skip to Main Content

6 важни причини защо трябва да използвате WordPress за вашия уебсайт

Един от въпросите, които често ни задават, е: Защо да използвам WordPress? Не е ли моят стар сайт достатъчно добър? Защо трябва да премина към WordPress от друга платформа? Ако задавате тези въпроси, значи сте на точното място. В тази статия ще споделим 6 важни причини, поради които трябва да използвате WordPress. Ще покрием и всички различни видове уебсайтове, които можете да създавате с WordPress, както и да покажем популярни сайтове, които използват WordPress.

Защо трябва да използвате WordPress

Забележка: В тази статия, когато казваме WordPress, говорим за WordPress.org, известен също като самостоятелно хостван WordPress. Моля, не бъркайте това с WordPress.com, която е хостинг услуга. За подробности вижте нашето сравнение на WordPress.org с WordPress.com .

Едно от най- често срещаните погрешни схващания за WordPress е, че това е просто блог платформа.

Не е.

Докато WordPress стартира като инструмент за блогове, той се развива през годините в мощен създател на уебсайтове и стабилна система за управление на съдържанието (CMS).

Най-добрата част за WordPress е, че е лесен за използване и достатъчно гъвкав за изработка на различни видове уебсайтове . Това е основната причина, поради която WordPress нарасна толкова много в популярността си. Според скорошно проучване WordPress захранва 32,3% от всички уебсайтове в интернет.

Поради своите стабилни функции, много от най- добрите марки използват WordPress за захранване на своите уебсайтове, включително Time Magazine, Facebook, The New Yorker, Sony, Disney, Target, The New York Times и други.

Нека да разгледаме защо трябва да използвате WordPress, за да направите своя уебсайт.

 1. WordPress е безплатен както в свободата
  WordPress е безплатен и с отворен код

WordPress е безплатен софтуер. Това означава, че сте свободни да го изтеглите, инсталирате, използвате и модифицирате, за да съответстват на вашите нужди. Можете да го използвате за създаване на всякакъв вид уебсайт. За да научите повече, вижте нашата статия за това защо WordPress е безплатен? ,

Докато самият софтуер на WordPress е безплатен, имате нужда от име на домейн и уеб хостинг, за да го инсталирате.

Име на домейн е адресът на вашия уебсайт в интернет. Това е, което вашите потребители въвеждат в адресната лента на браузъра си, за да получат достъп до вашия уебсайт (например wpbeginner.com).

Уеб хостингът е домът на вашия уебсайт, в който се съхраняват всички файлове на вашия уебсайт.

Препоръчваме да използвате Bluehost . Те са една от най-големите хостинг компании в света и официално препоръчан хостинг доставчик на WordPress.

Те също така предлагат на потребителите на WPBeginner 60% отстъпка при хостинг и безплатно име на домейн. По принцип можете да започнете за 2,75 долара на месец.

→ Кликнете тук, за да заявите тази изключителна оферта Bluehost ←

Нуждаете се от повече препоръки за хостинг? Вижте нашия избор на най -добрите доставчици на хостинг услуги в WordPress .

Ако искате някой опитен да настрои вашия сайт за WordPress, тогава нашите талантливи служители ще се радват да ви помогнат да започнете. Най-добрата част е, че предлагаме безплатна услуга за настройка на блогове на WordPress .

Можете също да го направите сами, като следвате нашето стъпка по стъпка ръководство за това как да инсталирате WordPress .

Ако се сблъскате с някакви проблеми с WordPress, просто въведете въпроса си в Google и добавете wpbeginner в края на въпроса си. Вероятно ще намерите отговора на нашия уебсайт.

 1. WordPress е лесен за персонализиране с теми и приставки
  Теми на WordPress

Голяма част от хората, използващи WordPress, не са нито уеб дизайнери, нито програмисти. Всъщност повечето хора започват да използват WordPress без предварителни познания за проектирането на уебсайтове.

За хора, които не са техни умения, WordPress е идеалното решение, защото има хиляди безплатни шаблони (теми) за уебсайтове, от които можете да избирате. Има перфектна тема на WordPress за почти всеки вид уебсайт (независимо дали е блог, бизнес сайт или онлайн магазин).

Темите за WordPress са лесни за персонализиране, защото много от тях идват със собствен панел с опции, който ви позволява да променяте цветове, да качвате лого, да променяте фона , да създавате красиви плъзгачи и наистина да го персонализирате според вашите нужди, без изобщо да пишете никакъв код.

Можете също да добавите персонализирана функционалност към вашия WordPress сайт, като използвате приставки. WordPress плъгините са като приложения за вашия уебсайт, които можете да използвате за добавяне на разширени функции като анализи , формуляри за контакти , зона за членство и други.

Подобно на темите, има хиляди безплатни и премиум приставки, които можете да използвате. За да научите повече, вижте нашата статия за това какво са WordPress плъгини и как работят.

WordPress плъгини

Освен добавяне на допълнителна функционалност, някои WordPress плъгини могат да ви позволят да трансформирате уебсайта си в напълно нова платформа. Разгледайте нашия експертен избор на основни WordPress плъгини за всеки уебсайт.

 1. WordPress е SEO приятелски
  WordPress е написан с помощта на стандартен висококачествен код за съответствие и произвежда семантична маркировка. С неприкосновеност, това кара Google и други търсачки да обичат WordPress.

Ето защо WordPress сайтовете са склонни да се класират по-високо от другите в търсачките.

По дизайн WordPress е много SEO оптимизиран извън кутията. Можете също така да използвате добавки за WordPress SEO, за да оптимизирате допълнително уебсайта си. За пълни инструкции стъпка по стъпка вижте нашето крайно ръководство за WordPress SEO, за да оптимизирате правилно вашия уебсайт.

 1. WordPress е лесен за управление
  WordPress се предлага с вградена система за управление на актуализациите. Това ви позволява да актуализирате вашите плъгини и теми от вашия табло за управление на WordPress администратор.

WordPress също ви уведомява, когато има налична нова версия на WordPress, така че можете да актуализирате вашия сайт, като просто щракнете върху бутон.

За да защитите вашите данни от всякакви злополуки или хакване, можете лесно да използвате приставката за архивиране на WordPress, за да създавате автоматично резервни копия и да ги съхранявате безопасно на отдалечено място.

Можете също да управлявате вашия WordPress сайт в движение с мобилни приложения WordPress .

 1. WordPress е безопасен и сигурен
  Сигурност на WordPress

WordPress е разработен с оглед на сигурността и се счита за много безопасна и сигурна платформа за управление на уебсайт. Въпреки това, подобно на реалния свят, интернет може да бъде несигурно място.

Там има натрапници, които искат да се докопат до колкото се може повече сайтове. За да защитите вашия WordPress сайт, има няколко прости неща, които можете да направите, за да го направите още по-сигурен. За подробности вижте нашето стъпка по стъпка ръководство за сигурност на WordPress за начинаещи.

Ние използваме Sucuri на нашите уебсайтове, за да се предпазим от често срещани заплахи като груби атаки и зловреден софтуер.

 1. WordPress може да се справя с различни типове медии
  Типове медии WordPress

WordPress не се ограничава само до писане на текст. Той се предлага с вграден мултимедиен инструмент за обработка на изображения, аудио и видео файлове.

WordPress поддържа oEmbed активирани уебсайтове, което означава, че можете да вграждате видеоклипове в YouTube , снимки в Instagram, туитове и аудио Soundcloud, като просто поставите URL адреса в редактора на WordPress .

Какви начини да използвате WordPress?
WordPress може да се използва по много различни начини – от прости уебсайтове до пазари за електронна търговия и всичко между тях.

Следват само няколко примера за различни видове уебсайтове, които можете да направите с WordPress.

Стартиране на блог
Направете бизнес уебсайт
Стартирайте онлайн магазин
Изградете уебсайт за членство
Продава онлайн курсове
Вижте пълния ни списък от 19 различни типа уебсайтове, които можете да направите с помощта на WordPress.

Надяваме се тази статия да отговори на въпроса ви защо трябва да използвате WordPress. Най-добрият начин наистина да изпитате силата на WordPress е като го използвате. Опитайте и ни кажете какво мислите.

This Post Has 0 Comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *