skip to Main Content

Ръководство за начинаещи за отстраняване на грешки в WordPress (стъпка по стъпка)

Срещате ли се с често срещана грешка в WordPress на вашия сайт? Искате ли сами да отстраните тези грешки в WordPress? Повечето от тези грешки могат да бъдат решени, като следвате лесни стъпки за отстраняване на неизправности. В това ръководство за начинаещи ще ви покажем как да отстранявате грешките в WordPress една стъпка по едно.

Отстраняване на грешки в WordPress

 1. Създайте пълен архив на вашия WordPress сайт
  Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете пълен архив на вашия WordPress сайт . Ако вече използвате приставката за архивиране на WordPress , уверете се, че имате скорошна резервна копия, безопасно съхранявана някъде.

Ако не използвате резервен плъгин, трябва незабавно да започнете да го използвате. Ако обаче нямате достъп до администраторската област на вашия WordPress сайт, тогава ще трябва да архивирате ръчно вашата база данни и файлове.

Резервните копия ви позволяват лесно да възстановите вашия WordPress сайт, когато нещо се обърка. Те са първата ви и най-важна защита срещу заплахи за сигурността, хакване и загуба на данни.

 1. Изчистване на кеш на браузъра
  Много пъти браузърът ви може да не осъзнае, че страницата или публикацията на WordPress се е променил и ще я зареди от кеша на браузъра. Това ще ви накара да видите по-стара версия на тази страница или публикация.

Може да се наложи да изчистите кеша на браузъра си, за да се уверите, че виждате най-новата версия на страницата. Имаме подробно ръководство, което ще ви покаже как да изчистите кеш на браузъра във всички основни браузъри .

 1. Изчистете кеша на WordPress
  Ако използвате приставка за кеширане на WordPress като WP Rocket , може да видите кеширана версия на вашия уебсайт. Някои топ WordPress хостинг компании като Bluehost и Siteground също прилагат собствено кеширане, за да подобрят производителността.

Трябва да изчистите кеша на WordPress, за да сте сигурни, че уебсайтът ви не предлага кеширана версия.

 1. Деактивирайте всички приставки, инсталирани на вашия уебсайт
  Повечето пъти грешките са причинени от плъгини, противоречащи помежду си, вашата тема или ядрото на WordPress. Деактивирането на всички приставки за WordPress на вашия сайт най-вероятно ще реши проблема. След това можете да разберете кой плъгин причинява проблема, като активирате плъгини една по една на вашия сайт.

Ако имате достъп до администраторската област на вашия WordPress сайт, просто преминете към страницата с приставки.

Изберете и деактивирайте всички приставки в WordPress

Първо трябва да изберете всички приставки и след това да изберете „Деактивиране“ от падащото меню „Групови действия“. Кликнете върху бутона Прилагане, за да деактивирате всички избрани приставки.

Ако нямате достъп до администраторската област, тогава ще трябва да използвате FTP или phpMyAdmin, за да деактивирате всички плъгини.

Просто се свържете към вашия уебсайт с помощта на FTP клиент . Ако не сте използвали FTP преди, тогава може да искате да видите нашите как да използваме FTP за качване на файлове в WordPress .

Отворете папката wp-content и преименувайте папката на плъгините на „plugin.deactivate“.

Преименувайте папката с приставки с помощта на FTP

За по-подробни инструкции вижте нашата статия за това как да деактивирате всички приставки, когато нямате достъп до wp-admin .

 1. Превключете към WordPress тема по подразбиране
  Понякога темата ви за WordPress може да доведе до проблеми на вашия сайт. Можете лесно да разберете дали темата ви причинява проблем, като преминете към тема по подразбиране на WordPress като двадесет деветнадесет или двадесет двадесет.

Началник към Външен вид »Теми страница и след това кликнете върху бутона Activate до темата по подразбиране.

Превключете към тема по подразбиране WordPress

Ако обаче нямате достъп до администраторската област на вашия WordPress сайт, тогава ще трябва да използвате FTP за превключване на тема.

Свържете се към уебсайта си с помощта на FTP клиент и след това отворете / wp-content / themes / folder. Изтеглете текущата си активна тема като резервно копие на вашия работен плот.

След това трябва да изтриете всички теми, с изключение на тема по подразбиране WordPress като TwentySixteen. Тъй като активната ви тема вече няма да бъде достъпна, WordPress вече автоматично ще премине към използване на наличната по подразбиране тема.

Ако темата ви причиняваше проблем, тогава трябва да можете да влезете в сайта си WordPress сега.

 1. Опреснете перманентните връзки
  WordPress използва SEO приятелска структура на URL адреси или Permalinks . Понякога структурата на постоянните връзки не се актуализира или конфигурира правилно, което може да доведе до неочаквани 404 грешки на вашия сайт.

Можете лесно да опреснявате постоянни препратки, без да променяте нищо на вашия WordPress сайт. Посетете Настройки »Персонални връзки и кликнете върху бутона„ Запазване на промените “, без да променяте нищо.

Актуализирайте постоянни връзки в WordPress

 1. Архивиране и изтриване на .htaccess файл
  Повреден .htaccess файл често е причина за вътрешната грешка на сървъра .

Първо, трябва да се свържете с вашия уебсайт с помощта на FTP клиент. Файлът .htaccess се намира в основната директория на вашия сайт.

Тъй като това е скрит файл, може да се наложи да принудите вашия FTP клиент да показва скрити файлове. Вижте нашата статия за това, защо не можете да намерите .htaccess файл на вашия WordPress сайт

Трябва да изтеглите .htaccess файла на вашия компютър като резервно копие и след това да го изтриете от вашия уеб сървър.

Вече можете да опитате да влезете в своя WordPress сайт и да отидете на страницата Настройки »Препратки към сайта. Кликнете върху бутона Запазване на промените, за да опресните вашите постоянни връзки и да регенерирате нов .htaccess файл за вашия сайт.

 1. Поправете URL сайта на WordPress
  Наличието на неправилни настройки за опции за URL на WordPress и URL на сайта също може да доведе до проблеми с пренасочването , 404 грешки и някои други често срещани проблеми.

Опциите за URL на WordPress и URL на сайта могат да бъдат променени от администраторската област, като посетите Настройки »Обща страница.

Промяна на опциите за адрес на WordPress и адреса на сайта от администраторска област

Уверете се, че и двата URL адреса са абсолютно еднакви.

Ако нямате достъп до администраторската област на вашия WordPress сайт, тогава можете да промените тези URL адреси с помощта на FTP. Има два начина да направите това с помощта на FTP:

Актуализирайте настройките на URL адреса на WordPress и URL адреса на сайта във wp-config.php файл

След като се свържете към вашия уебсайт с помощта на FTP клиент, намерете wp-config.php файла. Сега трябва да редактирате този файл в текстов редактор като Бележник.

Отидете на реда, който казва /* That’s all, stop editing! Happy blogging. */, и точно преди него добавете този код:

define(‘WP_HOME’,’http://example.com’);
define(‘WP_SITEURL’,’http://example.com’);
Не забравяйте да замените example.com със собствено име на домейн. Сега запазете промените и качете файла обратно на вашия сървър.

Актуализиране на URL адреси с помощта на файла function.php

Можете също да актуализирате URL адреси, като използвате файла function.php на вашата тема .

Отворете вашия FTP клиент и отворете / wp-content / themes / folder. Отворете папката на текущата си активна тема и намерете файла function.php вътре в нея. Сега ще трябва да редактирате файла function.php в текстов редактор като Notepad.

Просто добавете тези редове в долната част на файла с функции:

update_option( ‘siteurl’, ‘http://example.com’ );
update_option( ‘home’, ‘http://example.com’ );
Не забравяйте да промените URL адресите на WordPress от страницата с настройки, след като влезете в сайта си. След като ги добавите на страницата с настройки, трябва да изтриете тези редове от файла с функции на вашата тема.

 1. Проверете Настройките за четене
  Ако вашият новосъздаден WordPress сайт не е индексиран от търсачките, тогава това е първото нещо, което трябва да направите.

Влезте в сайта си за WordPress и отидете на Настройки » Страница за четене . Превъртете надолу до края на страницата и се уверете, че квадратчето до „Видимост на търсачките“ не е отметнато.

Видимост на търсачката

Тази опция ви позволява да възпрепятствате търсещите машини да показват вашия уебсайт при търсене. Използва се от уебмастъри, когато работят на уебсайт, който не е готов да бъде на живо. Понякога можете случайно да проверите тази настройка и да забравите за нея.

Уверете се, че тази опция не е отметнато, когато уебсайтът ви е готов да стартира на живо.

 1. Отстраняване на проблеми с имейл
  Много хостинг доставчици на WordPress нямат правилно конфигурирани настройки за поща. Това спира вас и вашите потребители да получавате имейли от WordPress.

Ако използвате приставка за формуляр за контакт , няма да можете да получавате и тези имейли. Освен това няма да получавате известия за WordPress.

Вижте нашите пълни стъпка по стъпка инструкции в нашата статия за това как да коригирате WordPress не изпраща проблем с имейл .

 1. Сканиране за злонамерен софтуер и заден план
  Ако подозирате, че вашият WordPress сайт е засегнат от злонамерен софтуер, тогава трябва да сканирате уебсайта си със Sucuri . Това е най-добрата услуга за мониторинг на сигурността на уебсайтовете за собствениците на WordPress сайтове.

Вижте нашия казус как Sucuri ни помогна да блокираме 450 000 WordPress атаки за 3 месеца .

За по-подробни инструкции вижте нашето ръководство за сканиране на вашия WordPress сайт за потенциално злонамерен код .

Получаване на по-добра поддръжка
След като изпълните следните горепосочени стъпки за отстраняване на неизправности, ще можете да поправите много от най-често срещаните грешки в WordPress. Ако проблемът продължава, тогава можете да потърсите допълнителна подкрепа.

WordPress е софтуер за общност, така че можете да получите помощ от общността, като публикувате във форумите за поддръжка на WordPress . Ето как да напишете по-добра заявка за поддръжка:

Бъдете учтиви и мили. Колкото и да сте разстроени или разочаровани, не използвайте груби езици.
Споменете накратко проблема си.
Опишете стъпките за отстраняване на неизправности, които сте предприели досега.
Пуснете екранни снимки в услуга за споделяне на облачни изображения и след това добавете връзките в вашата нишка за поддръжка.
За повече информация по тази тема, разгледайте нашето ръководство за това как правилно да поискате поддръжка на WordPress и да го получите

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *