skip to Main Content

5 най-добри приставки за кеширане на WordPress за ускоряване на вашия уебсайт (2020)

Търсите най-добрите приставки за кеширане на WordPress? Кеширането ви помага да ускорите вашия WordPress сайт и да повишите производителността. В това ръководство ще споделим най-добрите WordPress кеширащи приставки за вашия сайт.

Най-добрите WordPress кеширащи приставки за ускоряване на вашия уебсайт

Какво е кеш?
Кешът е колекция от временно съхранени данни за бърз достъп при поискване. В компютрите информацията обикновено се съхранява на твърд диск. Когато е поискано, компютърът трябва да стартира няколко процеса, преди информацията да може да бъде представена.

Кеширането решава този проблем, като обработва често исканата информация и след това я съхранява във временно хранилище или памет. Това позволява на компютрите да имат достъп до файла бързо.

Същата концепция за кеширане може да се използва и от уебсайтове на WordPress за подобряване на производителността и ускоряване на зареждането на уебсайта Ви.

Виждате ли, WordPress е динамична система за управление на съдържанието. Това означава, че всеки път, когато потребител посети вашия уебсайт, WordPress извлича информация от базата данни и след това изпълнява няколко други стъпки, преди уеб страницата да бъде изпратена до браузъра на потребителя. За подробности вижте нашата статия за това как WordPress действително работи .

Това прави зареждането на уебсайта ви по-бавно, когато много потребители го посещават едновременно.

Кеширането позволява на вашия сайт WordPress да пропусне много стъпки. Вместо да преминава през процеса на генериране на цялата страница всеки път, вашата приставка за кеширане прави копие на страницата след първото зареждане и след това обслужва тази кеширана версия на всеки следващ потребител.

Как работи кеширането?

Защо кеширането е важно
Кеширането е важно, защото намалява натоварването на вашите сървъри за хостинг на WordPress и прави уебсайта ви по-бърз. Имате нужда от правилна настройка за кеширане, за да подобрите скоростта и производителността на WordPress .

По-бързият уеб сайт подобрява потребителското изживяване и насърчава потребителите да посещават повече страници. Това също ви помага да засилите ангажираността и времето, което потребителите прекарват на вашия уебсайт .

По-бързият уеб сайт ви помага да увеличите още повече трафик към уебсайта си от органично търсене. Google дава значително SEO предимство на по-бързите уебсайтове, което ви помага да се класирате по-високо в резултатите от търсенето.

Като се има предвид, нека разгледаме най-добрите WordPress кеширащи приставки, които можете да използвате, за да увеличите скоростта на уебсайта си.

 1. WP ракета
  WP-Rocket

WP Rocket е най-добрата приставка за кеширане на WordPress на пазара. Това е най-лесният и най-лесен за начинаещи кешинг плъгин, който е от голяма помощ, ако не знаете техническите термини, използвани за различни опции за кеширане.

Тя позволява на потребителите незабавно да кешират уебсайта си с едно щракване. Той обхожда автоматично вашите страници в WordPress, за да натрупа кеша. След това плъгинът автоматично включва препоръчани настройки за кеширане на WordPress като gzip компресия, кеш на страницата и предварително зареждане на кеша.

WP Rocket също включва допълнителни функции, които можете да включите, за да подобрите още повече производителността. Това включва мързеливи зареждащи изображения , поддръжка на CDN, предварително извличане на DNS, минимизиране и др.

 1. W3 Общ кеш
  W3 Общ кеш

W3 Total Cache е един от най-популярните приставки за кеширане на WordPress. Това е цялостна приставка за кеширане на WordPress с множество опции, което може да го направи малко смущаващо за начинаещи.

Той включва всички функции, които ще трябва да настроите правилно кеша на WordPress. Това включва кеш на страници, кеш на обекти, компресия на gzip, ограничена поддръжка за минимизиране, поддръжка на CDN и др.

Начинаещите може да намерят W3 Total Cache малко труден за използване. За подробни инструкции за настройка вижте нашата статия за това как да инсталирате и настроите W3 Total Cache плъгин.

 1. WP Супер кеш
  WP Супер кеш

WP Super Cache е друга популярна приставка за кеширане на WordPress. Той е безплатен и се препоръчва силно препоръчан от много от най- добрите хостинг компании WordPress .

WP Super Cache плъгин включва всички препоръчани функции за кеширане, които ще трябва да ускорите вашия уебсайт. Това включва gzip компресия, кеш на страници, предварително зареждане на кеш, поддръжка на CDN, разширено предварително зареждане на кеш и др.

Той включва разширен раздел за настройки с отделен раздел за лесна настройка. За подробни инструкции вижте нашата статия за това как да инсталирате и настроите WP Super Cache плъгин.

 1. Sucuri защитна стена
  Sucuri

Sucuri е най -добрата WordPress защитна стена и приставка за сигурност. Като защитна стена на уебсайта, Sucuri се предлага с вградена опция да кешира съдържанието на уебсайта ви и да активира gzip компресия с едно натискане на бутона.

Това е най-добрият вариант за всеки уебсайт, защото Sucuri е защитна стена на ниво DNS. Това означава, че те могат да предоставят кеширано съдържание на вашите потребители, дори преди заявката им да достигне до вашия уебсайт. Това дава на вашия уебсайт невероятен тласък на производителността.

 1. Вградени кеш приставки от хостинг
  Кеширането помага значително да се намали натоварването на хостинг сървърите, което им позволява да изпълняват оптимално. Ето защо много управлявани хостинг компании WordPress сега предлагат свои собствени вградени кешинг решения.

Ако вашият уебсайт е хостван с една от следните хостинг компании, тогава можете да използвате вградените им приставки за кеширане за вашите уебсайтове.

SG SuperCacher

SiteGround предлага вградено кеширащо решение с всичките им хостинг планове. Тя може да бъде активирана от таблото за управление на cPanel на вашия хостинг акаунт.

SiteGround SuperCacher

След като сте активирани, можете да инсталирате и активирате приставката за SG Optimizer, за да управлявате настройките на SuperCacher директно от вашата администраторска област WordPress.

WP двигател кеширане

WP Engine е една от най-добре управляваните хостинг компании на WordPress . Техните хостинг планове идват с вградено кеширане и оптимизация на производителността.

Можете да управлявате настройките и да изчиствате кеш от вашето табло за управление на WordPress администратор. Просто кликнете върху менюто на WP Engine и в раздела Общи настройки можете да управлявате настройките на кеша на WP Engine.

За по-разширени опции за кеширане можете да инсталирате и активирате WP Engine Advanced Cache плъгин. Плъгинът ви предоставя някои допълнителни контроли за управление на настройките на кеша на WP Engine за вашия уебсайт.

Блухост кешинг

Bluehost е една от най-големите хостинг компании в света и официално препоръчан хостинг доставчик на WordPress. Техните хостинг планове включват вградено кеширане, което можете да активирате от хостинг таблото си.

След като влезете във вашия хостинг акаунт, изберете вашия сайт от страницата „Моите сайтове“ и след това щракнете върху раздела за ефективността. От тук можете да включите / изключите кеша и да промените други разширени настройки за кеширане.

Кеширане на Bluehost

Надяваме се тази статия да ви помогне да намерите приставката за кеширане на WordPress, за да ускорите вашия уебсайт. Може също да искате да видите нашия списък с най-добрите WordPress плъгини за бизнес уебсайтове .

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *