на сайта ви и предлаганите от вас продукти и услуги. Много важно за един онлайн бизнес е улесненото пазаруване, затова направете така, че покупката от сайта ви да става максимално бързо и лесно! Дайте възможност на клиентите да оставят мнение за бизнеса ви, защото така се утвърждавате сред тях. Следете редовно посещенията на сайта си в Google Analytics и вижте, какво и как трябва да промените съответно. Интригувайте потребителите си с промоции и ваучери, защото те са начинът за свежи покупки! Много важна секция в един онлайн магазин, в стремежа да увеличим продажбите си в интернет е създаването на информативен блок с полезна информация за потребителите. От друга страна достъпът до онлайн магазина ви е добре да покрива всички устройства, като телефони, таблети и компютри. Зареждането на магазина ви не бива да е над границата от 3 до 6 секунди, защото губите автоматично клиенти!

Да увеличим продажбите си в интернет, чрез Facebook и Google AdWords!

Тези две платформи, както вече споменахме са изключителни средства за реклама, която ни носи печалби. При тях избираме и целенасочваме аудиторията, към която се стремим, за да извършваме все пак реални продажби и процента им да расте на база популярност. Въпреки голямата си ефективност и свобода, обаче този вид реклама е много тънко изкуство. Като цяло рекламата във Фейсбук търси по скоро популярност и клиентски отклик индиректно, чрез текст, видеоклип, състезание, игра или каквото и да е друго социално явление. Тя определено може да ви носи повече продажби стига да усетите добре начинът й на действие към потребителите. При AdWords основното са ключовите думи и фрази. Тук освен популярност се търси най-вече полезност, чрез която ставаме популярни.

Да увеличим продажбите си в интернет определено не е голяма философия, стига да отделим нужните средства, време и енергия за това, и да знаем най-вече какво, защо и за кого правим в рекламните си кампании.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *