skip to Main Content

30 „доказани” начина за печелите пари онлайн от блог или сайт с WordPress

Търсите най-добрите начини да печелите пари онлайн, които НЕ са измами? WordPress е най-голямата издателска платформа на планетата и притежава над 30% от всички уебсайтове.

Можете да използвате WordPress и блогове, за да печелите пари онлайн, като правите това, което обичате. Можете да работите от дома, по свое време и няма ограничение за това колко пари можете да направите.

В тази статия ще споделим топ „доказани“ начини да печелите пари онлайн блогове с WordPress.

Начини за правене на пари блог с WordPress

Първо, предупредителна дума : това не са схеми за „бързо забогатяване“. Ако търсите начин да забогатеете бързо, като печелите пари онлайн, значи сте на неправилното място.

Не се заблуждавайте от снимките на скъпи коли, имения или работа от плажа. Всеки един от тях е измама и ще загубите времето и парите си, плащайки за всякакви курсове или обучение, които купувате от тези момчета.

За разлика от други статии „печелете онлайн“, това е изчерпателно ръководство за това как да правите пари у дома законно, като използвате блогове и WordPress.

Много от тези методи изискват известно инвестиране на време и / или пари, за да започнете. Докато сте готови да положите усилията, ще пожънете наградата.

Преди да започнете да използвате някой от тези методи, ще трябва да имате свой собствен блог за WordPress. Имаме стъпка по стъпка ръководство за това как да стартирате блог на WordPress за начинаещи.

Процесът е наистина лесен за проследяване дали сте на 20 или 60 години. Ако обаче имате нужда от помощ, нашият екип от експерти може да ви помогне да настроите своя блог безплатно. → Кликнете тук, за да получите вашата безплатна настройка на блог на WordPress! ←

След като настроите блога си, значи сте готови да следвате това ръководство.

Тъй като това е дълга статия, ние създадохме съдържанието по-долу за лесна навигация.

Съдържание
Осигурете приходи от съдържанието на блога си

Правете пари с WordPress Партньорски маркетинг
Показвайте Google AdSense на WordPress
Използвайте приставката за рекламиране на WordPress, за да продавате реклами директно
Продавайте спонсорирани публикации в блога
Платете да пишете отзиви
Печелете пари, като обръщате уебсайтове
Вземете публични изказвания като концерт
Създайте уебсайт за платен членство

Създаване само на ограничени членове
Създайте частен форум
Направете уебсайт с въпроси и отговори
Създайте уебсайт на директория с WordPress

Създайте съвет за работа на WordPress с платени заявления
Създайте платен бизнес справочник
Създайте календар на събитията в WordPress с платени подания
Продавайте цифрови продукти с WordPress

Продавайте електронни книги на WordPress
Продава онлайн курсове
Домакин платен уебинар
Продайте услуги онлайн с помощта на WordPress

Предлагайте услуги за свободна практика
Започнете свой собствен консултантски бизнес
Стани треньор
Продайте физически продукти онлайн чрез WordPress

Стартирайте бизнес за електронна търговия с WooCommerce
Създайте онлайн магазин за тениски с WordPress
Създайте магазин за дропшипинг на WooCommerce
Създайте Партньорски магазин на Amazon WordPress
Предлагайте платформа като услуга

Създайте уебсайт за онлайн пазар
Направете уебсайт за търгове
Създайте уебсайт за пазара на работа
Станете дизайнер или разработчик на WordPress

Разработете приставки за WordPress
Продавайте WordPress теми
Продайте графики на вашия WordPress сайт
Дарения

Приемете дарения
Осигурете приходи от съдържанието на блога си
можете да печелите пари онлайн с реклама

Когато мислите как да печелите пари от блогове, рекламата често е първото нещо, което ви идва на ум.

Да, възможно е да печелите пари с реклами на WordPress, но има и други начини, по които можете да осигурите приходи от съдържанието на блога си. Ето няколко метода, които работят:

 1. Правете пари с партньорски маркетинг

Печелене на пари онлайн чрез партньорски маркетинг

Партньорският маркетинг е, когато препоръчате продукт или услуга на вашата аудитория, използвайки специални връзки за проследяване, и след това получавате комисия за препоръчване за всеки път, когато някой купува след щракване върху вашата връзка.

Пример в реалния живот на партньорския маркетинг би бил, когато помагате на приятел да отвори банкова сметка във вашия банков клон. Обикновено ви дават карта за подарък или някакъв бонус.

Подобно на този много продукти и услуги онлайн имат партньорски програми, към които можете да се присъедините. Има налични партньорски програми за всяка индустрия (ниша).

Ако се интересувате да започнете работа с партньорски маркетинг, можете да започнете, като помислите за продуктите, които вече използвате, за които може да се интересуват и вашите читатели. След това можете да видите дали имат партньорска програма, за която можете да се регистрирате.

Можете да намерите огромен списък от продукти, които да рекламирате от:

Амазонка
Комисия
ShareASale
След като сте избрали продуктите за популяризиране, тогава можете да използвате приставка за WordPress като PrettyLinks, за да управлявате партньорските си връзки.

Тя ви позволява бързо да вмъквате връзки в публикации, да създавате маркови връзки, автоматично да замествате ключови думи в линкове и дори да видите как се изпълнява всяка връзка на вашия сайт.

Партньорският маркетинг е най-лесният начин да печелите пари, защото можете да популяризирате голямо разнообразие от продукти. Почти във всеки популярен магазин като Walmart, BestBuy, Amazon и други има партньорска програма.

За да научите повече, вижте нашето ръководство за начинаещи за партньорски маркетинг и също така разгледайте тези инструменти и приставки за партньорски маркетинг, които ще ви помогнат да увеличите приходите си.

 1. Показвайте Google AdSense на WordPress

Показвайте реклами от Google AdSense в блога си

Google Adsense е лесен начин да печелите пари от вашия блог. Всичко, което трябва да направите, е да добавите скрипт от Google към вашия уебсайт и да започнете да показвате реклами.

Ще получите плащане за всеки път, когато потребител кликне върху рекламата. Те се наричат ​​реклами за CPC.

Какво е CPC? CPC означава „цена на кликване“. Показвайки CPC реклами с Google Adsense, вие получавате зададена такса всеки път, когато посетител кликне върху реклама.

Цената за клик се определя от рекламодателя. (Това е за разлика от рекламите със CPM, където ви се плаща за рекламни изгледи вместо за кликвания. CPM означава „цена на хиляда импресии“, където M е римската цифра за 1000.)

Google Adsense е добър начин да започнете да печелите пари онлайн, когато за първи път започвате.

Можете да видите нашето ръководство за осигуряване на приходи от блог на WordPress с Google AdSense, за да започнете, и този урок за това как да оптимизирате приходите си от AdSense за повече съвети.

Търсите алтернатива на Google AdSense? Опитайте Media.net . Те също имат голям набор от рекламодатели и изплащанията им са добри.

 1. Използвайте приставката за рекламиране на WordPress, за да продавате реклами директно

Продайте директно реклами

Google AdSense е лесно да се настрои, но количеството пари, което можете да спечелите, е ограничено. Всяка печалба от кликване от реклама ще варира.

Директната продажба на рекламно пространство за банери на вашия уебсайт може да бъде по-доходоносна. Вместо да се налага да разчитате на посредник, който взема разфасовка на парите, вие сами договаряте цената и условията.

По-горе споменахме разликата между CPC и CPM реклами, където се плаща на кликване или на хиляда гледания. Въпреки че можете да използвате един от тези модели за продажба на банерни реклами, повечето блогъри вместо това таксуват фиксирана ставка. Зареждането на фиксирана тарифа е по-лесно от проследяването на изгледи или кликвания.

Все пак директната продажба на реклами изисква повече работа, отколкото използването на Google AdSense. Вместо само да добавите малко код към уебсайта си, ще трябва да договорите ценообразуването, да излезете със споразумение и условия и да се погрижите за административна работа като фактуриране.

Използването на приставка за управление на реклами в WordPress обаче може да улесни процеса. Препоръчваме да използвате AdSanity , той ви позволява да управлявате Google AdSense, както и собствените си реклами.

За да научите повече, вижте нашето ръководство за това как да продавате реклами във вашия блог на WordPress .

 1. Продавайте спонсорирани публикации в блога

Някои блогъри не се интересуват от показване на реклами пред аудиторията си и се чудят как да осигурят приходи от блог без реклами.

С рекламните мрежи губите известен контрол върху съдържанието, показано на вашия сайт. Някои читатели ще се дразнят или обиждат от реклами, а все повече и повече хора използват рекламни блокери, което се отразява на потенциала ви за печалба.

Алтернативен начин за осигуряване на приходи от блог е чрез спонсорство.

Спонсорството работи точно както в спорта, телевизионните предавания или други индустрии. По принцип една компания ви плаща да представяте техния продукт, да говорите за него и да го популяризирате пред вашите читатели.

За да започнете, добре е да съставите му медиен комплект с една страница, който подробно описва статистическите данни за вашия трафик, социалните медии, демографските показатели и всички други данни, които ще направят вашия сайт по-привлекателен за рекламодателите. След това можете да се обърнете към компаниите, за да договаряте спонсорска сделка.

Когато публикувате спонсорирани публикации, е изключително важно да знаете за законите във вашата област относно разкриването.

Например в Съединените щати блогър, който публикува спонсорирана публикация, трябва да се съобразява с ръководствата за одобрение на FTC. Това включва разкриване, когато се публикува спонсор. Можете да направите това, като добавите спонсориран префикс за публикация към заглавието на вашата публикация в WordPress .

 1. Платете да пишете отзиви

Писане на платени рецензии

Подобно на спонсорираните публикации, можете също да печелите пари, като пишете платени отзиви на вашия сайт.

Това е малко по-различен метод за осигуряване на приходи, отколкото сайт за преглед с партньорски връзки , както беше споменато по-горе.

Вместо това можете да изпробвате безплатно продукти, свързани с вашата ниша, и дори да получите заплащане за написването на ревю.

Процесът за това може да бъде подобен на получаването на спонсорирани публикации. Ще искате да прегледате продуктите, които са подходящи за вашата ниша, от които вашата публика би се интересувала.

Можете сами да се обърнете към компаниите да питате за извършване на платени прегледи. Има и уебсайтове като PayPerPost, които могат да ви помогнат да се свържете с фирми, които може да се интересуват.

 1. Печелете пари онлайн чрез обръщане на уебсайтове

Flippa

Ако знаете как да създадете уебсайт на WordPress , значи сте по-напред от повечето хора. Понякога предприемачите обичат да купуват вече установени уебсайтове, които могат да използват за собствен бизнес.

Ако можете да изградите блог на WordPress и започнете да получавате трафик към него, тогава можете да го продадете и да спечелите пари за вашите усилия.

Това изисква да знаете типа на търсените уебсайтове и как да ги цените и продавате. Има уебсайтове като Flippa, които служат като аукционни сайтове и брокери за продажба на уебсайтове.

 1. Вземете концерти на публично изказване като инфлуенсър

Станете публичен оратор

Ако популяризирате собствената си марка заедно с блога си, с течение на времето ще получите достойно след като се утвърдите като влиятелен в своето пространство.

Можете да използвате това разпознаване, за да получите някои публични задачи. Много блогъри правят много пари, като говорят на конференции.

Говоренето на събития независимо дали сте платени или не, ви помага да промотирате своя блог и вашата лична марка. Ако сте добри в работата в мрежите и публичните изказвания, тогава ще можете да намерите много нови възможности по пътя.

Ето някои общи съвети, които трябва да имате предвид, ако искате да печелите пари като платен публичен оратор.

Бъдете експерт в своята област. Ако в момента нямате достатъчно знания / умения, тогава започнете да научавате веднага.
Бъдете последователни – Необходимо е непрекъснато да популяризирате своя опит по темата чрез блоговете и дейностите си в социалните медии.
Нека хората знаят, че сте на разположение. Можете да обявите в социалните медии или да се свържете с частни лица към организаторите на събития.
Може да не намерите веднага платени публични изказвания. Много успешни оратори започват кариерата си на публични изказвания от по-малки, по-непринудени и безплатни събития и срещи в общността.
Създайте уебсайт за платен членство
правете пари онлайн с платени членски сайтове

Ако не се интересувате от продажбата на реклами или спонсорирани публикации, има много други начини да печелите пари онлайн от своя блог. Популярен метод е чрез заплащане на аудиторията ви за достъп до определено съдържание или области на вашия сайт. Ето няколко начина за това.

 1. Създайте съдържание само за ограничени членове

Най-лоялните ви читатели са огромни фенове и може да са готови да платят, за да прочетат повече от работата си. Можете да създадете зона само за членове, за да споделяте по-задълбочени публикации в блога, изтегляния, видеоклипове, аудио съдържание и други.

Сайтовете за членство могат да бъдат голяма инвестиция във времето, тъй като непрекъснато трябва да създавате първокласно съдържание за плащащите членове. Но те могат да бъдат много доходоносни, тъй като представляват текущи приходи (абонаменти).

Можете лесно да създадете сайт за членство, като използвате плъгин за членство в WordPress . Препоръчваме да използвате MemberPress , той е най-начинаещият и здрав плъгин за членство за WordPress.

Имаме пълно ръководство за създаване на уебсайт за членство в WordPress с инструкции стъпка по стъпка, които да ви помогнат да започнете.

 1. Създайте частен форум

Друг вариант за създаване на сайт с платно членство е да се създават частни форуми, до които потребителите трябва да плащат, за да получат достъп. Форумите са чудесен начин за вашата аудитория да получи съвет от един на един от вас. Други членове на общността също могат да си взаимодействат и да си помагат.

Докато модерирането на форум може да бъде много работа, платен форум е чудесен начин да печелите периодични приходи от вашия WordPress сайт.

За да започнете, ще трябва да настроите форум на вашия сайт. Ето нашите препоръчани топ 5 най-добри форумни плъгини за WordPress .

 1. Създайте общност с въпроси и отговори

Уебсайт за въпроси и отговори

Общества с въпроси и отговори като Stack Exchange и Quora са огромни. Те ви помагат да изградите онлайн общност, която е мотивирана, мотивирана и силно ангажирана.

Точно като форумите, ще трябва да отделите известно време за изграждане на голяма общност. След това ще можете да осигурите приходи от генерирано от потребители съдържание на уебсайта си с помощта на реклами, партньорски реклами и други методи.

Популярните уебсайтове за въпроси и отговори са в състояние да получат директна реклама и спонсорски сделки от рекламодатели от своята индустрия. Това им помага да преговарят с много по-висока тарифа и допълнителни бонуси.

Вижте нашето ръководство за това как да стартирате уебсайт с въпроси и отговори с помощта на WordPress.

Създайте уебсайт на директория с WordPress
създайте уебсайт с платена директория, за да печелите пари онлайн

Друг вариант за печелене на пари онлайн с WordPress е да създадете директория или уебсайт за листинг. След това можете да таксите посетителите да рекламират своите обяви на вашия сайт.

Ето няколко различни идеи за директория, за да започнете.

 1. Създайте платен бизнес справочник

Уеб директории може да ви накарат да мислите за първите дни в мрежата, преди ботовете да започнат да индексират всичко автоматично, но те не са напълно остарели.

Общите уеб директории вече не са необходими, но локалните или нишовите директории могат да бъдат изключително полезни.

Директориите могат да събират прегледи на местния бизнес, да споделят най-добрите подкасти по дадена тема или да изброяват най-добрите продукти в определена ниша.

Лесно можете да създадете уеб директория в WordPress, следвайки нашия урок. Съществуват също много плъгини за директория за WordPress, от които можете да избирате, много от които ви позволяват да приемате плащания с представяне.

 1. Създайте съвет за работа на WordPress с платени заявления

Друг вариант е да създадете платен борд за работа. Фирмите, които искат да рекламират отворена позиция пред вашата аудитория, могат да ви платят за подаване на обява.

По-лесно е да създадете успешен борд за работа, ако се стесните до конкретна ниша. По този начин можете да се превърнете в идеалния сайт за всеки, който търси работа в този бранш, с минимална конкуренция.

Това работи чудесно за утвърдени блогове в тясна ниша. Например, ProBlogger вече е известен със своя борд за работа на професионални блогъри.

С WordPress създаването на платен борд за работа е лесно. Вижте нашия урок за това как да създадете табло за работа в WordPress с WP Job Manager за стъпка по стъпка. Можете да използвате добавката за платени обяви на WooCommerce, за да таксите за подаване на обяви за работа.

използвайте платени списъци на WB, за да таксувате за заявления

 1. Създайте календар на събитията в WordPress с платени подавания

Вместо борд за работа можете да създадете календар за събития, в който да таксувате хората да рекламират своите събития. Това също работи добре, ако вече имате утвърдена аудитория, защото фирмите ще са готови да платят, за да достигнат до вашата аудитория.

Календарът на платените събития е добър метод за осигуряване на приходи за местни или специфични за индустрията уебсайтове. Можете да изберете да рекламирате събития в местния си град, конференции в определен бранш, или дори уебинари или събития на живо.

За да настроите това на вашия сайт, вижте нашето ръководство за най -добрите приставки за календар на събитията в WordPress .

Продавайте цифрови продукти с WordPress
продажба на цифрови продукти, за да печелите пари с wordpress

Ако търсите по-нисък начин на поддръжка, за да печелите пари онлайн блогове с WordPress, тогава продажбата на вашите собствени цифрови продукти може да е добър избор. Въпреки че наистина трябва да инвестирате време, за да създадете продукта отпред, след като той е създаден, работата ви е много минимална.

Ето няколко цифрови продукта, които можете да създавате и продавате на своя уебсайт.

 1. Продавайте електронни книги на WordPress

Електронните книги са очевиден избор за създаване на цифрови продукти. Те са сравнително прости за писане и създаване. Ако сте блогирали известно време, тогава можете да съберете някои от старите си публикации в блога и да ги превърнете в глави на книга.

След като книгата ви е написана, можете да проектирате корица с помощта на инструмент като Canva и да създадете PDF на вашата електронна книга.

Продажбата на цифрови продукти на WordPress е лесна с плъгин. За да започнете, можете да видите нашето ръководство за най -добрите сравнени приставки за електронна търговия в WordPress .

За цифрово изтегляне препоръчваме Easy Digital Downloads . Той е сравнително лесен за използване и включва всички функции, от които се нуждаете, за да създадете вашия онлайн магазин.

продавайте цифрови продукти с лесно цифрово изтегляне

 1. Продава онлайн курсове

Продажбата на онлайн курс е друг чудесен начин да печелите пари онлайн.

Курсовете обикновено се продават за много по-висока ценова точка от електронните книги. Можете да таксувате премия за вашия опит.

Ще трябва да създадете уроците за вашия курс, плюс всички подкрепящи материали, които искате да включите, като изтегляния, слайдове, контролни списъци, шаблони и т.н.

Вие също ще трябва да решите дали искате да предложите персонализирана поддръжка за вашия курс. Някои сайтове предлагат два нива на всеки курс: основна версия без поддръжка и премиум версия с поддръжка по имейл.

След като курсът ви е готов, можете да използвате приставка за система за управление на обучението (LMS), за да доставите курса на вашата аудитория.

Препоръчваме да използвате LearnDash с MemberPress .

За подробни инструкции вижте нашето ръководство за това как да продавате онлайн курсове чрез LearnDash .

 1. Домакин платен уебинар

Уебинарите са чудесен начин за изграждане на вашата аудитория, споделяне на вашия опит и разрастване на вашия бизнес. Но знаехте ли, че те също са умен начин да печелите пари онлайн?

Уебинарите са подобни на онлайн курсовете, но вебинарът е на живо и често включва раздел с въпроси и отговори.

WordPress улеснява домакинството на платен уебинар. Независимо дали използвате вашия сайт за действително домакин на уебинара, или просто за да рекламирате вашия семинар и да регистрирате участници, е от решаващо значение за успеха на вашия семинар.

За повече подробности как можете да хоствате платен вебинар, вижте нашия списък с 9-те най-добри софтуера за семинар за потребители на WordPress .

Продайте услуги онлайн с помощта на WordPress
можете да работите от услуги за домашна продажба онлайн

Ако търсите лесни начини да печелите пари онлайн, продажбата на услуги е най-бързият начин да започнете. Няма предни инвестиции за създаване на продукт или инвестиране в инвентар.

Вместо това можете просто да създадете страница „наемете ме“ на вашия уебсайт и да започнете да търсите първия си клиент.

Ето няколко идеи, за да започнете.

 1. Предлагайте услуги за свободна практика

Като блогър, вие вече сте експерт по своята ниша. Можете да започнете да печелите доходи, като предлагате своите умения и опит като фрийлансър.

Фрийлансирането е популярен начин да печелите пари онлайн, тъй като не е задължително да изисква предварително инвестиране на време или пари. Можете просто да започнете да предлагате услугите си на текущата си аудитория.

След като започнете фрийлансиране, ще ви е необходим начин за фактуриране и събиране на плащания от вашите клиенти. Препоръчваме да използвате FreshBooks , но има и други плъгини за фактуриране за WordPress .

Ако се интересувате от свободна практика, за да спечелите сериозни пари онлайн, вижте нашия списък с най- добрите инструменти за фрийлансъри, дизайнери и разработчици на WordPress за помощ при започване на работа.

 1. Започнете свой собствен консултантски бизнес

Консултирането е друг начин да печелите пари онлайн от вашия блог и да споделите своя опит.

Вместо да предлага вашите услуги, консултант предлага съвети и стратегия, така че техните клиенти да станат по-ефективни.

Както и при фрийланс, няма инвестиция за стартиране. Можете да започнете да предлагате консултантски услуги в съществуващия си блог. Всичко, от което се нуждаете, е да създадете страница с формуляр, така че потребителите да могат да поискат повече информация.

За да създадете лесно професионална, удобна за мобилни форма форма, препоръчваме WPForms . Можете да видите този урок за това как да създадете формуляр за заявка за оферта в WordPress, за да започнете.

 1. Станете треньор

Ако „консултантът“ не ви се струва подходящ заглавие, можете вместо това да помислите да станете треньор.

Житейският треньор предлага съвети, напътствия и отчетност за поставяне на цели и подобряване на живота. Има и други видове треньори, като треньори на блогове, писане на треньори и други.

Каквато и да е сферата на вашия опит, можете да предоставите помощ един на един на вашата аудитория с треньорски сесии.

За да спестите време и да направите нещата удобни за вашите клиенти, можете да настроите формуляр за резервация, така че читателите да могат да планират тренировъчни сесии направо от вашия блог на WordPress.

Вижте нашия списък с 5-те най-добри приставки за срещи и резервации на WordPress, за да започнете.

Продайте физически продукти онлайн чрез WordPress
Въпреки че продажбата на цифрови продукти или услуги може да бъде лесен начин да започнете да печелите пари онлайн, няма нищо като продажбата на истински, физически продукти. Ето няколко начина да започнете да продавате продукти с WordPress.

 1. Стартирайте бизнес за електронна търговия с WooCommerce

Имате идея за собствения си продукт? Защо да не стартирате свой собствен онлайн магазин?

WordPress улеснява създаването на магазин или дори добавянето на магазин към съществуващия ви блог с помощта на безплатната приставка за WooCommerce .

Стартирането на онлайн магазин може да бъде много работа, тъй като трябва да създадете или закупите продуктите и след това да ги изпратите сами.

Но продажбата на физически продукти може да бъде полезно изживяване и понякога физическият продукт е точно това, което вашата аудитория иска.

За да започнете, вижте нашия урок за това как да стартирате онлайн магазин с WooCommerce .

Можете също да използвате Shopify или BigCommerce като алтернатива на WooCommerce.

 1. Създайте онлайн магазин за тениски с WordPress

Създаването на собствен магазин за тениски е лесно с WordPress. Почти всеки носи тениски, така че отварянето на магазин за тениски е чудесен начин за осигуряване на приходи от всякакъв вид блог. Дизайнът на тениските ви позволява да проявите креативност и да предложите нещо уникално за вашата аудитория.

Лесно е, защото има услуги, които ви позволяват да качвате свои собствени дизайни и те го отпечатват / изпращат за вас. Получавате дял от печалбата.

Можете лесно да създадете собствен магазин за тениски на вашия сайт WordPress, като използвате WP-Spreadplugin by Spreadshirt.

отворете собствен онлайн магазин за тениски, за да печелите пари

Ако искате по-бързо решение, тогава можете да използвате магазин Shopify, който се свързва с десетки компании за печат на тениски.

 1. Създайте магазин за дропшипинг на WooCommerce

Dropshipping е друг начин да създадете магазин за електронна търговия на вашия уебсайт WordPress, без да се налага да обработвате сами инвентар или да изпращате артикули.

С дропшипинга създавате магазина, управлявате уебсайта и обслужването на клиентите. Но услугата дропшипинг ще вземе вашите поръчки и ще ги изпрати на вашите клиенти. Те са невидима трета страна, за която вашите клиенти дори не знаят.

Можете да използвате приставката за WooCommerce, за да създадете магазин за дропшипинг. Има и приставка за добавяне на WooCommerce Dropshipping, която ви позволява да автоматизирате процеса.

 1. Създайте Партньорски магазин на Amazon WordPress

Един недостатък на дропшипинга е, че трябва да намерите добър доставчик, което може да бъде предизвикателство, а понякога се налага да поръчате голяма поръчка отпред. Това може да затрудни работата без да инвестирате много пари.

Ако искате по-лесен начин да създадете сайт за електронна търговия, без да се налага да доставяте продукти сами, тогава може да искате да изпробвате магазин на Amazon Affiliate.

Както при много от елементите в този списък, това работи най-добре, ако се специализирате в ниша. Ако предлагате всичко, е невъзможно да се конкурирате с голям магазин като Amazon. Но в малка ниша можете да се разграничите и наистина да се откроите.

За пълни инструкции вижте нашия урок за това как да създадете филиал на Amazon с помощта на WordPress .

Предлагане на платформа като услуга
WordPress се предлага с някои невероятно мощни плъгини, които всъщност са пълноценни платформи сами по себе си.

Можете да добавите такава платформа към вашия блог или магазин за електронна търговия и да я предложите като платена услуга. Вие получавате намаление от всяка продажба, което ви позволява да печелите пасивен доход от потребителска активност на вашия уебсайт.

24.Създайте уебсайт за онлайн пазара

Онлайн пазарът е като магазин за електронна търговия, където потребителите не могат просто да купуват, но и да продават свои собствени продукти. Обикновено WooCommerce предполага, че имате един уебсайт на доставчик.

Ще ви е необходим плъгин като WC доставчици, за да превърнете WooCommerce в платформа, способна на множество доставчици. След това продавачите ще могат да се регистрират на вашия сайт и да започнат да продават.

Можете да правите пари, като таксувате комисионна при всяка продажба или можете да разрешите на продавачите да купуват членски пакети за техните обяви.

За повече подробности вижте нашето ръководство за това как да направите онлайн пазар с помощта на WordPress .

 1. Направете уебсайт за търгове

Уебсайт за търгове позволява на потребителите да наддават на продукти за закупуването им. Това позволява на продавачите да увеличат максимално печалбите си, а клиентите да намерят уникални сделки.

Ebay е може би най-добрият пример за пазар на онлайн търгове.

Можете да провеждате търгове на уебсайта си на WordPress и дори да разрешавате на доставчици на трети страни също да изброят своите продукти. Можете да спечелите пари, като таксите за обявата или като намалите при всяка продажба.

За да изградите пазар за търгове с WordPress, ще ви трябват следните добавки.

WooCommerce (за колички за пазаруване и функции за плащане).
Добавка за търгове
Допълнение за много доставчици
За инструкции стъпка по стъпка вижте нашето ръководство за това как да създадете уебсайт за аукциони като eBay с помощта на WordPress.

 1. Създайте уебсайт за пазара на работа

За разлика от уебсайта с обикновени обяви за работа, пазарът на работа ви позволява да печелите пари от всяка обява за работа. Fiverr и UpWork са може би най-добрите примери за онлайн уебсайтове за пазара на работа.

Можете да популяризирате пазара си на работа като платформа за микро работни места за хора, работещи в същата ниша като вашия блог. За да направите вашата платформа по-конкурентна можете да изберете много специфична ниша.

Това ще ви помогне лесно да намерите клиенти и професионалисти, които не могат да използват големи платформи поради прекалено нерелевантната конкуренция.

Можете да таксите малка такса за обяви за работа или когато работата е завършена. По-успешното завършване на работни места ще ви донесе повече клиенти и фрийлансъри в бъдеще.

За подробности вижте нашия стъпка по стъпка урок за това как да направите уебсайт Fiverr като Micro-Job с помощта на WordPress .

Станете дизайнер или разработчик на WordPress
станете дизайнер или разработчик на wordpress

Ако сте по-склонни технически, тогава можете да станете разработчик или дизайнер на WordPress, за да печелите пари онлайн. Това ще отнеме повече технически умения, но не е твърде трудно да започнете.

 1. Разработете приставки за WordPress

Приставките са това, което прави WordPress толкова гъвкав и мощен. Приставките работят като приложения, като ви позволяват да разширите и промените всяка функция на вашия уебсайт WordPress.

Приставките се предлагат във всички разновидности, от много прости модификации на кода до сложни софтуерни приложения. Ако имате основно разбиране за това как работи WordPress и някои прости знания за PHP , можете да създадете свой собствен WordPress плъгин.

Като програмист на плъгини има много начини, по които можете да разпространявате своите приставки. Всеки може да изпрати безплатен плъгин в директорията на плъгини WordPress.org , стига да следва указанията за приставките за WordPress . Това е чудесен начин да натрупате опит и да изградите репутация на себе си като разработчик на WordPress плъгини.

След като сте готови да започнете да продавате премиум приставки, можете да изберете да ги продадете на сайт като MOJO Marketplace или на вашия собствен WordPress сайт.

Ако използвате съществуващия си WordPress блог за продажба на плъгини, ще искате да се уверите, че приставката, която създавате, директно отговаря на нуждите на вашата аудитория. Можете да ги прегледате, за да видите какви проблеми трябва да решат на своя WordPress сайт и след това да създадете приставка, която решава този проблем.

След това можете да продадете приставката на вашия сайт с помощта на Easy Digital Downloads .

 1. Продавайте WordPress теми

Ако се радвате на уеб дизайн и разработка, можете да започнете да създавате свои собствени теми за WordPress, които да продавате.

Това изисква както дизайнерски, така и технически умения. Трябва да знаете как да създадете добре изглеждащ дизайн, а също и как да го кодирате за WordPress.

Използването на тематична рамка на WordPress като Genesis може да ви даде начало. След това ще трябва да проектирате и кодирате красива детска тема .

 1. Продайте графики на вашия WordPress сайт

Ако ви харесва дизайн повече от кодиране, друг вариант е да проектирате и продавате графики на вашия WordPress сайт.

Можете да създавате графики като стокови изображения или лога и да ги продавате на вашия сайт с помощта на приставка за електронна търговия. Можете също да се присъедините към онлайн пазари, за да продавате и вашата графика.

 1. Приемете дарения
  един от начините да печелите пари онлайн е като поискате дарения

Не на последно място, един от начините, по които можете да печелите пари от вашия WordPress блог, е просто да го поискате.

Можете да започнете да приемате дарения по няколко различни начина. Можете да добавите бутон за даряване на Paypal или бутон за даряване на Stripe към вашия уебсайт. Или за по-професионален външен вид и усъвършенствани функции като интеграция на имейл маркетинг, можете да използвате WPForms, за да създадете формуляр за дарение на вашия WordPress сайт .

Даренията са на последно място в списъка поради тяхната ограничена ефективност, тъй като трябва да разчитате на щедростта на вашите читатели. Обикновено е по-изгодно да им предложите нещо в замяна.

Често задавани въпроси относно печеленето на пари в блогове с WordPress?
В WPBeginner сме помогнали на хиляди начинаещи да започнат своето блог пътешествие. Чухме почти всеки въпрос, който можете да се сетите. Ето основните въпроси, които начинаещите ни задават относно печеленето на пари чрез блогове.

 1. Кой от тези доказани начини е подходящ за мен?

Зависи от това, към какво сте страстен и кой метод би работил най-добре с темите на вашия блог.

Например, ако провеждате блог за фотография, след това партньорски маркетинг, реклами и платени членства могат да работят добре за вашия блог.

Съсредоточете се върху предлагането на полезно, качествено съдържание, за което потребителите ще намерят полезно и пари ще последват. Или както се казва, правете това, което обичате и парите ще последват.

 1. Колко пари мога да спечеля от блоговете?

Наистина зависи от това колко усилия влагате и времето, което сте готови да инвестирате. За да бъда честен, много начинаещи блогъри губят интерес и се отказват бързо.

Ще печелите пари в зависимост от това колко трафик получавате, използваните от вас методи за осигуряване на приходи и работата, която влагате. Много успешни блогъри правят шест и дори седем фигурни доходи.

 1. Колко време ще отнеме, преди да започна да печеля сериозни пари от блоговете?

Печеленето на пари в интернет не е измама „забогатяване бързо“. Който ви каже друго, вероятно се опитва да ви измами. Ако искате да спечелите пари, като стартирате блог, тогава ще трябва да работите усилено и да инвестирате много от времето си в него.

Няма лесен начин да ви кажа колко скоро ще започнете да печелите пари. Някои блогъри започват да правят малки суми скоро след започване на блоговете си. Други се борят да накарат блоговете си да излязат.

Онези, които непрекъснато работят и се придържат към планирана стратегия, са тези, които най-вероятно ще видят окуражаващи резултати много рано.

 1. Как да започна?

Започването на собствен блог за WordPress е лесно. Уверете се обаче, че използвате правилната платформа.

По принцип има два типа WordPress. WordPress.com, което е хоствано решение, и WordPress.org, известен още като WordPress с хост.

Препоръчваме да използвате WordPress.org, защото това ще ви позволи да започнете да печелите пари без ограничения. За повече подробности вижте нашето сравнение на WordPress.com с WordPress.org .

Ще ви трябват име на домейн и уеб хостинг акаунт, за да започнете блогове с WordPress.org. Обикновено един домейн струва $ 14,99 на година, а уеб хостингът 7,99 USD на месец обикновено се плаща за цяла година.

Това е много пари, ако тепърва започвате нов блог.

За щастие успяхме да получим изключителна отстъпка от Bluehost . Те предлагат 60% отстъпка и безплатно име на домейн за потребителите на WPBeginner.

→ Кликнете тук, за да заявите тази изключителна оферта Bluehost ←

По принцип ще можете да започнете само за 2,75 долара на месец. Bluehost е официално препоръчан хостинг доставчик на WordPress и една от най-големите хостинг компании в света.

След като закупите хостинг, ще сте готови да инсталирате WordPress. Следвайте инструкциите в нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да стартирате блог, което ще ви помогне да започнете след по-малко от 30 минути.

Надяваме се тази статия да ви помогне да ви дадем много идеи как да печелите пари онлайн с помощта на WordPress! С упорит труд и постоянство всеки може да спечели пари от сайта си WordPress.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *