skip to Main Content

Как работата на собствения ви уебсайт е много по-добра за вас, отколкото мислите

За уеб професионалистите там се носи идеята, че трябва да имат свои собствени уебсайтове. За уеб дизайнерите например, това често е очакване и лично аз рано смятах това за разумно . Вярвам, че идеята за уеб професионалистите да управляват свои собствени уебсайтове е по-модерна от всякога. Нека да го разгледаме отново.

Малко уеб дизайнери, уеб разработчици, уеб професионалисти управляват свои собствени уебсайтове. Това е хипотеза, за която нямам много данни; и въпреки това хипотезата е добре захранена чрез много взаимодействия с връстници (които нямат собствен уебсайт), както и много години на спазване на тенденциите в кодирането и публикуването (където Blogger, Medium, DEV, дори GitHub * се радват или са се радвали страхотно популярност в нашата област).

Типичният аргумент защо професионалистите нямат собствени уебсайтове обикновено е, че те не искат да поемат този ангажимент, независимо дали след време, пари (разходи за домейн и хостинг) или усилия (поддръжка).

Това не е – както не може да бъде – умение, защото говорим за уеб професионалисти, където можем да приемем основни умения.

Понякога това е обхват, но това ще пренебрегнем, защото обхватът на уебсайт може да бъде толкова тесен, колкото просто създаването и управлението на онлайн визитка. Обхватът на такъв малък размер считам за нищожен.

Сега е напълно добре хората да направят този избор и да решат да не използват собствения си уебсайт. Нищо тук не преценява. И все пак ето нещото:

Когато минусите на сайта са плюсове на уебсайта
Недостатъците, които хората виждат спрямо използването на собствени уебсайтове, всъщност са предимства . Вижте какво сме докоснали:

Ангажимент:
Време: Уебсайтът изисква време за настройка и управление.
Пари: Уебсайтът изисква определена инвестиция за регистрация и хостинг на домейни.
Дисциплина: Уебсайтът изисква дисциплина, за да го поддържа и подобрява.
Сега те изглеждат като основателни причини да не създавате уебсайт – но те са точно причините, поради които като уеб професионалист трябва. Защо?

Ангажиментът, от който се нуждаете за вашия собствен уебсайт, е белег на професионалист и това е, което клиентите, работодателите и връстниците уважават – и търсят.

От тук тогава става още по-добре:

Професионални сайтове
Какви по-очевидни предимства има собственият уебсайт?

Обучение: Уебсайт ви позволява да изживеете, обучите и изучите всички аспекти от жизнения цикъл на уебсайта.
Портфолио: Уебсайтът може да хоства портфолио или сам да представлява (част от) портфолио.
Увереност: Уебсайт дава надеждност на вашите изявления, че знаете или сте способни да вършите професионална работа в мрежата.
Управление на репутацията: Уебсайт позволява да управлявате вашата онлайн репутация. (По същество, кой предпочитате да контролирате място №1 за търсене на вашето име – вие или Medium, вие или DEV, вие или GitHub?)
Това е страхотно и това са всички неща, които получавате безплатно – след като решите да стартирате свой собствен уебсайт.

Пуснете свой собствен уебсайт
Всички тези предимства са важните за тази статия: Като уеб професионалист, собственият уебсайт е предимство. Няма минус, освен ако наистина не сте лоши в работата си, в този случай трябва още повече да управлявате сайт.

Като се има предвид всичко това, нежеланието и колебанието, което понякога наблюдаваме при връстниците си, било то чрез въздишките им, когато са питани за техния сайт, или изразяването им на поражение при свързване на техния DEV, Medium или Twitter като „тяхното” присъствие в мрежата, е-странно. („Странно“, както в „трудно за разбиране, като се имат предвид всички предимства на уебсайтовете“ – странно.)

Всичко това тогава трябва по-скоро да доведе до обновена препоръка: Стартирайте собствен уебсайт. Дори и да е само малка визитна картичка, създаването на собствен уебсайт е много по-добро за вас, отколкото смятате.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *