skip to Main Content

Най-доброто ръководство за повишаване на скоростта и производителността на WordPress

Искате ли да ускорите вашия WordPress сайт? Бързите зареждащи страници подобряват потребителското изживяване, увеличават преглежданията на страници и ви помагат с вашия WordPress SEO. В тази статия ще споделим най-полезните съвети за оптимизация на скоростта на WordPress, за да повишите ефективността на WordPress и да ускорите вашия уебсайт.

Как да подобрим скоростта и производителността на WordPress

За разлика от други списъци с „най-добрите приставки за кеширане на WordPress“ или общи ръководства за „X съвети за ускоряване на WordPress“, тази статия е изчерпателно ръководство за оптимизиране на производителността на WordPress.

Опитахме се да обхванем всичко от това, защо скоростта е важна, какво забавя вашия WordPress сайт и предприетите действия, които можете да предприемете, за да подобрите скоростта на WordPress веднага.

За да ви улесним, създадохме таблица със съдържание, за да ви помогнем да се ориентирате в нашето крайно ръководство за ускоряване на вашия WordPress сайт.

Съдържание
Основи на WordPress Performance

Защо скоростта е важна за вашия WordPress сайт?
Как да проверите скоростта на уебсайта си WordPress?
Какво забавя вашия уебсайт WordPress?
Значение на добрия хостинг на WordPress
Ускоряване на WordPress с лесни стъпки (без кодиране)

Инсталирайте приставката за кеширане на WordPress
Оптимизирайте изображенията за скорост
Най-добри практики за оптимизация на производителността на WordPress

Поддържайте актуализиран вашия WordPress сайт
Оптимизирайте фоновите процеси
Използвайте откъси от началната страница и архивите
Разделете коментарите на страници
Използване на мрежа за доставка на съдържание (CDN)
Не качвайте аудио / видео файлове директно в WordPress
Използвайте тема, оптимизирана за скорост
Използвайте по-бързи приставки
Фина настройка на WordPress за скорост (разширено)

Разделяйте дълги публикации на страници
Намалете външните HTTP заявки
Намаляване на обажданията към база данни
Оптимизирайте базата данни на WordPress
Ограничете ревизиите след публикуване
Деактивирайте горещи връзки и извличане на вашето съдържание
Използвайте мързеливо зареждане, ако е необходимо
Използвайте защитна стена на уебсайт DNS ниво
Поправете HTTPS / SSL грешки без Plugin
Използвайте най-новата версия на PHP
Защо скоростта е важна за вашия WordPress сайт?
Проучванията показват, че от 2000 до 2016 г. средният период на човешкото внимание е спаднал от 12 секунди на 7 секунди.

Какво означава това за вас като собственик на уебсайт?

Имате много малко време да покажете на потребителите вашето съдържание и да ги убедите да останат на вашия уебсайт.

Бавният уебсайт означава, че потребителите потенциално ще напуснат уебсайта Ви, преди той дори да се зареди.

Според проучване на случая StrangeLoop, което включваше Amazon, Google и други по-големи сайтове, забавяне с 1 секунда на времето за зареждане на страницата може да доведе до 7% загуба при реализации, 11% по-малко прегледи на страници и до 16% намаляване на удовлетвореността на клиентите.

Как скоростта влияе на вашия уебсайт

На всичкото отгоре, Google и други търсачки вече започнаха да санкционират по-бавни уебсайтове, като ги натискат надолу в резултатите от търсенето, което означава по-малък трафик за бавни уебсайтове.

За да обобщим всичко това, ако искате повече трафик, абонати и приходи от вашия уебсайт, тогава трябва да направите своя уебсайт WordPress БЪРЗО!

Как да проверите скоростта на уебсайта си WordPress?
Често начинаещите смятат, че уебсайтът им е наред само защото не се чувства бавно на компютъра си. Това е ОГРОМНА грешка.

Тъй като често посещавате собствения си уебсайт, съвременните браузъри като Chrome съхраняват вашия уебсайт в кеша и автоматично го подготвят веднага след като започнете да въвеждате адрес. Това кара уебсайта ви да се зарежда почти моментално.

Въпреки това, нормален потребител, който посещава уебсайта Ви за първи път, може да няма същия опит.

Всъщност потребителите в различни географски локации ще имат съвсем различно изживяване.

Ето защо препоръчваме да тествате скоростта на уебсайта си с инструмент като теста за скорост на WordPress на IsItWP .

Това е безплатен онлайн инструмент, който ви позволява да тествате скоростта на уебсайта си.

Инструмент за тестване на скоростта IsItWP

След като стартирате теста си за скорост на уебсайта, може би се питате коя е добрата скорост на уебсайта, към която трябва да се стремя?

Времето за добро зареждане на страницата е под 2 секунди.

Въпреки това, колкото по-бързо можете да го направите, толкова по-добре е. Няколко милисекунди на подобрения тук и там могат да добавят до бръснене половината или дори цяла секунда от времето ви на натоварване.

[ Обратно в началото ↑ ]

Какво забавя вашия уебсайт WordPress?
Вашият доклад за тест за скорост вероятно ще има множество препоръки за подобрение. Въпреки това, по-голямата част от това е технически жаргон, който е трудно за начинаещи да разберат.

Научаването на това, което забавя вашия уебсайт е ключът към подобряването на производителността и вземането на по-интелигентни дългосрочни решения.

Основните причини за бавен уебсайт на WordPress са:

Уеб хостинг – Когато вашият уеб хостинг сървър не е правилно конфигуриран, това може да навреди на скоростта на вашия уеб сайт.
Конфигурация на WordPress – Ако вашият WordPress сайт не обслужва кеширани страници, тогава той ще претовари сървъра ви, като по този начин ще доведе до бавен или крах на вашия уебсайт.
Размер на страницата – Главно изображения, които не са оптимизирани за уеб.
Лоши приставки – Ако използвате лошо кодиран плъгин, това може значително да забави уебсайта ви.
Външни скриптове – Външните скриптове като реклами, зареждащи шрифтове и т.н. също могат да имат огромно влияние върху работата на уебсайта Ви.
Сега, когато знаете какво забавя вашия уебсайт WordPress, нека разгледаме как да ускорите вашия уебсайт WordPress.

Значение на добрия хостинг на WordPress
Вашата хостинг услуга WordPress играе важна роля в работата на уебсайта. Добър споделен хостинг доставчик като Bluehost или Siteground предприеме допълнителни мерки за оптимизиране на уебсайта ви за ефективност.

При споделен хостинг обаче споделяте ресурсите на сървъра с много други клиенти. Това означава, че ако вашият съседен сайт получава много трафик, тогава това може да повлияе на цялата производителност на сървъра, което от своя страна ще забави уебсайта ви.

От друга страна, използването на управлявана хостинг услуга на WordPress ви дава най-оптимизираните конфигурации на сървъра за изпълнение на WordPress. Компаниите за хостинг на WordPress предлагат също така автоматично архивиране, автоматични актуализации на WordPress и по-модерни конфигурации за защита, за да защитят вашия уебсайт.

Ние препоръчваме WPEngine като наш предпочитан хостинг доставчик на WordPress. Те са и най-популярните в индустрията. (Вижте нашия специален купон за WPEngine ).

[ Обратно в началото ↑ ]

Ускоряване на WordPress с лесни стъпки (без кодиране)
Знаем, че извършването на промени в конфигурацията на уебсайта Ви може да бъде ужасяваща мисъл за начинаещи, особено ако не сте техно-гек.

Но не се притеснявайте, не сте сами. Ние помогнахме на хиляди потребители на WordPress да подобрят ефективността си в WordPress.

Ще ви покажем как можете да ускорите вашия WordPress сайт само с няколко кликвания (не се изисква кодиране).

Ако можете да насочвате и щракнете, тогава можете да направите това!

Инсталирайте приставката за кеширане на WordPress
Страниците на WordPress са „динамични“. Това означава, че са изградени в движение всеки път, когато някой посети публикация или страница на вашия уебсайт.

За да създаде вашите страници, WordPress трябва да започне процес, за да намери необходимата информация, да я събере и след това да я покаже на вашия потребител.

Този процес включва много стъпки и наистина може да забави уебсайта ви, когато имате няколко души, които го посещават наведнъж.

Ето защо препоръчваме всеки WordPress сайт да използва приставката за кеширане. Кеширането може да направи вашия WordPress сайт навсякъде от 2x до 5x по-бърз.

Ето как работи.

Вместо да преминава през процеса на генериране на цялата страница всеки път, вашата приставка за кеширане прави копие на страницата след първото зареждане и след това обслужва тази кеширана версия на всеки следващ потребител.

Кеширане на страница

Както можете да видите в графиката по-горе, когато потребител посещава вашия WordPress сайт, вашият сървър извлича информация от MySQL база данни и вашите PHP файлове. След това го поставя всичко в HTML съдържание, което се предоставя на потребителя.

Това е дълъг процес, но можете да пропуснете много от него, когато вместо това използвате кеширане.

Налични са много добри приставки за кеширане на WordPress , но препоръчваме да използвате или WP Rocket (premium) или WP Super Cache (безплатен) плъгин.

Вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да инсталирате и настроите WP Super Cache на вашия WordPress сайт . Не е трудно да се настрои и посетителите ви ще забележат разликата.

Много хостинг компании в WordPress като Bluehost и SiteGround предлагат и кеширащи решения.

SiteGround SuperCacher

Ако използвате SiteGround, тогава влезте в хостинг на cPanel и активирайте SuperCacher под „Инструменти за подобряване на сайта“.

Supercacher

След това ще трябва да инсталирате и активирате приставката SG Optimizer в WordPress, за да управлявате настройките на SuperCacher.

Блухост кешинг

Ако използвате Bluehost, след това отидете в раздела Моите сайтове »Производителност, за да включите кеширането.

Включване на Caching в Bluehost

Ако използвате управляван доставчик на хостинг услуги на WordPress , тогава нямате нужда от приставка за кеширане, тъй като той е вграден и включен по подразбиране.

Бонус: Можете да комбинирате кеширащи приставки с защитна стена на уеб приложение като CloudFlare или Sucuri за максимално повишаване на производителността.

[ Обратно в началото ↑ ]

Оптимизирайте изображенията за скорост
Оптимизиране на изображенията за скорост

Изображенията вдъхват живот на съдържанието ви и спомагат за по-доброто ангажиране. Изследователите са открили, че използването на цветни визуализации прави хората с 80% по-голяма вероятност да четат вашето съдържание.

Ако обаче вашите изображения не са оптимизирани, тогава те биха могли да навредят повече, отколкото да помогнат. Всъщност неоптимизираните изображения са един от най-често срещаните проблеми със скоростта, които виждаме в начинаещите уебсайтове.

Преди да качите снимка директно от телефона или камерата, препоръчваме ви да използвате софтуер за редактиране на снимки, за да оптимизирате вашите изображения в мрежата.

В оригиналните си формати тези снимки могат да имат огромни размери на файлове. Но въз основа на формата на изображението и компресията, която сте избрали в своя софтуер за редактиране, можете да намалите размера на изображението си до 5x.

В WPBeginner използваме само два формата на изображения: JPEG и PNG.

Сега може би се питате: каква е разликата?

Е, форматът на изображението в PNG не е компресиран. Когато компресирате изображение, той губи известна информация, така че некомпресираното изображение ще бъде с по-високо качество с повече подробности. Недостатъкът е, че той е по-голям размер на файла, така че се отнема повече време.

JPEG , от друга страна, е компресиран файлов формат, който леко намалява качеството на изображението, но е със значително по-малки размери.

И така, как да решим кой формат на изображението да изберем?

Ако нашата снимка или изображение има много различни цветове, тогава използваме JPEG.
Ако това е по-просто изображение или се нуждаем от прозрачно изображение, тогава използваме PNG.
По-голямата част от нашите изображения са JPEG.

По-долу е сравнителна диаграма на размерите на файловете и различни инструменти за компресия, които бихме могли да използваме за изображението StrangeLoop, използвано по-горе.

График на скоростта на изображението

Както можете да видите на диаграмата, форматът на изображението, който използвате, може да направи ОГРОМНА разлика в ефективността на уебсайта.

За подробности как точно да оптимизирате вашите изображения с помощта на Photoshop и други популярни инструменти за редактиране, без да жертвате на качеството, вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да запазите изображения, оптимизирани за интернет .

[ Обратно в началото ↑ ]

Най-добри практики за оптимизация на производителността на WordPress
След като инсталирате приставката за кеширане и оптимизирате вашите изображения, ще забележите, че вашият сайт ще започне да се зарежда много по-бързо.

Но ако наистина искате да поддържате уебсайта си възможно най-бързо, ще трябва да използвате най-добрите практики, изброени по-долу.

Тези съвети не са твърде технически, така че не е необходимо да знаете какъвто и да е код, за да ги реализирате. Но използването им ще предотврати често срещани проблеми, които ще забавят вашия уеб сайт.

Поддържайте актуализиран вашия WordPress сайт
Поддържайте актуализация на WordPress

Като добре поддържан проект с отворен код, WordPress се актуализира често. Всяка актуализация не само ще предлага нови функции, но също така ще коригира проблеми със сигурността и грешки. Вашата тема на WordPress и приставки може също да има редовни актуализации.

Като собственик на уебсайт е ваша отговорност да поддържате вашия WordPress сайт, тема и плъгини актуализирани до най-новите версии. Ако не го направите, това може да направи вашия сайт бавен и ненадежден и да ви направи уязвими за заплахи за сигурността.

За повече подробности относно важността на актуализациите вижте нашата статия за това, защо винаги трябва да използвате най-новата версия на WordPress .

[ Обратно в началото ↑ ]

Оптимизирайте фоновите процеси
Фоновите процеси в WordPress са планирани задачи, които се изпълняват на фона на вашия WordPress сайт. Следват няколко примера за фонови задачи, които се изпълняват в WordPress сайт:

Задачи на плъгин за WordPress Backup
WordPress cron задачи за публикуване на планирани публикации
WordPress cron задания, за да проверите за актуализации
Търсачките и други търсачи, които се опитват да извлекат съдържание
Задачи като cron задания за планирани публикации и актуализации имат минимално въздействие върху производителността на уебсайта.

Въпреки това, други фонови процеси като резервни приставки и прекомерно обхождане от търсачките могат да забавят уебсайта.

За приставките за архивиране трябва да сте сигурни, че вашата приставка за архивиране на WordPress работи само по време на малък трафик на вашия уебсайт. Също така трябва да коригирате честотата на архивиране и данни, които трябва да бъдат архивирани.

Например, ако създавате пълен ежедневен архив, докато публикувате ново съдържание само два пъти седмично, тогава трябва да го коригирате.

Ако искате по-често архивиране, като архивиране в реално време, тогава препоръчваме да използвате SaaS решение, за да не облагате с данък вашия сървър.

Що се отнася до обхождането, трябва да следите отчетите си за обхождане в конзолата за търсене на Google. Честите обхождания, които свършват с грешки, могат да доведат до забавяне на уебсайта ви или да не реагират.

Вижте пълното ръководство за конзолата на Google за начинаещи, за да научите как да коригирате честотата на обхождане.

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте откъси от началната страница и архивите
Използване на откъси

По подразбиране WordPress показва пълното съдържание на всяка статия на вашата начална страница и архиви. Това означава, че началната ви страница, категории, маркери и други архивни страници ще се зареждат по-бавно.

Друг недостатък от показването на пълни статии на тези страници е, че потребителите не изпитват нужда да посещават действителната статия. Това може да намали броя ви показвания на страници и времето, което потребителите прекарват на вашия сайт.

За да ускорите времето за зареждане на архивни страници, можете да настроите вашия сайт да показва откъси вместо пълното съдържание.

Можете да отидете до Настройки »Четене и да изберете„ За всяка статия в емисия, покажете: Обобщение “вместо„ Пълен текст “.

Показвайте откъси вместо пълен текст, за да увеличите скоростта на WordPress

За повече подробности за плюсовете и минусите на показването на обобщения, вижте нашата статия за пълна публикация срещу обобщение (откъс) във вашите страници на WordPress архив .

[ Обратно в началото ↑ ]

Разделете коментарите на страници
Странични коментари

Получавате много коментари на публикациите в блога си ? Честито! Това е чудесен показател за ангажирана публика.

Но недостатъкът е, че зареждането на всички тези коментари може да повлияе на скоростта на вашия сайт.

WordPress се предлага с вградено решение за това. Просто отидете на Настройки »Дискусия и поставете отметка в квадратчето до опцията„ Разбиване на коментари на страници “.

Разбийте коментарите в страниците

За по-подробни инструкции вижте нашето ръководство за това, как да страница за коментари в WordPress .

[ Обратно в началото ↑ ]

Използване на мрежа за доставка на съдържание (CDN)
Спомнете си как споменахме по-горе, че потребителите в различни географски локации могат да изпитат различни времена на зареждане на вашия сайт?

Това е така, защото местоположението на вашите уеб хостинг сървъри може да окаже влияние върху скоростта на вашия сайт.

Например, да кажем, че вашата уеб хостинг компания има своите сървъри в Съединените щати. Посетител, който също е в Съединените щати, обикновено ще види по-бързо време за зареждане от посетител в Индия.

Използването на мрежа за доставка на съдържание (CDN) може да ви помогне да ускорите времето за зареждане за всички ваши посетители.

CDN е мрежа, съставена от сървъри по целия свят. Всеки сървър ще съхранява „статични“ файлове, използвани за съставяне на вашия уебсайт.

Тези статични файлове включват непроменени файлове като изображения, CSS и JavaScript, за разлика от вашите страници на WordPress, които са „динамични“, както е обяснено по-горе.

Когато използвате CDN, всеки път, когато потребител посети вашия уебсайт, им се обслужват тези статични файлове от кой сървър е най-близо до тях. Собственият ви уеб хостинг сървър също ще бъде по-бърз, тъй като CDN върши голяма част от работата.

Можете да видите как работи в тази инфографика.

Какво е CDN?

Ние използваме препоръчваме да използвате StackPath CDN . Ние използваме MaxCDN на всички наши уебсайтове, който сега също е част от StackPath.

Той работи добре с уебсайтове на WordPress и допълва съществуващите ви приставки за кеширане на WordPress за още по-бързо зареждане.

[ Обратно в началото ↑ ]

Не качвайте аудио / видео файлове директно в WordPress
Използвайте услуги за видео хостинг като YouTube

Вие може директно да качите аудио и видео файлове на вашия WordPress сайт, и тя автоматично ще ги излага по HTML5 плейър …

Но НИКОГА не бива да правите това!

Хостингът на аудио и видео ще ви струва честотна лента. Може да ви бъдат начислени такси за свръхпроизводство от вашата уеб хостинг компания или те могат дори да затворят вашия сайт напълно, дори ако планът ви включва „неограничена“ честотна лента.

Хостингът на големи мултимедийни файлове също значително увеличава размерите ви за архивиране и ви затруднява да възстановите WordPress от архивиране .

Вместо това трябва да използвате аудио и видео хостинг услуга като YouTube, Vimeo , DailyMotion, SoundCloud и т.н., и да ги оставите да се погрижат за тежката работа. Те имат честотна лента за това!

WordPress има вградена функция за вграждане на видео, така че можете да копирате и поставите URL адреса на вашето видео директно в публикацията си и той ще се вгради автоматично.

Разберете повече подробности за това как работи в нашето ръководство за вграждане на видеоклипове в WordPress .

Ако правите уеб сайт подкаст с WordPress , тогава препоръчваме подкаст хостинг услуга Blubrry за най-добро представяне.

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте тема, оптимизирана за скорост
Изберете тема, оптимизирана за скорост

Когато избирате тема за вашия уебсайт, важно е да обърнете специално внимание на оптимизацията на скоростта. Някои красиви и впечатляващи изглеждащи теми всъщност са лошо кодирани и могат да забавят вашия сайт надолу.

Обикновено е по-добре да отидете с по-опростена тема, отколкото да изберете тема, която е раздута със сложни оформления, светкавични анимации и други ненужни функции. Винаги можете да добавите тези функции, като използвате качествени приставки за WordPress.

Тематични магазини Premium WordPress като StudioPress , Themify , CSSIgniter предлагат теми, които са добре кодирани и оптимизирани за скорост. Можете също да разгледате нашата статия за избора на перфектната тема на WordPress за съвет какво да търсите.

Преди да активирате новата си тема, вижте нашето ръководство за правилното превключване на вашата WordPress тема за плавен преход.

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте по-бързи приставки
Изберете по-бързи приставки за вашия уебсайт

Лошо кодираните WordPress плъгини често зареждат прекалено много мнения, независимо дали вашият сайт се нуждае от него или не. Това увеличава скоростта на зареждане на страницата ви и забавя вашия сайт.

За да ви помогнем да изберете най-добрите плъгини, често публикуваме нашата експертна селекция от най-добрите витрини за приставки на WordPress. Обръщаме специално внимание на лекотата на използване, потребителското изживяване и най-важното изпълнение.

Следват някои от нашите избрания за най-често срещаните категории приставки за WordPress.

WPForms – Най-бързият и най-начинаещият приставка за форма за контакт за WordPress.
Soliloquy – Ако искате да добавите плъзгачи към вашия сайт, тогава Soliloquy е най -добрият плъгин за WordPress плъзгач по отношение на производителност и функции.
Envira Gallery – Плъгините за фотогалерия също могат да забавят WordPress. Проведохме тестовете и открихме, че Envira Gallery е най -бързият плъгин за фотогалерия за WordPress.
Споделени бройки – Приставките за социални медии зареждат допълнителни скриптове и то не толкова изящно. Shared Counts е един от най-бързите приставки за социални медии за WordPress.
Освен нашите собствени препоръки, можете да стартирате свои собствени тестове. Просто стартирайте тестове за скорост преди и след инсталирането на плъгин, за да сравните влиянието му върху производителността.

[ Обратно в началото ↑ ]

Фина настройка на WordPress за скорост (разширено)
Използвайки най-добрите практики за оптимизация на WordPress и основните съвети за скорост, изброени по-горе, трябва да видите голямо подобрение в времената на зареждане на вашия сайт.

Но всяка част от секундата се брои. Ако искате да постигнете възможно най-бързата скорост, тогава ще искате да направите още няколко промени.

Следващите съвети са малко по-технически, като някои от тях изискват да промените файловете на вашия сайт или да имате основно разбиране на PHP . Вие ще искате да се уверите, че първо трябва да архивирате сайта си, за всеки случай.

Разделяйте дълги публикации на страници
Разделяйте дълги публикации в страници

Читателите са склонни да обичат публикациите в блогове, които са по-дълги и по-задълбочени. По-дългите публикации дори са по-високи в търсачките.

Но ако публикувате статии с дълги форми с много изображения, това може да навреди на времето за зареждане.

Вместо това помислете за разделянето на по-дългите си публикации на няколко страници.

WordPress се предлага с вградена функционалност за това. Просто добавете маркера в статията си, където искате да го разделите на следващата страница. Направете това отново, ако искате да разделите статията и на следващата страница.

За по-подробни инструкции вижте нашия урок за страници за публикации – как да разделите публикациите на WordPress на няколко страници .

[ Обратно в началото ↑ ]

Намалете външните HTTP заявки
Намаляване на HTTP заявки между домейни

Много WordPress плъгини и теми зареждат всички видове файлове от други уебсайтове. Тези файлове могат да включват скриптове, таблици на стилове и изображения от външни ресурси като Google, Facebook, аналитични услуги и т.н.

Добре е да използвате няколко от тях. Много от тези файлове са оптимизирани да се зареждат възможно най-бързо, така че е по-бързо, отколкото да ги хоствате на собствения си уебсайт.

Но ако вашите плъгини отправят много от тези искания, тогава това може значително да забави уебсайта ви.

Можете да намалите всички тези външни HTTP заявки, като деактивирате скриптове и стилове или ги обедините в един файл. Ето урок как да деактивирате CSS файловете и JavaScript на вашите приставки .

[ Обратно в началото ↑ ]

Намаляване на обажданията към база данни
Намалете повикванията от база данни

Забележка: Тази стъпка е малко по-техническа и ще изисква основни познания за PHP и WordPress файлове с шаблони .

За съжаление, има много лошо кодирани теми за WordPress. Те пренебрегват стандартните практики на WordPress и в крайна сметка правят директни обаждания от база данни или твърде много ненужни заявки към базата данни. Това наистина може да забави вашия сървър, като му предоставите твърде много работа.

Дори добре кодираните теми могат да имат код, който прави обаждания от база данни само за да получите основната информация на вашия блог.

В този пример всеки път, когато видите <?php, това е началото на ново повикване в базата данни:


Не можете да обвинявате разработчиците на теми за това. Те просто нямат друг начин да разберат на какъв език е вашият сайт.

Но ако персонализирате вашия сайт с помощта на дъщерна тема , тогава можете да замените тези обаждания от база данни с вашата конкретна информация, за да намалите всички обаждания от база данни.
Прегледайте темата на родителя си за случаи като този, които могат лесно да бъдат заменени със статична информация.

[ Обратно в началото ↑ ]

Оптимизирайте базата данни на WordPress
Оптимизация на базата данни на WordPress

След като използвате WordPress известно време, вашата база данни ще разполага с много информация, която вероятно вече няма да ви трябва. За подобрена производителност можете да оптимизирате вашата база данни, за да се отървете от цялата тази ненужна информация.

Това може лесно да се управлява с плъгин WP-Sweep . Тя ви позволява да почистите вашата база данни на WordPress, като изтриете неща като разрушени публикации, ревизии, неизползвани маркери и др. Освен това ще оптимизира структурата на вашата база данни само с едно щракване.

Вижте нашето ръководство за оптимизиране и почистване на вашата база данни на WordPress за подобрена производителност .

[ Обратно в началото ↑ ]

Ограничете ревизиите след публикуване
Ограничете редакциите на публикациите в WordPress

Ревизиите след публикуване заемат място във вашата база данни на WordPress. Някои потребители смятат, че ревизиите също могат да засегнат някои заявки към базата данни, изпълнявани от плъгини. Ако плъгинът не изключва изрично публикациите след публикуването, той може да забави вашия сайт, като ги търси излишно.

Можете лесно да ограничите броя на ревизиите, които WordPress съхранява за всяка статия. Просто добавете този ред код към файла си wp-config.php.

define( ‘WP_POST_REVISIONS’, 4 );
Този код ще ограничи WordPress само да запише последните ви 4 редакции на всяка публикация или страница и да отхвърли автоматично по-старите версии.

[ Обратно в началото ↑ ]

Деактивирайте горещи връзки и извличане на вашето съдържание
Предотвратете кражбата на изображения в WordPress

Ако създавате качествено съдържание на вашия сайт WordPress, тогава тъжната истина е, че вероятно вероятно ще бъде открадната рано или късно.

Един от начините това се случва, когато други уебсайтове обслужват вашите изображения директно от техните URL адреси на вашия уебсайт, вместо да ги качват на собствените си сървъри. Всъщност те крадат честотната лента на вашия уеб хостинг и не получавате никакъв трафик за него.

Просто добавете този код във вашия .htaccess файл, за да блокирате горещи връзки на изображения от вашия WordPress сайт.

disable hotlinking of images with forbidden or custom image option

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?wpbeginner.com [NC]
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http(s)?://(www.)?google.com [NC]
RewriteRule .(jpg|jpeg|png|gif)$ – [NC,F,L]
Забележка: Не забравяйте да промените wpbeginner.com със собствен домейн.

Може да искате да проверите и нашата статия, показваща 4 начина за предотвратяване на кражба на изображения в WordPress .

Някои уебсайтове за изстъргване на съдържание автоматично създават публикации, като открадват съдържанието ви от вашата RSS емисия . Можете да разгледате нашето ръководство за предотвратяване на бракуване на съдържание в блога в WordPress за начини за справяне с автоматизирана кражба на съдържание.

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте мързеливо зареждане, ако е необходимо
Използвайте мързеливо зареждане в WordPress

Ако добавите много изображения, множество вградени видеоклипове и фотогалерии към публикациите си в блога, тогава вашият сайт може да се възползва от мързеливо зареждане.

Вместо да зареждате всичките си изображения и видеоклипове наведнъж, мързеливо зареждане изтегля само онези, които ще бъдат видими на екрана на потребителя. Той замества всички останали изображения и видео вграждане с изображение на заместител.

Докато потребител превърта надолу, вашият уебсайт зарежда изображения, които сега се виждат в зоната за гледане на браузъра. Можете да мързеливо зареждате изображения, видеоклипове и дори коментари и граватари на WordPress.

За изображения, рамки и видеоклипове можете да използвате приставката Lazy Load by WP Rocket . За коментари на WordPress вижте нашето ръководство за това как да мързеливо зареждаме коментари в WordPress .

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте защитна стена на уебсайт DNS ниво
Използвайте защитна стена на ниво DNS

А WordPress плъгин защитна стена помага да блокира грубите нападки сили , хакерски опити и зловреден софтуер. Не всички плъгини на защитната стена обаче са еднакви.

Някои от тях работят на вашия уеб сайт, това означава, че нападателите вече са в състояние да достигнат до вашия уеб сървър, преди да бъдат блокирани. Това все още е ефективно за сигурност, но не е оптимално за изпълнение.

Ето защо препоръчваме да използвате защитна стена на ниво DNS като Sucuri или Cloudflare . Тези защитни стени блокират злобни заявки, дори преди да стигнат до вашия уебсайт.

[ Обратно в началото ↑ ]

Поправете HTTPS / SSL грешки без Plugin
Използване на инструмент за проверка, за да коригирате смесена грешка в съдържанието

Ако превключвате вашия сайт към HTTPS / SSL , тогава е вероятно да се натъкнете на грешки със смесено съдържание .

Най-лесният начин да поправите това е като инсталирате приставка като Really Simple SSL . Проблемът е обаче, че тези приставки първо хващат всички URL адреси, след което ги променят на HTTPS, преди да ги изпратят в браузърите на потребителя.

Това има малко, но забележимо въздействие върху производителността. Можете да намалите това, като коригирате ръчно всички URL адреси. За повече подробности вижте нашата статия за това как да коригирате общи проблеми с SSL в WordPress .

[ Обратно в началото ↑ ]

Използвайте най-новата версия на PHP
WordPress се пише главно на езика за програмиране на PHP. Това е страничен език на сървъра, което означава, че е инсталиран и работи на вашия хостинг сървър.

Всички добри WordPress хостинг компании използват най-стабилната версия на PHP на своите сървъри. Възможно е обаче вашата хостинг компания да работи с малко по-стара версия на PHP.

По-новият PHP 7 е два пъти по-бърз от своите предшественици. Това е огромен увеличение на производителността, от което уебсайтът ви трябва да се възползва.

Можете да видите коя PHP версия използва вашият сайт, като инсталирате и активирате приставката за Информация за версията .

След активиране, плъгинът ще покаже вашата PHP версия в долния край на вашия табло за управление на WordPress администратор.

PHP версия в таблото за управление на администратора на WordPress

Ако вашият уебсайт използва версия по-ниска от PHP 7, тогава помолете вашия хостинг доставчик да го актуализира вместо вас. Ако те не са в състояние да го направят, тогава е време да намерите нова хостинг компания WordPress .

[ Обратно в началото ↑ ]

Това е! Надяваме се тази статия да ви помогне да научите как да подобрите скоростта и производителността на wordpress.

Продължете напред и изпробвайте тези техники. Не забравяйте да тествате скоростта на уебсайта си преди и след прилагането на тези най-добри практики. Ще се изненадате, че тези промени ще повишат вашата WordPress производителност.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *